Και τώρα δουλειά για τα τελικά

Η εθνική Αγγλίας έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον 6ο όμιλο, περνώντας με σκορ 1-0 από την Λιθουανία χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάρι Κέιν, που σκόραρε σε ακόμη ένα ματς με το εθνόσημο. Είχαν εξασφαλίσει την θέση τους τα “τρία λιοντάρια” στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι, δοκίμασαν πρόσωπα απέναντι στους Λιθουανούς και τώρα πρέπει να δουλέψουν τις ανορθογραφίες τους για να μην... πατώσουν σε ακόμη ένα τουρνουά.



Και τώρα δουλειά για τα τελικά

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, αλλά ήταν ένας... γνώριμος εκείνος που βρήκε δίχτυα, με τον επιθετικό της Τότεναμ να βρίσκει τρόπο να βάλει το όνομά του στον πίνακα για τέταρτο παιχνίδι στα πέντε τελευταία που έχει δώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, φτάνοντας συνολικά τα πέντε σε αυτήν την προκριματική φάση.

Είχε πολλή όρεξη η Αγγλία, που αν έβρισκε και λίγη περισσότερη τύχη στην τελική φάση θα είχε πάρει ευρύτερη νίκη. Βέβαια το χεράκι του έβαλε και ο Σέτκους, που έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά για να σταματήσει αρκετές τελικές εντός στόχου, κάτι που έκανε και ο Τζακ Μπάτλαντ σε μια κλασσική ευκαιρία για τους Λιθουανούς, όταν από σέντρα ο Μάικλ Κιν προσπάθησε να σταματήσει την πορεία της μπάλας, δίνοντάς της όμως πορεία προς τα δίχτυα. Έτοιμος και ο αντικαταστάτης του Τζο Χαρτ, που γλίτωσε ενδεχομένως το τρίποντο δεδομένης της δυσκολίας μπροστά.

Οι σημαντικότερες φάσεις για να διευρυνθεί το σκορ ήρθαν στο δεύτερο μέρος, αλλά Κρέσγουελ, Χέντερσον και Γουίνκς νικήθηκαν από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πέραν των καλών ευκαιριών που πέρασαν εκτός εστίας. Δραστήριος ο Ντέλε Άλι στην επιστροφή του μετά την τιμωρία του για την χειρονομία στον Κάιλ Γουόκερ, είχε περισσότερη κίνηση η ομάδα του Σάουθγκεϊτ σε σύγκριση με το ματς κόντρα στην Σλοβενία πριν λίγα 24ωρα.

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1. Αγγλία 26β.

2. Σλοβακία 18β.

3. Σλοβενία 17β.

4. Σκωτία 17β.

5. Λιθουανία 6β.

6. Μάλτα 1β.

Οι συνθέσεις:

Λιθουανία: Σέτκους, Μπορόφσκι, Κλιμαβίτσιους, Γκιρντβάινις, Αντριουσκεβιτσιους, Ζούλπα, Νοβικόνας, Βερμπίτσκας, Τσέρνιτς, Σλίβκα (90' Τσβεντούκας), Σέρνας (76' Ματουλεβίτσιους)

 
Αγγλία: Μπάτλαντ, Κιν, Στόουνς, Μαγκίρ, Τρίπιερ, Γουίνκς, Χέντερσον, Κρέσγουελ, Ντέλε Άλι (81' Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (72' Στάριτζ), Κέιν