Τριχόπτωση; Οι αθλητές βρήκαν τον τρόπο να την αντιμετωπίσουν

Οι περισσότεροι άνδρες κάποια στιγμή στη ζωή τους θα εμφανίσουν ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία και τα μαλλιά τους θα αρχίσουν να αραιώνουν. Πως όμως αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση οι διάσημοι αθλητές; 



Τριχόπτωση; Οι αθλητές βρήκαν τον τρόπο να την αντιμετωπίσουν

Οι περισσότεροι δεν ντρέπονται να παραδεχτούν δημόσια ότι τους απασχολεί η αραίωση στα μαλλιά τους και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη προχωρήσει σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, Επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics που εξειδικεύεται στην μεταμόσχευση μαλλιών προτείνει την ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της αραίωσης μαλλιών χωρίς πόνο και σημάδια, με τη μεταμόσχευση μαλλιών FUE.

Ο Giorgio Chiellini, o Luka Zoric και πολλοί άλλοι αθλητές εμφανίζουν τριχόπτωση με πολλούς από αυτούς να μην κρύβουν το γεγονός ότι έχουν κάνει θεραπείες για να βελτιώσουν την εικόνα τους. Ο Wayne Rooney για παράδειγμα, το ανακοίνωσε στο twitter και ο Kris Boyd φωτογραφήθηκε ενώ έκανε εμφύτευση μαλλιών. Αυτό που τους νοιάζει είναι το καλό αποτέλεσμα με την πιο εξειδικευμένη τεχνική. Φυσικά, η απόδοσή τους δεν κρίνεται από αυτό, ωστόσο, η καλή εμφάνιση πάντα ανεβάζει την αυτοπεποίθηση.

Όπως μας εξηγεί ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, «Η τριχόπτωση στους άντρες οφείλεται κυρίως στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία που είναι γενετικά καθορισμένη. Αυτό σημαίνει ότι και με συντηρητική αγωγή, όπως η χρήση λοσιόν μινοξιδίλης, ναι μεν επιβραδύνουμε τη γρήγορη πτώση των μαλλιών, αλλά σπάνια αποτρέπουμε την εξέλιξή της». Ειδικά αυτή την περίοδο, όπως αναφέρει ο γιατρός, πολλοί νέοι που έχουν επηρεαστεί από μεγάλους αθλητές που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μαλλιών, επισκέπτονται την κλινική του ρωτώντας αν η διαδικασία εξασφαλίζει μόνιμο και φυσικό αποτέλεσμα.

Μέθοδος FUE

Η πιο σύγχρονη και μη επεμβατική τεχνική που εφαρμόζεται σήμερα είναι η τεχνική FUE. Με αυτή τη μέθοδο αφαιρούνται μεμονωμένα τα τριχοθυλάκια με εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου και εν συνεχεία επανατοποθετούνται ένα προς ένα στην πάσχουσα περιοχή όπου υπάρχει αραίωση. Ο στόχος μιας σωστής μεταμόσχευσης είναι η φύτρωση των νέων τριχοθυλακίων να φτάσει το 98%.

Όπως μας εξηγεί ο Δρ Βεκρής, «Εφόσον η τεχνική FUE εφαρμοστεί από έμπειρη ιατρική ομάδα που γνωρίζει καλά την τεχνική, οι πιθανότητες επιτυχίας ξεπερνούν το 95%, προσφέροντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά σε ένα διάστημα περίπου 4-6 μηνών, ενώ το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σταδιακά σε 12 μήνες. Τα νέα μαλλιά αναπτύσσονται φυσιολογικά προσφέροντας μόνιμη και σταθερή κάλυψη στην περιοχή που μεταφέρθηκαν». Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής, αναίμακτη και ανώδυνη χωρίς τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών και διαρκεί μια ημέρα, ενώ μπορεί ο καθένας να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Γιατί να επιλέξω την Advanced Hair Clinics

H Advanced Hair Clinics είναι η πλέον εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών και με τις περισσότερες διακρίσεις και πιστοποιήσεις, η οποία πρόσφατα κέρδισε μια μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα και τον Ιατρικό Τουρισμό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με την βράβευσή της ως κορυφαία κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο από τον έγκριτο οργανισμό, International Medical Travel Journal (IMTJ). Ο πλαστικός χειρουργός Δρ Aναστάσιος Βεκρής, εφαρμόζει με απτά επιτυχημένα αποτελέσματα τη σύγχρονη μέθοδο FUE, καθώς έχει εξειδίκευση στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών και έχει εκπαιδεύσει πολλούς γιατρούς που πραγματοποιούν επεμβάσεις με τη μέθοδο FUE, γεγονός που εγγυάται το 100% επιτυχίας της επέμβασης με ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα.

Info: Advanced Hair Clinics www.advancedhairclinics.gr / info@advancedhairclinics.gr

Αθήνα: 210 6980451

Κηφισιά: 210 6232220

Θεσσαλονίκη: 2310 224240

Πάτρα: 2610 226562

Ρόδος: 22410 32700

Λεμεσός: 00357 25251040