Απόδραση από τη Λισαβόνα! (video)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε το… δώρο του νεαρού τερματοφύλακα της Μπενφίκα και έφυγε με το διπλό από την Πορτογαλία (1-0), διατηρώντας το απόλυτο των νικών στις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ!  



Απόδραση από τη Λισαβόνα! (video)

Η φάση που έκρινε το ματς έγινε στο 64', όταν ο Ράσφορντ εκτέλεσε από μακρινή απόσταση το φάουλ, με  τον πορτιέρο των γηπεδούχων, Σβιλάρ, να μπλοκάρει τη μπάλα εντός της εστίας και τον διαιτητή να καταλογίζει το γκολ υπέρ της Γιουνάιτεντ.

Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι Πορτογάλοι λόγω της αποβολής του Λουιζάο.

Με  το αποτέλεσμα αυτό, η Γιουνάιτεντ έκανε το 3 στα 3 στον όμιλο και διατήρησε τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9

2) Βασιλεία 6

3) ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3

4) Μπενφίκα 0

Το ματς:

Έπρεπε να περάσει περίπου μισή ώρα αγώνα για να δούμε αξιόλογη τελική προσπάθεια από τη Γιουνάιτεντ. Μέχρι εκείνο το σημείο, οι ποδοσφαιριστές του Μουρίνιο αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα η Μπενφίκα- που καιγόταν για τη νίκη- να ήταν πιο κινητική στον αγωνιστικό χώρο.

Από το 32', όμως, και την ευκαιρία του Ράσφορντ, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές. Ακολούθησε μια καλή στιγμή με τον Μάτιτς και κάπως έτσι οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν τα πάνω τους και περιόρισαν τους Πορτογάλους μέχρι το σφύριγμα για τη λήξη του ημιχρόνου. Τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων ήταν παραπάνω από εμφανή, η Γιουνάιτεντ επιχείρησε να τα εκμεταλλευτεί, όμως οι ποδοσφαιριστές της πιάστηκαν πολλές φορές σε θέση οφσάιντ.

Πιο ισορροπημένο το δεύτερο ημίχρονο. Η Γιουνάιτεντ είχε πάρει μπρος, η Μπενφίκα συνέχιζε και εκείνη να πιέζει, όμως, το ματς στερούταν καλών ευκαιριών. Όλα αυτά μέχρι το 64', τη στιγμή δηλαδή που ο Ράσφορντ εκτέλεσε το φάουλ από μακρινή απόσταση, ο αντίπαλος τερματοφύλακας αιφνιδιάστηκε, μπλόκαρε την μπάλα, όμως εκείνη είχε περάσει τη γραμμή και έγινε το 1-0 για τους «κόκκινους διαβόλους»! Το άγχος διαγράφηκε μεμιάς…

Η ομάδα του Μουρίνιο είχε στα χέρια της αυτό που ήθελε και απλώς έπρεπε να το διαχειριστεί σωστά μέχρι το τελικό σφύριγμα. Όπως και εν τέλει έκανε… Η Μπενφίκα έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να πάρει έστω την ισοπαλία, επιχείρησε να βγει μαζικά στην επίθεση, όμως η Γιουνάιτεντ- πιο απελευθερωμένη από ποτέ- καθάρισε όλους τους κινδύνους, κρατώντας μέχρι το τελικό σφύριγμα το υπέρ της αποτέλεσμα.

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπενφίκα: Σβιλάρ, Ντάγκλας, Ρούμπεν Ντίας, Λουϊζάο, Γκριμάλντο, Φέισα, Φιλίπε Αουγκούστο, Πίτσι (59' Ζίβκοβιτς), Σάλβιο (83' Τσέρβι), Ντιόγκο Γκονσάλβες (69' Ζόνας), Ραούλ

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλέντσια, Λίντελεφ, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ερέρα, Μάτιτς, Μάτα (83' Λίνγκαρντ), Μχιταριάν (90+2' ΜακΤόμινι), Ράσφορντ (76' Μαρσιάλ), Λουκάκου