Τα «Χρυσά Λιοντάρια» της κ-17!

Η μέχρι στιγμής πορεία της εθνικής Αγγλίας Κ-17 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της αντίστοιχης ηλικιακής κατηγορίας, έχει αφήσει τις καλύτερες των υποσχέσεων για το μέλλον του ποδοσφαίρου της χώρας. Το england365.gr παρουσιάζει τα... λιονταράκια που πρωταγωνιστούν στη διοργάνωση! 



Τα «Χρυσά Λιοντάρια» της κ-17!

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των «Τριών Λιονταριών», έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής εξαιρετική πορεία στον όμιλό του, τερματίζοντας στην κορυφή αυτού, με 3 νίκες, οι οποίες συνοδεύτηκαν από εξαιρετικές εμφανίσεις, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ Κ-17.

Η ομάδα του Στιβ Κούπερ, στα γήπεδα της Ινδίας, έχει κερδίσει με σκορ 4-0 την Χιλή και το Ιράκ, ενώ έκαμψε την αντίσταση του Μεξικό, επικρατώντας του με 3-2.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι διεθνείς που στελεχώνουν την Κ-17 της Αγγλίας και από ποιους συλλόγους προέρχονται; Το England365, αναλύει τους παίκτες που εκπροσωπούν τα «Τρία Λιοντάρια» στην διοργάνωση της ασιατικής χώρας.

Ξεκινάμε με την Τσέλσι, που έχει τους περισσότερους παίκτες που στελεχώνουν την εθνική Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-17 της Ινδίας. Τα τμήματα υποδομής των «μπλε», τα οποία τα τελευταία χρόνια σημειώνουν τεράστιες επιτυχίες στις εγχώριες, αλλά και διεθνείς διοργανώσεις των αντίστοιχων ηλικιακών κατηγοριών εκπροσωπούνται συγκεκριμένα από πέντε παίκτες. Από αυτούς ξεχωρίζει ο Μαρκ Γκουεχί, που ήταν αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αγγλίας, στο πρόσφατο Euro Κ-17, που διεξήχθη στην Κροατία. Ενώ από τα υπόλοιπα μέλη της πεντάδας των Λονδρέζων, με εξαιρετική επίσης παρουσία είναι οι Τζόναθαν Παντσό, Κόλλουμ Χάντσον-Οντόι, Κόνορ Γκάλαχερ και ο νεότερος αδερφός του άλλοτε παίκτη της ομάδας Τζος ΜακΈχραν, Τζος.

Με τρεις παίκτες εκπροσωπείται η Μάντσεστερ Σίτι στο τουρνουά. Ο λόγος για τον τερματόφυλακα Κέρτις Άντερσον, που είναι το νούμερο 1 της Αγγλίας Κ-17 κάτω από τα γκολπόστ στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στην διοργάνωση. Την τριάδα που εκπροσωπεί τους «πολίτες» συμπληρώνουν οι Ζοέλ Λατιμπουντιέρ και Φιλ Φοντέν, που είχε συνεισφορά στην νίκη των Άγγλων με σκορ 3-2 επί του Μεξικού.

Στον αντίποδα, η συμπολίτισσά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκπροσωπείται μόνο από έναν παίκτη και πιο συγκεκριμένα από τον Άνχελ Γκόμες. Πέραν του ότι αποτελεί άλλο ένα προϊόν των ακαδημιών του Κάριγκτον, ο νεαρός μέσος είναι ο νεότερος που αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων». Συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου του τρέχοντος έτους, σε ηλικία 16 χρονών και 263 ημερών, πέρασε αλλαγή στην θέση του Γουέιν Ρούνει σε έναν αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Ντάνκαν Έντουαρτς το 1953.

Συνέχεια με την Τότεναμ που εκπροσωπείται από δυο ποδοσφαιριστές, τους Τασάν Όκλεϊ-Μπουθ και Τίμοθι Εγιομά, με τον πρώτο να έχει συμπεριληφθεί από τον Μαουρίσιο Ποκετίνο στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας στις ΗΠΑ.

Από τους υπόλοιπους παίκτες ξεχωρίζει αναμφισβήτητα ο Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ, που αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια των μικρών ηλικιακών κατηγοριών της Αγγλίας. Πρόκειται για φετινό μεταγραφικό απόκτημα των Βεστφαλών, οι οποίοι τον απέκτησαν από την Μάντσεστερ Σίτι. Τόσο στο πρόσφατο Euro Κ-17 στην Κροατία, που αναδείχτηκε ο κορυφαίος παίκτης του τουρνουά, όσο και στο φετινό Μουντιάλ, αποτελεί το βασικό στέλεχος της γραμμής κρούσης των «Τριών Λιονταριών». Όμως χθες ανακλήθηκε από την Ντόρτμουντ, πράμα που σημαίνει πως δεν θα λάβει στον αγώνα της Αγγλίας Κ-17 για την φάση των «16» με την αντίστοιχη της Ιαπωνίας.

Την υπόλοιπη αποστολή συμπληρώνουν οι τερματοφύλακες Τζόσεφ Μπούρσικ (Στόουκ), Γουίλιαμ Κρελίν (Φλιτγουντ Τάουν), οι αμυντικοί Λιούις Γκίμπσον (Έβερτον), Στίβεν Σεσενιόν (Φούλαμ), οι μέσοι Νία Κίρμπι (Κρίσταλ Πάλας), Εμίλ Σμιθ-Ρόου (Άρσεναλ), Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ (Γούλβς), και οι επιθετικοί Ράιαν Μπρούστερ (Λίβερπουλ) και Ντάνι Λόουντερ (Ρέντινγκ).