Μερίνο, ο «λυτρωτής»!

Χάρη στην κεφαλιά του Μερίνο στο 86', η Νιούκαστλ έκαμψε την αντίσταση της αξιόμαχης Κρίσταλ Πάλας εντός έδρας με σκορ 1-0 και ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στην 6η θέση της Πρέμιερ Λιγκ!  



Μερίνο, ο «λυτρωτής»!

Μαχητές οι ποδοσφαιριστές του Μπενίτεθ, δεν πτοήθηκαν από την καλύτερη εικόνα της αντιπάλου και «χτύπησαν» την κατάλληλη στιγμή, παίρνοντας το πολύτιμο τρίποντο! Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «καρακαξών» μετά από τρεις αγωνιστικές.

Επιστροφή στα αρνητικά αποτελέσματα για την Πάλας, μετά τον άθλο ενάντια στην Τσέλσι, και παραμονή στον… πάτο της βαθμολογίας.

Το ματς:

Έντονες συγκινήσεις δεν προσέφεραν. Ούτε σωρεία χαμένων ευκαιριών ή γκολ! Εάν κάποια ομάδα, ωστόσο, έπρεπε να κερδίσει τον τίτλο της «καλύτερης» σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά ήταν σίγουρα η Κρίσταλ Πάλας. Η ομάδα του Χότζον δεν φοβήθηκε το παιχνίδι, ούτε πήγε στην έδρα της Νιούκαστλ για την απλή… αποφυγή της ήττας!

Ήθελε το τρίποντο, έπαιξε παθιασμένα και κοίταξε κατάματα την αντίπαλό της, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια! Από τις «καρακάξες» είδαμε λίγα πράγματα, ορισμένες «αγωνιστικές εκλάμψεις» και προσπάθεια να επιβάλλει το ρυθμό της. Μέτριο πρώτο ημίχρονο, θα ξεχαστεί σίγουρα γρήγορα!

Μια από τα ίδια και στην επανάληψη. Η Νιούκαστλ επιχείρησε να ισορροπήσει την κατάσταση, πίεσε όμως τις έλειπαν οι επιθετικές λύσεις. Ο Μπενίτεθ ανακάταψε την τράπουλα, άλλαξε τη διάταξη της ομάδας μ ε την είσοδο περισσότερων επιθετικών ποδοσφαιριστών, όμως η κατάσταση δεν άλλαξε.

Η Κρίσταλ Πάλας δεν ρίσκαρε όπως στο πρώτο ημίχρονο, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα και κατάφερε να αποτρέψει τους κινδύνους. Για την ακρίβεια, όλους εκτός από έναν, ο οποίος αποδείχτηκε και καταδικαστικός. Στο 86', λοιπόν, η Νιούκαστλ έκανε την ύστατη προσπάθεια για το γκολ και τελικά τα κατάφερε με τον Μερίνο να χρίζεται χρυσός σκόρερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Έλιοτ, Λεχουέν, Λασκέλς, Μανκίγιο, Γεντλίν, Σέλβι, Ρίτσι, Ατσού, Χέιντεν (56' Μερίνο), Πέρεζ (66' Ντιαμέ), Χοσελού (79' Μίτροβιτς)

Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Φαν Άανχολτ, Σακό, Νταν, Γουόρντ, ΜακΆρθουρ, Καμπάιγ, Μιλιβόγεβιτς, Σλουπ, Τάουνσεντ, Ζαχά (76' Λόφτους- Τσικ).