Άνετη επέτειος για τον Βενγκέρ (vids)

Στη συμπληρωση 21 ετών από την ημέρα που απέκτησε ισχύ το πρώτο του συμβόλαιο με την Άρσεναλ, ο Αλσατός τεχνικός είδε την ομάδα του να φτάνει εύκολα στο τελικό 2-0 επί της Μπράιτον στο «Έμιρεϊτς» για την 7η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.  



Άνετη επέτειος για τον Βενγκέρ (vids)

Η Άρσεναλ περιόρισε τη Μπράιτον σε ποσοστά κατοχής της μπάλας λίγο πάνω από το 20% και εξαιρώντας τον Μουστάφι και φυσικά τον Τσεχ, σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Βενγκέρ βρίσκονταν στο μισό γήπεδο της Μπράιτον! Η ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 17' όταν από στημένη φάση με εκτελεστή τον Τζάκα, αρχικά ο Μουστάφι δεν κατάφερε να σκοράρει και στην επαναφορά ο Μονρεάλ αφού κατέβασε τη μπάλα, την έστειλε στο πλεκτό για το 1-0. Οι «γλάροι» φάνηκε ν' αντιδρούν πολύ δειλά, όμως στο 23' είχαν μεγάλη ευκαιρία σε εκτέλεση φάουλ του Μαρτς που σταμάτησε στο δοκάρι του Τσεχ! Η αλήθεια είναι πως η Άρσεναλ είχε ελάχιστους λόγους ν' ανησυχήσει, ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα, μια ταχύτατη αντεπίθεση ολοκληρώθηκε με τον Ράμσεϊ να κάνει χαμηλά το σουτ και να μπλοκάρει ο Ράιαν.

Με την παραγωγικότητα σε επίπεδο ευκαιριών για γκολ να αυξάνεται από πλευράς Άρσεναλ, ο Ράιαν μάζεψε και πάλι τη μπάλα από τα δίχτυα του στο 56ο λεπτό. Από ωραία κυκλοφορία της μπάλας στα όρια της περιοχής, ο Αλέξις Σάντσες κατάφερε να βγάλει εντυπωσιακή ασίστ με τακουνιά στον Ιγουόμπι σε μια μεταβίβαση πάρε – βάλε, με τον νεαρό άσο να γράφει το 2-0 με δυνατό δεξί σουτ. Ο συμβιβασμός της Μπράιτον με την ιδέα της ήττας και την προσπάθεια για να μην πάρει διαστάσεις το σκορ, έκανε τους γηπεδούχους να συνεχίσουν, μεν, να ψάχνουν και το κάτι περισσότερο στο ματς, δίχως όμως να «καίγονται» ιδιαίτερα, αν και ο Αλσατός κόουτς πέρασε στο ματς και τους Βενγκέρ και Γουόλκοτ. Αυτός, όμως, που μπήκε με αλλαγή και έκανε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να τρομάξει ήταν ο Γκλεν Μάρεϊ που είχε μια καλή κεφαλιά στο 84', με τη μπάλα να φεύγει άουτ και το 2-0 να είναι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Τσεχ, Χόλντινγκ, Μουστάφι, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ράμσεϊ, Τζάκα (83' Ελνένι), Κολάσινατς, Ιγουόμπι (71' Γουόλκοτ), Αλέξις, Λακαζέτ (71' Λακαζέτ)

Μπράιτον: Ράιαν, Μπρούνο, Ντανκ, Ντάφι, Μπονγκ, Ιθκιέρδο (76' Νόκερτ), Στέφενς, Πρόπερ, Μαρτς (72' Σελότο), Γκρος, Μπράουν (76' Μάρεϊ)