Περισσότερο από τον Μανέ, προβληματίζει τον Κλοπ η άμυνα!

Χειρότερη είδηση δεν μπορούσαν να ακούσουν οι φίλοι της Λίβερπουλ από τον τραυματισμό του Μανέ που θα λείψει τουλάχιστον από οκτώ παιχνίδια. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Περισσότερο από τον Μανέ, προβληματίζει τον Κλοπ η άμυνα!

Με τον Σενεγαλέζο διεθνή στην ενδεκάδα, οι παίκτες του Κλοπ σκοράρουν κατά μέσον όρο 2,2 γκολ ανά παιχνίδι. Χωρίς αυτόν το ποσοστό πέφτει στο 1,6. Μπορεί οι αριθμοί να μην αποδίδουν πάντα την αλήθεια αλλά στην περίπτωση του πρώην κυνηγού της Σαουθαμπτον αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της ποιότητας και της αναγκαιότητας του.

Για την Λίβερπουλ το αμέσως επόμενο παιχνίδι  είναι εναντίον της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ και αυτόματα ο πήχης χωρις τον Μανέ ανεβαίνει ψηλά. Και αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα, αλλά όχι το μοναδικό μιας και όλο το υπόλοιπο διάστημα στο οποίο ο Σενεγαλέζος επιθετικός θα λείψει, είναι γεμάτο από κρίσιμα ματς για τους κόκκινους. Παιχνίδια με την Τότεναμ και την Γουέστ Χαμ, τα δύο ματς με τη Μάριμπορ για το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μόνο μερικά αλλά ίσως τα δυο σημαντικότερα μετά από αυτό με τη Γιουναιτεντ θα είναι η επίσκεψη στη Σεβίλλη στις 21 Νοεμβρίου αλλά και η αναμέτρηση με την Τσέλσι τέσσερις μέρες αργότερα. Γενικά είναι ένα διάστημα που μπορεί να φέρει μεγάλα προβλήματα στο πως θα εξελιχθεί η σεζόν για τους Μερσεϊσάιντερς.

Επειδή ωστόσο το να κάθεται και να μοιρολογεί καποιος δεν είναι η λύση αυτό που οφείλει να κοιτάξει ο Κλοπ είναι πως μπορεί να πάρει το καλύτερο από αυτούς που θα έχει στη διάθεση του.
Στα έξι τελευταία παιχνίδια της προηγούμενης σεζόν, μετά τον τραυματισμό του Μανέ στο γόνατο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι εναντίον της Έβερτον, ο Κλοπ χρησιμοποίησε το σχηματισμό του ρόμβου προσπαθώντας να μεγιστοποιήσει το τι θα έπαιρνε από τον Κουτίνιο στο γήπεδο.

Όπως πρέπει να είναι ο μπούσουλας και για τώρα, με ένα έξτρα πρόβλημα ωστόσο, την συνεχιζόμενη απουσία του πιθανώς καλύτερου παίκτη στον πρώτο γύρο μαζί με τον Μανέ την περασμένη σεζόν, του Αντάμ Λαλάνα. Η ικανότητα του Άγγλου χαφ να πασαρει και με τα δυο πόδια και να αλλάζει θέσεις πίσω από τους φορ έδινε στη Λίβερπουλ μια όμορφη ισορροπία που την έχει χάσει φέτος και μαζί με τον  τραυματισμό του Μανέ δημιουργείται ενα τεράστιο κενό που πρέπει να καλυφθεί.

Ο Χέντερσον και ο Τσαν θα έχουν την ευθύνη στα χαφ να κρατήσουν την μπάλα ο Βαινάλντουμ μπορεί να παίξει πιο προωθημένος και δίπλα του σε ελεύθερο ρόλο θα είναι ο Κουτίνιο με τον Σαλάχ στα άκρα είτε δεξιά είτε αριστερά με τον Φιρμινιο στην κορυφή.

Μπορεί να μην είναι το απόλυτο δυνατό, ωστόσο είναι ένας σχηματισμός που μπορεί να αποφέρει και φάσεις και γκολ. Εκείνο άλλωστε που περισσότερο από οτιδήποτε άλλο προβληματίζει τους φίλους της Λίβερπουλ, είναι οι αμυντικοί της και η ανασταλτική λειτουργία. Έχει αποδειχθεί μεσα στη τρέχουσα σεζόν πως αυτό είναι και το μεγαλύτερο αγκάθι για την ομάδα αφού δεν έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα σε κανένα σημαντικό ματς! Και ειλικρινά αυτό πιστεύω ότι παραμένει μεγαλύτερο ζήτημα για τον Κλοπ ακόμα και από τον τραυματισμό του Μανέ!