Τελικά πήραν από έναν βαθμό

Με τους Χέιντεν (20’) και Πέρεθ (51’) να δίνουν δύο φορές το προβάδισμα στη Νιούκαστλ και τον Μανόλο Γκαμπιαντίνι να απαντά δις (49’, 75’) για λογαριασμό της Σαουθάμπτον, ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2 η αναμέτρηση του «St Mary’s»! Συνέχισαν οι φιλοξενούμενοι την παράδοση που τους θέλει να μην κρατούν το μηδέν από το Φεβρουάριο του 1969 σε εκτός έδρας ματς με τους «Αγίους».



Τελικά πήραν από έναν βαθμό

Το παιχνίδι απέκτησε από τα πρώτα λεπτά έντονο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γκολ από νωρίς. Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση σημειώθηκε στο 9΄, όταν το σουτ που επιχείρησε ο Ατσού πέρασε λίγο έξω από την εστία του Φόρστερ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με την κεφαλιά του Τάντιτς στο 16ο λεπτό, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έμελλε να πάρει προβάδισμα με το μακρινό σουτ του Χέιντεν που βρήκε απροετοίμαστο τον Φόρστερ, ο οποίο βρισκόταν στο έδαφος από προηγούμενη επέμβαση.

Το συγκρότημα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο ανέλαβε από εκείνη τη στιγμή τον έλεγχο του αγώνα κυνηγώντας την ισοφάριση και παρά τις αρκετές προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν,  οι τελικές προσπάθειες δεν ήταν αυτές που έπρεπε να για βρεθεί η «απάντηση».

Το συγκεκριμένο πρόβλημα διέκρινε και ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι, ο οποίος το πήρε πάνω του και πέτυχε ένα προσωπικό γκολ στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης, «βρίσκοντας» το δεύτερο εντός έδρας γκολ της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι πανηγυρισμοί όμως διήρκησαν περισσότερο απ’ όσο χρειαζόταν. Διότι 87 δευτερόλεπτα αργότερα οι «καρακάξες» έπιασαν στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Πέρεθ, ο οποίος βρήκε δίχτυα έπειτα από δύο προσπάθειες και 1135 αγωνιστικά λεπτά!

Οι γηπεδούχοι έπρεπε να βγάλουν ξανά αντίδραση και τα κατάφεραν στο 75’. Ο Λεζέν υπέπεσε σε αντικανονικό εντός περιοχής μαρκάρισμα, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βουλή και ο Γκαμπιαντίνι βρήκε για δεύτερη φορά το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Η Σαουθάμπτον προσπάθησε ως το τέλος να φτάσει σε ολική ανατροπή χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κερδίσει για τρίτη φορά την παθητική-στο τελευταίο τέταρτο-άμυνα των φιλοξενούμενων.

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Μπέρτραντ, Σέντρικ, Γιοσίντα, Φαν Ντάικ, Λεμινά, Ρομέου (67’ Ντέιβις), Ρέντμοντ (57’ Μπουφάλ), Λονγκ (82’ Όστιν), Τάντιτς, Γκαμπιαντίνι

Νιούκαστλ: Έλιοτ, Γιέντλιν, Λάσκελς, Λεζέν, Μανκίγιο, Σέλβι, Ρίτσι, Χέιντεντ, Πέρεθ (63’ Μερίνο), Ατσού (84’ Μέρφι), Χοσέλου (69’ Γκέιλ)