Την «ξαναπάτησε» από την... «κυκλοθυμική» Μπέρνλι

Πέρυσι στηρίχτηκε αποκλειστικά στην έδρα της μετρώντας δέκα νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 19 εντός έδρας ματς. Φέτος το.. πήρε αλλιώς και έχει μαζέψει ήδη περισσότερους εκτός έδρας βαθμούς (8) από όσους συνέλεξε σε όλη την περυσινή σεζόν (7), όντας αήττητη μακριά από το σπίτι της. Η Μπέρνλι πέρασε με σκορ 1-0 από το «Γκούντισον Παρκ» και έβαλε… δυσκολότερα στην Έβερτον.



Την «ξαναπάτησε» από την... «κυκλοθυμική» Μπέρνλι

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο του «Γκούντισον Παρκ» με διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο και κατάφερε να δημιουργήσει απειλητικές για την αντίπαλη εστία προϋποθέσεις, οι οποίες δεν «καρποφόρησαν» λόγω των μη ικανοποιητικών επιλογών του Γκίλφι Σίγκουρτσον, ο οποίος απώλεσε δύο σημαντικές στιγμές (6’, 16’).

Η κινητικότητα του Ουμάρ Νιάσε δημιούργησε επιπλέον ανησυχίες στους παίκτες του Σον Ντάις, οι οποίοι ωστόσο δεν κλείστηκαν στα μετόπισθεν και προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Όπως ακριβώς συνέβη και στο 21ο λεπτό όταν η εκπληκτική κάθετη του Άρφιλντ άνοιξε στα δύο την άμυνα των γηπεδούχων βρίσκοντας τον Γουόρντ, ο οποίος με τη σειρά του σημάδεψε τον Χέντρικ για να ανοίξει ο τελευταίος το σκορ με περίσσια ψυχραιμία. Το τέρμα επετεύχθη έπειτα από 24 διαδοχικές πάσες, στοιχείο που το κατατάσσει δεύτερο της κατηγορίας για τη φετινή σεζόν, με το γκολ του Ντελφ (Μάντσεστερ Σίτι) απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας πριν από μια βδομάδα (31 πάσες) να παραμένει στην πρώτη θέση.

Η διαδρομή που ακολούθησε η μπάλα πριν ο Χέντρικ τη στείλει στα δίχτυα:

Η μοναδική αντίδραση που έβγαλαν τα «ζαχαρωτά» έως το τέλος του ημιχρόνου προήλθε από ένα μακρινό σουτ του Γκουέιγ στο ημίωρο του ματς, το οποίο ωστόσο δεν βρήκε στόχο και πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πόουπ. Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό παρέμεινε πάνω κάτω το ίδιο. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος με κάπως άναρχο τρόπο, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις σημαντικές στιγμές που καταγράφηκαν, οι οποίες προήλθαν από άλλο ένα μακρινό σου του Γκουέιγ και δύο κεφαλιές από τους Νιάσε (63’) και Κάλβερτ Λιούιν (68’), με την πρώτη να περνά ελάχιστα εκτός.

Στο 87’ ο Κάλβερτ-Λιούιν βρήκε μια ακόμη σημαντική ευκαιρία, όταν το σουτ που επιχείρησε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή «έπεσε» στα χέρια του Πόουπ. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε έως το τέλος, με τη νίκη της Μπέρνλι να αποκτά ακόμη μεγαλύερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς πως οι γηπεδούχοι μετρούσαν 11 νίκες στις τελευταίες 13 εντός έδρας «παρτίδες» τους.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Πίκφορντ, Μαρτίνα, Κιν, Γουίλιαμς, Μπέινς, Γκουέιγ, Σνάιντερλεν (63’ Ρούνεϊ), Βλάσιτς (69’ Ντέιβις), Κάλβερτ-Λιούιν, Σίγκουρτσον, Νιασέ (82’ Ραμίρεζ)

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Γουάρντ, Άρφιλντ, Κορκ, Χέντρικ (87’ Μπαρνς), Ντεφούρ, Μπρέιντι, Γουντ