Χάνσεν: «Σύντομα θα έρθουν τίτλοι για τη Λίβερπουλ...»

Ο Άλαν Χάνσεν μίλησε στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για τη Λίβερπουλ, τόνισε πως θα... περνούσε για τρελό όποιον του έλεγε πως ο σύλλογος θα έμενε τόσα χρόνια δίχως τίτλους, εξέφρασε την πεποίθηση για επιτυχίες στο άμεσο μέλλον και μίλησε για το μεγάλο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Ο καλύτερος που έχει φορέσει την κόκκινη φανέλα» είπε για τον Νταλγκλίς. 



Χάνσεν: «Σύντομα θα έρθουν τίτλοι για τη Λίβερπουλ...»

«Αυτό που έχουν καταφέρει αυτές οι δύο ομάδες για το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι επικό. Υπάρχουν οπαδοί τους σε κάθε γωνία του πλανήτη, η εικόνα από το παιχνίδι αυτό φτάνει σε όλο τον πλανήτη. Είναι οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αυτό είναι και θα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στο αγγλικό καλεντάρι», ανέφερε ο Άλαν Χάνσεν στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για τη σημασία που έχει αποκτήσει το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων ενώ πρόσθεσε για τον Νταλγκλις, τον καλό του φίλο και τον άνθρωπο που έχει προσφέρει περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στους «κόκκινους». 

«Τον ξέρω 40 χρόνια. Είναι ο καλύτερος που έχει φορέσει τη φανέλα της Λίβερπουλ όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά που έχει κάνει αυτό με τη Λίβερπουλ ως παίκτης, ως προπονητής και αργότερα και ως πρεσβευτής και όσας έκανε μετά το Χίλσμπορο δεν τα έχει κάνει κανείς άλλος». 

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και τα όσα ανέφερε για το μεγάλο διάστημα που απέχει η Λίβερπουλ από την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Μάλιστα, αυτός ήταν ο τελευταίος αρχηγός της ομάδας που σήκωσε ένα τέτοιο τρόπαιο... 

«Θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί φέτος (σσ. πώς θα κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα), αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή και σύντομα θα γίνει. Και η Γιουνάιτεντ έκανε πολλά χρόνια να πάρει και πάλι τίτλους. Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος που έλεγε ότι θα έκανε τόσα χρόνια για να πάρει και πάλι τίτλο η Λίβερπουλ θα τον χαρακτήριζα τρελό. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Έχει αλλάξει αλλά οι βασικές του αρχές είναι οι ίδιες. Το να μην έχουμε πάρει ένα πρωτάθλημα όλα αυτά τα χρόνια για το μέγεθος του συλλόγου εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να το καταλάβω», είχε να πει, για να ολοκληρώσει μιλώντας για τους οπαδούς του κλαμπ, οι οποίοι: «Είναι φανταστικοί. Με τη στήριξή τους προσφέρουν 3-4 με τέσσερις πόντους παραπάνω στη βαθμολογία της ομάδας κάθε φορά...».