Η Ιρλανδία χάλασε το ουαλικό πάρτι! (vid)

Το Κάρντιφ σίγησε και το Δουβλίνο γιορτάζει! Η Ιρλανδία χάλασε το πάρτι των Ουαλών και με γκολ του ΜακΚλιν στο 57' πέρασε στα μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 με το τελικό 1-0! Οι «δράκοι» έφτασαν στην «πηγή» για πρώτη φορά από το 1958, αλλά η απουσία τους από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα συνεχιστεί...  



Η Ιρλανδία χάλασε το ουαλικό πάρτι! (vid)

Οι Ουαλοί τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο τόσο δυνατά, όσο ποτέ άλλοτε. Έτσι, άλλωστε, το ζήτησε και από τα μεγάφωνα η «φωνή» του γηπέδου στο Κάρντιφ και η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν τρομερή. Στον αγωνιστικό χώρο, όμως, τα πράγματα ήταν κάπως πιο ήρεμα. Με τους «δράκους» να σημειώνουν ποσοστά κατοχής της μπάλας μεγαλύτερα του 70% στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους, δίχως όμως ν' απειλήσουν σημαντικά την αντίπαλη εστία, το 0-0 με το οποίο οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα ήταν φυσιολογικό. Οι Ιρλανδοί είχαν καταφέρει ν' απορροφήσουν την πίεση που τους ασκήθηκε, όμως ο μοναδικός τρόπος να φτάσουν στα αντίπαλα καρέ ήταν μέσω στημένων φάσεων ή από τα... συνηθισμένα τους, δυνατά πλάγια άουτ κοντά στην περιοχή. Λίγο μετά το ημίωρο, ο Τζο Άλεν αποχώρησε ζαλισμένος έχοντας δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι από τον Μέιλερ. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε πολύ μεγαλύτερη ηρεμία από αυτή που θα περίμενε κανείς, παρά το γεγονός πως ακόμα και η ισοπαλία υπό προϋποθέσεις θα ήταν αποτέλεσμα με ρίσκο για τους γηπεδούχους...

Το παιχνίδι άνοιξε αρκετά στην επανάληψη, οι Ουαλοί βρήκαν χώρους να κινηθούν, οι Ιρλανδοί τόλμησαν περισσότερο κι έπαψαν να περιμένουν στο μισό τους γήπεδο, με αποτέλεσμα να έρθουν οι ευκαιρίες και το γκολ! Οι «δράκοι» στο 51' με μια κεφαλιά του Τσέστερ στα τυφλά που πέρασε άουτ κι άλλη μια του Ρόμπσον – Κανού στο 53' που απομάκρυνε ο Ράντολφ έφτασαν μια ανάσα από το προβάδισμα, το οποίο ωστόσο πήραν οι φιλοξενούμενοι! Από λάθος του Χένεσεϊ που έδωσε κοντά στον Άσλεϊ Γουίλιαμς, εκείνος έχασε τη μπάλα στην άμυνα, ο Χέντρικ από δεξιά έκανε το γύρισμα και η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο ΜακΚλιν που με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0 στο 57'! Οι γηπεδούχοι είχαν ανάγκη από ηρεμία και καθαρό μυαλό σε στιγμές που ο αντίκτυπος του γκολ από τον Χέντρικ στην ψυχολογία των παικτών του Κόουλμαν ήταν φανερά αρνητικός... Ο κόσμος από τις κερκίδες μπορεί να έδινε ώθηση, όμως μια «παγωμάρα» ήταν λογικό να έχει επέλθει. Το παιχνίδι έγινε μονόπλευρο, η Ουαλία έψαχνε απαντήσεις, στην εξέδρα ήδη γνώριζαν πως πλέον η ισοπαλία δεν θα αρκούσε από τη στιγμή που νικούσε η Κροατία την Ουκρανία για τα μπαράζ και όλα έδειχναν να «μαυρίζουν» για τους γηπεδούχους όσο περνούσαν τα λεπτά. Οι Ιρλανδοί ήταν καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν και απέφυγαν τους σοβαρούς κινδύνους, πανηγυρίζοντας για την εξασφάλιση της 2ης θέσης.

Οι Ουαλοί, υπέστησαν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους από τον Σεπτέμβρη του 2013, όταν οι Σέρβοι είχαν περάσει από το Κάρντιφ με το υπέρ τους 3-0 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2015. 

Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων του γκρουπ: Σερβία – Γεωργία 1-0, Μολδαβία – Αυστρία 0-1.

Η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1.Σερβία 21

2.Ιρλανδία 19

3.Ουαλία 17

4.Αυστρία 15

5.Γεωργία 5

6.Μολδαβία 2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουαλία: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Άλεν (37' Γουίλιαμς), Κινγκ (65' Γούντμπερν), Λέντλεϊ, Λόρενς, Ράμσεϊ, Ρόμπσον – Κανού (71' Βόουκς)

Ιρλανδία: Ράντολφ, Γουόρντ, Ντάφι, Κλαρκ, Κρίστι, Μπρέιντι, Χέντρικ, Μέιλερ, Άρτερ (77' Γουίλαν), ΜακΚλιν, Μέρφι (90' + 2' Λονγκ)