Της έκλεισε το «σπίτι»!

Θριαμβεύτρια από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου έφυγε η Μπράιτον, η οποία διέλυσε με σκορ 3-0 την κάκιστη Γουέστ Χαμ και πανηγύρισε το πρώτο της διπλό στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 34 χρόνια!  



Της έκλεισε το «σπίτι»!

Δεν χαρίστηκε η ομάδα του Χιούτον, η οποία πήρε το προβάδισμα στο 10'με την κεφαλιά του Μάρεϊ. Οι βάσεις για το τρίποντο μπήκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου από τον Ιθκιέρδο για να έρθει στη συνέχεια ξανά ο Μάρεϊ να ευστοχήσει από το σημείο του πέναλτι (75') και να κλειδώσει το διπλό!

Συνεχείς αποδοκιμασίες από τους φίλους της Γουέστ Χαμ προς τους ποδοσφαιριστές του Σλάβεν Μπίλιτς, με τον Κροάτη τεχνικό να παραμένει σε δύσκολη θέση μετά τη νέα βαριά ήττα.

Το ματς:

Όλα ξεκίνησαν… στραβά και ολοκληρώθηκαν ακόμη χειρότερα για τη Γουέστ Χαμ στο πρώτο ημίχρονο! Κακή εκκίνηση στην αναμέτρηση και από το 10' με την πλάτη στον τοίχο! Τη στιγμή, δηλαδή, που ο Μάρεϊ έπιασε την κεφαλιά και έβαλε μπροστά στο σκορ την Μπράιτον!

Πολλές οι μουρμούρες στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου, ιδίως όταν η Γουέστ Χαμ αδυνατούσε να βγάλει τελική προσπάθεια! Η ομάδα του Μπίλιτς ναι μεν είχε τον απόλυτο έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας, όμως ήταν σχεδόν ακίνδυνη. Ο Τσιτσαρίτο είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όπως και ο Λανσίνι, όμως σε γενικές γραμμές η εικόνα των «σφυριών» δεν ήταν σε καμία περίπτωση η απαιτούμενη! Σα να μην έφτανε αυτό, η πάντα επικίνδυνη Μπράιτον βρήκε τον τρόπο να τιμωρήσει ξανά την αντίπαλό της, παίρνοντας αέρα δύο τερμάτων στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ιθκιέρδο.

Το απόλυτο σοκ. Ο κόσμος της Γουέστ Χαμ έβραζε. Μονίμως και καθόλη τη διάρκεια της επανάληψης ένα ολόκληρο Ολυμπιακό Στάδιο αποδοκίμαζε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, κυρίως βλέποντας την αδυναμία της να προβληματίσει την εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα της Μπράιτον!

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει χειρότερα, όμως ευτυχώς για τα «σφυριά» η κεφαλιά του Ντάφι στο 56' χτύπησε στο δοκάρι των γηπεδούχων και απέτρεψαν τα χειρότερα... Για λίγο… Η Μπράιτον συνέχιζε να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους που της παρουσιάζονταν και να απειλεί! Το τελειωτικό χτύπημα, λοιπόν, ήταν θέμα χρόνου και τελικά ήρθε στο 75' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Φόντε, Ριντ, Μαζουακού, Κουγιατέ (46' Αγιού), Ομπιάνγκ, Λανσίνι, Αντόνιο, Αρναούτοβιτς (74' Φερνάντεζ), Τσιτσαρίτο

Μπράιτον: Ράιαν, Σάλτορ, Ντάφι, Ντανκ, Μπονγκ, Νόκερτ (84' Σελότο), Στέφενς, Πρόπερ, Ιθκιέρδο (70' Μαρτς), Γκρος (76' Μπράουν), Μάρεϊ