Ο Κούμαν «τελειώνει» αλλά τα προβλήματα θα παραμείνουν!

Το γιουχάισμα στο τέλος του παιχνιδιού, ήταν δημοψήφισμα απόλυσης του Ρόναλντ Κούμαν από τον πάγκο της Εβερτον αν και η πιο σκληρή εικόνα της βραδιάς ήταν ο κρετίνος που κρατώντας το παιδί του αγκαλιά προσπαθούσε να χτυπήσει τους παίκτες της Λιόν. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Κούμαν «τελειώνει» αλλά τα προβλήματα θα παραμείνουν!

Ομολογώ πως τελειώνοντας  το παιχνίδι και ξαναβλέποντας τις φάσεις παρατήρησα αυτό που στη ζωντανή ροη μου είχε διαφύγει, δηλαδή την εντελώς αδικαιολόγητη κίνηση του τύπου στην εξέδρα που έθεσε σε κίνδυνο ένα μικρό παιδί για να πουλήσει τσαμπουκά! Ό,τι άλλο και να συζητήσουμε, σε αυτή την εικόνα τελειώνουν όλα! Το καλό είναι ότι ήδη έχει κινητοποιηθεί η ομάδα μαζί με την αστυνομία για να τον βρει και να τον ταυτοποιήσει όποτε θα κάνει πολύ καιρό να ξαναπατήσει το πόδι του σε γήπεδο αλλά σαφέστατα εγείρονται και αλλά ερωτήματα. Οπως το αν το παιδί είναι δικό του σε αυτή την περίπτωση πόσο  ικανός είναι να θεωρείται πατέρας για να αναθρέψει ένα πλάσμα; Και κατά πόσο κάποιος που αγνοεί πλήρως, εκείνη τη στιγμή, την ευθύνη που έχει αφηνοντας να τον πλημμυρίσει η οργή πηγαίνοντας  να χτυπήσει έναν αντίπαλο παίκτη μπορεί να θεωρείται γονέας;

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ήταν λυπηρό να βλέπεις μια ομάδα που ξόδεψε το καλοκαίρι σχεδόν 180 εκατομμύρια ευρώ να μην μπορεί σε κάποια σημεία αλλάξει τεταρτη πάσα! Έχει τεράστια ευθύνη για αυτό το συνοθύλευμα ο προπονητης επειδή δεν έχει καταλήξει ακόμα -παρά τις μεταγραφές- στο ποια είναι η καλύτερη ενδεκάδα του. Επίσης ενώ έχει από μόνος του πει πως θέλει να πάει μακριά στο Europa league η Έβερτον, δεν το έκανε στην πράξη και δεν επέλεξε την καλύτερη ομάδα του αφήνοντας κυρίως τον Ρουνει, με διάφορα τον πιο έμπειρο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ποδοσφαιριστή του, εκτός αποστολής! Φταίει όμως και επειδή δεν πίεσε για να αποκτηθεί ένας καθαρόαιμος σέντερ φορ το καλοκαίρι επιμένοντας σε μεταγραφές παικτών που καλύπτουν ίδιες ανάγκες όπως ο Κλάασεν και ο Σίγκουρντσον ή περιφερειακών επιθετικών όπως ο Σάντρο Ραμίρεθ!

Σε κάποια άλλα πράγματα όμως, θα του δίνουμε και ένα ελαφρυντικό. Τι να κάνει δηλαδή, ο Κούμαν όταν ο Μαικλ Κιν των 25 εκατομμυρίων λιρών δεν κόβει αντίπαλο για ένα ακόμη ματς ούτε με....βαλέ; Ή όταν ο αρχηγός της ομάδας του και της εθνικής Ουαλίας, Ασλει Γουίλιαμς, έχει πάρει τόσα κιλά που ξεχειλώνει η φανέλα του και το πρώτο του μέλημα είναι να τσαμπουκαλεύεται σε κάθε φάση;Και πως να λειτουργήσει σωστά μία ομάδα όταν σε κάθε παιχνίδι της σχεδόν οι μισοί παίκτες παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση χωρίς καν να προσπαθούν;

Νομίζω πως για τον Ολλανδό προπονητή η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει! Ειδικά αν χάσει και από την Άρσεναλ δεν θα είναι εύκολο να συγκρατηθεί η οργή του κόσμου! Η περσινή χρονιά δημιούργησε έχω την εντύπωση, απαιτήσεις που δεν ήταν δυνατό να τις συντηρούσε στον πραγματικό κόσμο η ομάδα! Μία έβδομη θέση, δεν γίνεται εύκολα πέμπτη ή τέταρτη επειδή ξόδεψες λεφτά! Γιατί και οι άλλοι που είναι μπροστά σου ξοδεύουν επίσης. Για την Έβερτον η φετινή χρονιά πρέπει να είναι ένα καλό μάθημα που θα την βοηθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω του χρόνου.

Στο ενδιάμεσο όποιος άλλος προπονητής ερθει θα πρέπει να δουλέψει με τις επιλογές που έχει κάνει ο Κούμαν. Και αυτό δεν είναι ποτέ εύκολο! Γιατί  μπορεί τον προπονητή να τον αλλάξεις, ωστόσο πολλά προβλήματα που έχει ομάδα θα παραμείνουν οπως η νοοτροπία και θα δυσκολέψουν τη ζωή και του επόμενου!