Πάει στην Ιταλία για απαντήσεις

Μετά από ένα μεγάλο ματς στο “Στάμφορντ Μπριτζ” Τσέλσι και Ρόμα ήρθαν ισόπαλες 3-3, με τον Εντέν Αζάρ (2 γκολ) να σκοράρει τελευταίος μετά τους Έντιν Τζέκο και Αλεκσάνταρ Κολάροφ για τον βαθμό. Παραμένουν πρώτοι οι “μπλε”, που πάνε στην Ιταλία να δώσουν απαντήσεις για τα αποψινά κενά τους και να κάνουν μεγάλο βήμα για την πρόκριση μετά και την ισοπαλία της Ατλέτικο Μαδρίτης.



Πάει στην Ιταλία για απαντήσεις

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε βρίσκεται στους επτά βαθμούς μετά την πρώτη φάση των ομίλων του Champions League και εάν καταφέρει να κερδίσει σε ένα γήπεδο που ξέρει καλά ο προπονητής της, θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση ακόμη και ως πρώτη σε έναν όμιλο που όλοι περίμεναν πιο δύσκολο. Ρόλο για το αντίθετο έπαιξε μεταξύ των άλλων αποτελεσμάτων της και η ισοπαλία της Ατλέτικο στην έδρα της Καραμπάγκ χωρίς τέρματα (0-0).

Ήδη μέχρι το πρώτο 10λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν τους κινδύνους τους, για να έρθει ένα τρομερό γκολ του Νταβίντ Λουίς από μακρινή απόσταση και να αλλάξει τις ισορροπίες στο 11’. Συνέχισε να βρίσκει ευκαιρίες η Τσέλσι, για να έρθει και η πρώτη πολύ καλή ευκαιρία της Ρόμα στο 31’, με τον Τιμπό Κουρτουά να αρνείται το γκολ στον Ράτζα Ναϊνγκολάν. Το γκολ ενεργοποίησε λίγο παραπάνω τους παίκτες του Κόντε και στην κόντρα χτύπησαν με τους Αζάρ και Μοράτα να συνδυάζονται και τον πρώτο να κάνει το 2-0 (37’).

Ωστόσο η Ρόμα βρήκε την μείωση που θα την άφηνε για τα καλά μέσα στο ματς, με τον Κολάροφ να σουτάρει, την μπάλα να κοντράρει και να περνάει από σημείο που δεν έφτανε ούτε ο πανύψηλος Κουρτουά (40’). Το γκολ έδωσε ώθηση στην Ρόμα, που βγήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος για να ανατρέψει τα δεδομένα και το πέτυχε. Μετά από καλές στιγμές ο Τζέκο βρήκε ξανά δίχτυα σε αγγλικό έδαφος για το 2-2 (64’). Και το έκανε με τρομερό τρόπο ο Βόσνιος, που έπιασε ένα απίθανο βολέ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κουρτουά.

Ο ίδιος ήταν που έκανε εν τέλει την ολική ανατροπή, σημειώνοντας “ντοπιέτα” στο 70ο λεπτό, αλλά αυτό δεν έμελλε να είναι το φινάλε. Ο Αζάρ μιμήθηκε τον Τζέκο και σκόραρε κι αυτός ξανά στο ματς τέσσερα λεπτά αργότερα, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία πολύ καλή ευκαιρία στο φινάλε για το “χρυσό” γκολ.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

 1. Τσέλσι 7β.

2. Ρόμα 5β.

3. Ατλέτικο Μαδρίτης 2β.

4. Καραμπάγκ 1β.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Κέιχιλ, Τσαπακόστα (77' Ρούντιγκερ), Σεσκ, Λουίς (57' Πέδρο), Μπακαγιόκο, Αλόνσο, Αζάρ (80' Γουίλιαν), Μοράτα

Ρόμα: Μπέκερ, Πέρες, Φάτσιο, Ζεσούς, Κολάροφ, Ναϊνγκολάν, Γκοναλόν, Στρόοτμαν (83' Φλορέντσι), Ζέρσον (74' Πελεγκρίνι), Περότι (88' Ελ Σαράουι), Τζέκο