Ό,τι πιο… βατό μπορούσε να τύχει!

Σίγουρα ικανοποιημένες αισθάνονται οι Ιρλανδία και Βόρειος Ιρλανδία με το αποτέλεσμα της κλήρωσης των μπαράζ του Μουντιάλ! Αφού απέτυχαν Ιταλία και Κροατία, η ομάδα του Μάρτιν Ο’Νιλ θ' αντιμετωπίσει τη Δανία, ενώ, το εμπόδιο της Ελβετίας θα κληθούν να ξεπεράσουν οι ποδοσφαιριστές της Β. Ιρλανδίας!  



Ό,τι πιο… βατό μπορούσε να τύχει!

Το σημαντικό, λοιπόν, είναι ότι οι ισχυρότερες ομάδες (Ιταλία και Κροατία)… ακολούθησαν άλλες διαδρομές!

Oι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 9-11 Νοεμβρίου και οι ρεβάνς στις 12-14 του ίδιου μήνα. Στο πρώτο παιχνίδι η Ιρλανδία θα αγωνιστεί στην έδρα της Δανίας, ενώ η Β. Ιρλανδία θα φιλοξενήσει τους Ελβετούς.

Βέβαια, διόλου εύκολη θα είναι η αποστολή των ομάδων των Μάρτιν και Μάικλ Ο'Νιλ, με δεδομένο πως οι Ελβετοί έκαναν εκπληκτική πορεία στα προκριματικά μέχρι την ήττα στην τελευταία αγωνιστική και οι Δανοί με πρώτο «βιολί» τον Κρίστιαν Έρικσεν, είναι δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος.

Αναλυτικά η κλήρωση των μπαράζ:

Κροατία- Ελλάδα

Σουηδία- Ιταλία

Δανία- Ιρλανδία

Β. Ιρλανδία- Ελβετία

Τα προφίλ των αντιπάλων:

Ελβετία: Τρομερή η ομάδα του Πέτκοβιτς στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018. Μόνο νίκες είχαν οι Ελβετοί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, όπου ηττήθηκαν από την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι Ίβηρες επικράτησαν 2-0 κι έτσι η Ελβετία βρέθηκε στους ισχυρούς των μπαράζ για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Τζάκα και Σακίρι είναι εκ των βασικότατων στελεχών, όντας μέλη ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ οι επιθετικές επιδόσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι αξιοσημείωτες, έχοντας απόλυτα αξιόπιστο στήριγμα την πολύ καλή αμυντική λειτουργία.

Δανία: Ο εκ των αστέρων της Τότεναμ, Κρίστιαν Έρικσεν, πρωταγωνίστησε στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2018 για τους Δανούς και ήταν εκείνος που πέτυχε και το τελευταίο γκολ. Έπειτα από την ισοπαλία (1-1) απέναντι στη Ρουμανία στην Κοπεγχάγη, οι Σκανδιναβοί θα βρεθούν στα μπαράζ, με τον Έρικσεν να έχει σκοράρει 8 φορές στα αυτά τα 10 ματς (με 5 γκολ και 4 ασίστ στα τελευταία πέντε παιχνίδια) με φόντο τα γήπεδα της Ρωσίας το επόμενο καλοκαίρι. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Χαρέιντε, δείχνει να εμπιστεύεται ξανά τον Νίκλας Μπέντνερ και να τον έχει παρακολουθήσει στη Ρόσενμποργκ, αφού του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στην 11άδα για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια. Μάλιστα, ο... Λόρδος, όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό του, κέρδισε το πέναλτι στο τελευταίο ματς με τη Ρουμανία. Αφού οι Πολωνοί νίκησαν τους Μαυροβούνιους, οι Δανοί δεν μπορούσαν πλέον να φτάσουν στην κορυφή του 5ου γκρουπ.