Στο δρόμο για τα πλέι-οφ η Σκωτία, υποτάχθηκε η Β.Ιρλανδία

Η Σκωτία μόχθησε, είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 23ο λεπτό απέναντι στη Σλοβακία, όμως κατάφερε στο φινάλε να επικρατήσει με σκορ 1-0 και να διατηρηθεί σε τροχιά πλέι-οφ των προκριματικών του Μουντιάλ! Διαφορά ποιότητας και επιπέδου ανάμεσα σε Γερμανία και Β.Ιρλανδία, προκρίθηκαν τα «πάντσερ» με το 3-1.



Στο δρόμο για τα πλέι-οφ η Σκωτία, υποτάχθηκε η Β.Ιρλανδία

Η ομάδα του Γκόρντον Στράχαν πήγε να τα κάνει... μαντάρα στη Γλασκώβη, αφού τα βρήκε σκούρα, ειδικά από τη στιγμή που έπαιζε πλέον 11 απέναντι σε 10, από το 23' της αναμέτρησης. Ο Ρόμπερτ Μακ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε έξι λεπτά και μάλιστα τη δεύτερη φορά αντίκρισε την κάρτα για «θέατρο» σε προσπάθειά του να κερδίσει πέναλτι από τον Γκόρντον.

Οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στα καρέ τους, ο Ντουμπράβκα πραγματοποιούσε εξαιρετικές επεμβάσεις, ο Κρις Μάρτιν είχε δοκάρι για τους Σκωτσέζους, όμως, το γκολ ήρθε τελικά στο 88'! Ο Σκρτελ με αυτογκόλ που χρεώθηκε, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Σλοβακίας για να ξεσπάσει το «Hampden Park» σε έξαλλους πανηγυρισμούς για το 1-0. Πλέον, το σύνολο του Στράχαν χρειάζεται το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Σλοβενία, το απόγευμα της Κυριακής, για να βρεθεί στα πλέι-οφ των προκριματικών του Μουντιάλ 2018.

Η βαθμολογία του 6ου γκρουπ έπειτα από 9 ματς:

1.Αγγλία 23

2.Σκωτία 17

3.Σλοβακία 15

4.Σλοβενία 14

5.Λιθουανία 6

6.Μάλτα 1

Στο Μπέλφαστ, όλα τελείωσαν πολύ γρήγορα για τη Βόρειο Ιρλανδία, η οποία δεν χάνει τη 2η θέση στον 3ο όμιλο, με την ομάδα του Μάικλ Ο'Νιλ, που μέχρι στιγμής είχε εντυπωσιάσει στα παιχνίδια της, να υποτάσσεται πολύ εύκολα από την κάτοχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γερμανία.

Τα «πάντσερ» με τρομερό σουτ του Ρούντι στο 2ο λεπτό και ακόμα ένα πολύ όμορφο με το αριστερό από τον Βάγκνερ στο 21', πήραν προβάδισμα ασφαλείας για τη μαθηματική εξασφάλιση της παρουσίας τους στα γήπεδα της Ρωσίας, το καλοκαίρι.

Οι Βορειοϊρλανδοί βγήκαν από το... καβούκι τους κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν είχαν λύσεις κόντρα στους πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του Γιοακίμ Λεβ. Ο Γουόσινγκτον είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, ο Κίμιχ με βολέ από το δεύτερο δοκάρι ουσιαστικά ολοκλήρωσε τη... σεμνή τελετή στο «Windsor Park» όταν στο 86' ο Έβανς απέτυχε να διώξει ένα γέμισμα, ενώ στις καθυστερήσεις ήρθε το γκολ της τιμής με κεφαλιά του Μαγκένις.

Πλέον, η ομάδα του Ο'Νιλ ευελπιστεί να πλασαριστεί ανάμεσα στις 8 καλύτερες ομάδες στη 2η θέση των γκρουπ ώστε να συμμετέχει στα πλέι-οφ του Νοεμβρίου, ενώ, ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά με τη Νορβηγία, την Κυριακή...

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου έπειτα από 9 ματς:

1.Γερμανία 27

2.Βόρειος Ιρλανδία 19

3.Τσεχία 12

4.Νορβηγία 10

5.Αζερμπαϊτζάν 10

6.Σαν Μαρίνο