Στο Μουντιάλ η Αγγλία!

Αν και καλά θα κάνει να διορθώσει πάρα πολλά πράγματα μέχρι να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας, η Αγγλία εξασφάλισε και μαθηματικά μια θέση στο Μουντιάλ του 2018 με το τελικό 1-0 απέναντι στη Σλοβενία στο «Γουέμπλεϊ»! Πολύ κακό ματς από τα «τρία λιοντάρια», όμως βρίσκονται και τυπικά στη διοργάνωση του επόμενου καλοκαιριού.



Στο Μουντιάλ η Αγγλία!

Προβλέψιμη, ακίνδυνη πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, με τον κόσμο στο «Γουέμπλεϊ» να μην βοηθάει και το σφιχτό 4-4-1-1 της Σλοβενίας να προκαλεί ζόρια, η Αγγλία δεν έκανε τίποτα απολύτως στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης για να δικαιολογήσει όλη αυτή την ανούσια κατοχή της μπάλας. Γνωρίζοντας πως οι φιλοξενούμενοι κυρίως θα αμύνονταν – αν και βγήκαν δειλά στην επίθεση σε ορισμένες περιπτώσεις – οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ μετέφεραν κυρίως τη μπάλα στις πτέρυγες, από τον άξονα δεν υπήρχε απολύτως τίποτα, ο Κέιν ήταν εξαφανισμένος και ο Ράσφορντ από αριστερά προσπάθησε να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες δίχως αποτέλεσμα. Οι Σλοβένοι «φώναξαν» για πέναλτι σε φάση που ο Ίλισιτς πρόλαβε τη μπάλα προ του Χαρτ, με τον γκολκίπερ της Γουέστ Χαμ να του ακουμπάει ελάχιστα το πόδι, ενώ, η καλύτερη στιγμή των «τριών λιονταριών» ήρθε στο 26' με ένα σουτ του Χέντερσον που απέκρουσε ο Όμπλακ. Ο τελευταίος έπεσε για καλό και για κακό σε απευθείας εκτέλεση φάουλτου Ράσφορντ στο 45', δίχως όμως ν' απελείται άμεσα η εστία του...

Η Σλοβενία, όπως και στο πρώτο ημίχρονο που πάτησε αμέσως περιοχή με τον Ίλισιτς στη φάση που ζήτησε και το πέναλτι, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με τον Γιόκιτς να έχει μια καλή κεφαλιά και τον Χαρτ να επεμβαίνει για να κρατήσει το «μηδέν». Οι Άγγλοι προσπαθούσαν ξανά να βρίσκουν τον Μάρκους Ράσφορντ που τουλάχιστον έδειχνε μια διάθεση παραπάνω για να τρέξει, να κάνει το κάτι που δεν περίμενε η αντίπαλη άμυνα για να αιφνιδιάσει και να δημιουργήσει συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα γκολ. Το κακό θέαμα δεν άλλαζε, ο κόσμος στις εξέδρες άρχισε να χάνει την υπομονή του και δικαιολογούσε όσους θεωρούν ότι οι οπαδοί δεν βρίσκουν αυτό που θέλουν στην εθνική ομάδα, όμως, στο 63' ο Ράσφορντ έδωσε έναν μικρό λόγο να ξεσηκωθούν οι φίλοι των «τριών λιονταριών». Σε ξαφνική αντεπίθεση, ο Στέρλινγκ βρήκε τον φορ της Γιουνάιτεντ, όμως αυτός έκανε κακή λόμπα πάνω από τον Όμπλακ, με τον Ρότμαν να διώχνει εύκολα αφού η μπάλα δεν είχε δύναμη. Η Αγγλία φόρτσαρε και δύο λεπτά αργότερα, ο Στέρλινγκ είδε τον Σέζαρ να διώχνει το χαμηλό σουτ στη γωνία με εκπληκτικό άνοιγμα των ποδιών, με τρομερή αυτοθυσία! Ο μέσος όρος του 70-30 στην κατοχή της μπάλας συνεχίστηκε υπέρ της ομάδας του Σάουθγκεϊτ, οι απόπειρες για γκολ εντάθηκαν από τους γηπεδούχους, όμως στο 84' λίγο έλειψε να «παγώσει» το «Γουέμπλεϊ» όταν ο Μάταβζ βγήκε απέναντι από τον Χαρτ, όμως ο Άγγλος γκολκίπερ πρόλαβε να πέσει στα πόδια του, να διώξει τη μπάλα και ν' αποκρούσει και το δεύτερο σουτ στην επαναφορά, αν και είχε σφυριχτεί φάουλ υπέρ του... Ο Σάουθγκεϊτ θέλησε πλέον να κρατήσει το 0-0 όταν στο 85' έβγαλε τον Στέρλινγκ και έβαλε τον Κιν, το κοινό αποδοκίμασε, όμως στο 90' + 3' ο Χάρι Κέιν με προβολή από σέντρα του Γουόκερ έγραψε το 1-0 και καθάρισε και τυπικά την πρόκριση στο Μουντιάλ!

Στα υπόλοιπα ματς του ομίλου, η Σκωτία επικράτησε στο φινάλε 1-0 της Σλοβακίας και το Μάλτα - Λιθουανία ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 1-1. 

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου έπειτα από 9 ματς:

1.Αγγλία 23

2.Σκωτία 17

3.Σλοβακία 15

4.Σλοβενία 14

5.Λιθουανία 6

6.Μάλτα 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Στόουνς, Μπέρτραντ, Ντάιερ, Χέντερσον, Τσάμπερλεϊν (64' Λίνγκαρντ), Στέρλινγκ (85' Κιν), Ράσφορντ, Κέιν

Σλοβενία: Όμπλακ, Στρούνα, Μέβλια, Σέζαρ, Τζόκιτς, Βέρμπιτς, Ρότμαν (79' Μάταβζ), Κριν, Μπέζακ (72' Ρέπας), Ίλισιτς, Σπόραρ (55' Μπίρσα)