Περνάει άνετα!

Κρατώντας απέναντι στην πίεση της Ρεάλ Μαδρίτης, που ήθελε πάρα πολύ τη νίκη μπροστά στο κοινό της, η Τότεναμ πήρε τον βαθμό στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με το τελικό 1-1 και με την ισοπαλία της Ντόρτμουντ με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο θα είναι σίγουρα στους «16» του Champions League αν κάνει τα αυτονόητα στην δεύτερη φάση των ομίλων.



Περνάει άνετα!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν γνωρίζοντας την δύναμη της Τότεναμ στα εκτός έδρας παιχνίδια και θέλοντας να της κόψει τον αέρα, απαγορεύοντάς της να χτίσει από νωρίς σε αυτοπεποίθηση, ήταν ξεκάθαρο πως είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να βγουν αμέσως μπροστά και να διεκδικήσουν τις πρώτες τους ευκαιρίες. Ήρθαν αυτές, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να προειδοποιεί στα πρώτα λεπτά και να επιστρέφει λίγο μετά το πρώτο 6λεπτο για να βρει το δοκάρι με κεφαλιά του από κοντινή απόσταση.

Δεν έβρισκε για ώρα την πρώτη της ευκαιρία η ομάδα του Ποκετίνο, που απείλησε με τον συνδυασμό Κέιν – Έρικσεν, και ζήτησε έντονα πέναλτι σε διεκδίκηση της μπάλας του Κασεμίρο με τον Γιορέντε. Αυτή (σ.σ την μπάλα) βρήκε ο πρώτος πριν κάνει επαφή με τον Ισπανό φορ και έτσι καλώς δεν δόθηκε κάτι.

Τελικά το γκολ ήρθε για μία από τις δύο πλευρές, κι αυτή ήταν η Τότεναμ! Αν και ο ίδιος σίγουρα θα ήθελε να το πιστωθεί, στον απόηχο των όσων γράφτηκαν για εκείνον και την Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και τα λόγια του Ζιζού, που μίλησε για ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή, ο Χάρι Κέιν πανηγύρισε ακόμη κι έτσι, όταν είδε την μπάλα να κάνει επαφή στον Ραφαέλ Βαράν και να περνάει από τον Κέιλορ Νάβας για το 0-1.

Προσπάθησε να κρατήσει η Τότεναμ πριν κλείσει το ημίχρονο, αλλά εν τέλει η πίεση της Ρεάλ απέφερε καρπούς για εκείνη, με τον γενικά πολύ καλό Οριέ να κάνει πέναλτι στον Τόνι Κρόος, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κριστιάνο Ρονάλντο για το 1-1, μόλις δύο λεπτά πριν λυτρώσει το σύνολο του Ποκετίνο η σφυρίχτρα του διαιτητή. Έμελλε να είναι δυσάρεστο το σφύριγμα...

Μεγάλη η πίεση και στο δεύτερο ημίχρονο από την ομάδα του Ζιντάν, η οποία έκλεισε την αναμέτρηση με 20 τελικές προσπάθειες έναντι 11 των Λονδρέζων, ανάμεσα στις οποίες και δύο φάσεις με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους, κατά τις οποίες ο Κέιλορ Νάβας δήλωσε βροντερό «παρών» στερώντας από τους Κέιν και Έρικσεν την ευκαιρία να χριστούν σκόρερς. Νωρίτερα είχε πράξει το ίδιο και ο Ουγκό Γιορίς, που θύμισε τα πικ του στην Λυών με μια φανταστική απόκρουση σε κεφαλιά του Μπενζεμά.

Ανακάτεψαν τις τράπουλες στα τελευταία λεπτά οι δύο πάγκοι, αλλά δεν υπήρξε άλλγη διαφοροποίηση στο σκορ, σε ένα γκρουπ που δεν κέρδισε κανείς το βράδυ της Τρίτης αφού 1-1 ήταν το σκορ και στο άλλο παιχνίδι.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Ρεάλ Μαδρίτης 7β.

2. Τότεναμ 7β.

3. Ντόρτμουντ 1β.

4. ΑΠΟΕΛ 1.β

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Χακίμι, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κροος, Καζεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο (87’ Λούκας Βάθκεθ), Μπενζεμά (76’ Ασένσιο), Ρονάλντο

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντάιερ, Γουίνκς, Σισοκό (89΄Σον), Έρικσεν, Κέιν, Γιορέντε (80’ Ρόουζ)