Τελείωσε τα σενάρια για εθνική Ολλανδίας ο Κούμαν

Κάθε φήμη γύρω από το όνομά του σχετικά με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Ολλανδίας έβαλε ο Ρόναλντ Κούμαν, που τόνισε πως το σημαντικότερο για εκείνον αποτελεί το πόστο του στην Έβερτον.  



Τελείωσε τα σενάρια για εθνική Ολλανδίας ο Κούμαν

Ο Ντικ Άντβοκαατ είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τον πάγκο των “οράνιε” μετά τα προγραμματισμένα φιλικά τους τον ερχόμενο μήνα και έχουν αρχίσει από τώρα τα σενάρια για τον διάδοχό του, με τον κόουτς των “ζαχαρωτών” να μην απουσιάζει από τα δημοσιεύματα.

Ωστόσο ο ίδιος θέλησε να τα διαψεύσει, μιλώντας στην συνέχεια για το πρόβλημα της εθνικής Ολλανδίας, που κατά την γνώμη του είναι η έλλειψη παικτών του βεληνεκούς του Άριεν Ρόμπεν, παραδείγματος χάρη, που σταμάτησε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τον αποκλεισμό του από το Μουντιάλ.

Φυσικά και ακούγεται το όνομά μου για τον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας. Είχε γίνει και πριν μερικά χρόνια. Αλλά είμαι προπονητής της Έβερτον και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν θα γίνω προπονητής της Ολλανδίας.

Γενικά θεωρώ ότι αγωνιστικά έχει χάσει πολύ σε ποιότητα. Δεν υπάρχουν πλέον κορυφαίοι διεθνείς. Ο Άριεν Ρόμπεν ήταν ο τελευταίος και σταμάτησε από την εθνική. Έχουμε αρκετό ταλέντο, ωστόσο οι παίκτες φεύγουν πολύ νωρίς για το εξωτερικό. Υπήρχαν εποχές που είχαμε σπουδαίους ποδοσφαιριστές και πλέον δεν ισχύει το ίδιο.

Το Βέλγιο και η Γερμανία προσαρμόστηκαν καλά και εμείς πρέπει να αντιδράσουμε. Θα το κάνουμε γιατί η Ολλανδία έβγαζε πάντα καλούς ποδοσφαιριστές”, σχολίασε ο Κούμαν.