Ο Σίλβα, ο Τέιλορ και η... διεκδίκηση του τίτλου

Η Γουότφορντ πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημά της στην πρώτη κατηγορία έπειτα από 35 χρόνια και το england365.gr θυμίζει την εκπληκτική σεζόν του 1982-1983, όταν οι «hornets» με τον Γκρέιαμ Τέιλορ στον πάγκο έφτασαν να διεκδικήσουν μέχρι και τον τίτλο!  



Ο Σίλβα, ο Τέιλορ και η... διεκδίκηση του τίτλου

Ο Μάρκο Σίλβα, μετά την τρομερή προσπάθεια που έκανε στον πάγκο της Χαλ, παρέμεινε σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ και συνεχίζει να εκθέτει όσους πίστευαν την περσινή σεζόν πως δίχως εμπειρία και διαπιστευτήρια σε τόσο υψηλό επίπεδο, θα αποτύχει.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, όχι μόνο τους έχει κάνει να... κρύβονται, αλλά μαζί του, η Γουότφορντ πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημά της στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έπειτα από τη σεζόν 1982-1983!

Τότε, ήταν ο Γκρέιαμ Τέιλορ που στην παρθενική παρουσία της ομάδας στο ανώτατο επίπεδο και με ένα σύνολο παικτών δίχως εμπειρία, κατάφερε να διεκδικήσει μέχρι και τον τίτλο, τερματίζοντας στη 2η θέση της βαθμολογίας και εξασφαλίζοντας συμμετοχή στο UEFA Cup! 

Μάλιστα, η Γουότφορντ, που το 1977 βρισκόταν στην 4η κατά σειρά κατηγορία της Αγγλίας, πήρε τρεις ανόδους σε μια πενταετία και εξέπληξε άπαντες με την πορεία που πραγματοποίησε όταν πλέον βρέθηκε αντιμέτωπη με τα... θηρία, την αγωνιστική περίοδο 1982-1983.

Εκείνα τα χρόνια, στον προεδρικό θώκο βρισκόταν ο δημοφιλής τραγουδιστής Έλτον Τζον (!), ενώ, στο ρόστερ βρισκόταν και ο θρύλος της Λίβερπουλ, Τζον Μπαρνς, που είχε στηρίγματα τους Νάιτζελ Κάλαχαν, Ρος Τζένκινς και Λούθερ Μπλίσετ.

Οι «hornets», που μάλιστα πριν την έναρξη της πρώτης τους σεζόν στην πρώτη κατηγορία είχαν υπογράψει συμφωνία 400.000 λιρών με την Iveco για σπόνσορα στη φανέλα, πήραν νίκες στα τέσσερα από τα πρώτα πέντε ματς του πρωταθλήματος.

Οι μοναδικές ήττες στις οχτώ πρώτες αγωνιστικές, είχαν έρθει από τις Μάντσεστερ Σίτι και Νότιγχαμ Φόρεστ.

Οι «πολίτες» έφτασαν στο τελικό 1-0 που διαμορφώθηκε με μεγάλη δυσκολία από γκολ του αμυντικού, Μπόμπι ΜακΝτόναλντ στο 85ο λεπτό (σε εποχές πολύ διαφορετικές για τον σύλλογο του Μάντσεστερ), ενώ, η Φόρεστ είχε επικρατήσει 2-0.

Οι 16 βαθμοί που είχε συγκεντρώσει η Γουότφορντ στις οχτώ πρώτες «στροφές» της πρώτης κατηγορίας, είναι η καλύτερη συγκομιδή, με τη φετινή των 15 πόντων να ακολουθεί.

Το φινάλε της σεζόν 1982-1983, βρήκε τον σύλλογο να διεκδικεί τον τίτλο και να τερματίζει στη 2η θέση, πίσω από τη Λίβερπουλ, την οποία μάλιστα είχε νικήσει με σκορ 2-1 στην τελευταία αγωνιστική!

Τα αποτελέσματα των 8 πρώτων αγώνων πριν από 35 χρόνια:

Γουότφορντ – Έβερτον 2-0

Σαουθάμπτον – Γουότφορντ 1-4

Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 1-0

Γουότφορντ – Σουόνσι 2-1

Γουότφορντ – Γουέστ Μπρομ 3-0

Νότιγχαμ Φόρεστ – Γουότφορντ 2-0

Γουότφορντ – Σάντερλαντ 8-0

Μπέρμιγχαμ – Γουότφορντ 1-1

Τα αποτελέσματα των 8 πρώτων αγώνων της σεζόν 2017-2018:

Γουότφορντ – Λίβερπουλ 3-3

Μπόρνμουθ – Γουότφορντ 0-2

Γουότφορντ – Μπράιτον 0-0

Σαουθάμπτον – Γουότφορντ 0-2

Γουότφορντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-6

Σουόνσι – Γουότφορντ 1-2

Γουέστ Μπρομ – Γουότφορντ 2-2

Γουότφορντ – Άρσεναλ 2-1