Κόουλ: «Είχα ερωτευτεί τον Γιορκ»

Την επιτυχημένη συνύπαρξή του με τον Ντουάιτ Γιορκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θυμήθηκε ο Άντι Κόουλ μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο «FourFourTwo».



Κόουλ: «Είχα ερωτευτεί τον Γιορκ»

Ο παλαίμαχος επιθετικός είχε συντελέσει μαζί με τον φίλο του από το Τρίνινταντ ένα από τα πιο ξεχωριστά δίδυμα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, με την κοινή τους θητεία στο «Oλντ Τράφορντ» να έχει στιγματιστεί από τη χρονιά του «τρεμπλ». Τη σεζόν 1998-99 δηλαδή, όταν η αρμάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε κατακτήσει τα πάντα και το εν λόγω επιθετικό δίδυμο είχε πετύχει μαζί 46 γκολ!

«Όταν άρχισα να παίζω με τον Γιορκ αισθανόμουν σαν να γνώρισα μια ιδιαίτερη γυναίκα. Ερωτεύτηκα! Όλα πήγαιναν βάσει προγράμματος και ποτέ δεν ανταλλάξαμε βαριές κουβέντες κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Απλά κοιτάζαμε ο ένας τον άλλο και λέγαμε: ‘’Οκ, την επόμενη φορά θα τα καταφέρουμε’’. Όταν δεν έβρισκε δίχτυα ο ένας, σκόραρε ο άλλος. Κανείς δεν ήξερε πώς να μας μαρκάρει» τα λόγια του.

Να σημειωθεί πως ο Άντι Κόουλ «φιγουράρει» μέχρι και σήμερα την τρίτη θέση των κορυφαίων σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος, μετρώντας 187 γκολ.

Μερικά από τα κοινά γκολ του διδύμου: