Χιουζ: «Ο Μπάτλαντ είναι ο φυσικός τερματοφύλακας της Αγγλίας»

Τον Τζακ Μπάτλαντ, χαρακτήρισε μεταξύ άλλων, ως τον φυσικό τερματοφύλακα της εθνικής Αγγλίας, ο Μαρκ Χιουζ, στην συνέντευξη Tύπου πριν από τον αγώνα της Στόουκ, με την Σαουθάμπτον.



Χιουζ: «Ο Μπάτλαντ είναι ο φυσικός τερματοφύλακας της Αγγλίας»

Ο Ουαλός τεχνικός των «πότερς», στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν από τον αναμέτρηση με τους «Αγίους», στο «bet365 Stadium», αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τους τραυματισμούς η ομάδα, στην επιστροφή του Ζουμά στην άμυνά της, το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, αλλά και στην κλήση του Τζακ Μπάτλαντ στην εθνική Αγγλίας.

Αναφορικά με τους τραυματισμούς και τα νέα της ομάδας, ο Χιούζ δήλωσε:

«Ο Μπρούνο Μάρτις-Ιντί θα λείπει για αρκετό καιρό. Ο τραυματισμός του στην βουβωνική χώρα θα τον αφήσει έξω για 2-3 βδομάδες. Ο Σόκρος δεν θα είναι στην διάθεσή μας, ενώ ο Βίμερ παρότι απουσιάζει εδώ και δέκα μέρες, θα ήτανε ρίσκο να τον βάλουμε να παίξει βασικός. Από τους τραυματίες είμαστε αισιόδοξοι για τον Καμέρον, καθώς θα μπορούσε να αγωνιστεί απέναντι στην Σαουθάμπτον», ενώ συμπλήρωσε για την επιστροφή του Γάλλου στόπερ, Κουρτ Ζουμά στην βασική ενδεκάδα της Στόουκ:

«Το μόνο θετικό από τις απουσίες είναι που επιστρέφει ο Ζουμά, που στο ματς με την Τσέλσι ήταν μη επιλέξιμος (λόγω σχετικού όρου στον δανεισμό του από τους «μπλε»). Ελπίζουμε πως μετά την προπόνησή του, θα έχουμε ξανά άλλη μια λύση για την άμυνά μας».

Όσον αφορά το δύσκολο πρόγραμμα των «potters», ο Ουαλός τεχνικός ανέφερε:

«Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα για την συνέχεια και όλοι το γνωρίζουν. Στα τρία παιχνίδια με Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, αν είχαμε εξασφαλίσει πριν από αυτά έστω μια νίκη, θα τα είχαμε κερδίσει. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που έχουμε κατορθώσει να πετύχει, οπότε δεν απέχουμε εκατομμύρια μίλια μακριά από τον στόχο που έχουμε θέσει».

Τέλος, τοποθετήθηκε για την κλήση του τερματοφύλακα της Στόουκ, Τζακ Μπάτλαντ στην εθνική Αγγλίας, με τον Χιούζ να επισημαίνει:

«Αν ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σκεφτόταν να πάρει μια απόφαση, τότε είμαι της άποψης πως πρέπει να πάρει μαζί του τον Μπάτλαντ, που είναι το φυσικό νούμερο 1 της Αγγλίας. Δεδομένου όμως ότι ο  Χαρτ έχει παίξει στους δυο προηγούμενους προκριματικούς, καθώς είναι ένας ολοκληρωμένος τερματοφύλακας, στέλνει προς όλους το μήνυμα πως θα μείνει κάτω από τα γκολπόστ της εθνικής ομάδας. Όταν όμως έρθει η ώρα να κληθεί ο Τζακ σε αυτή, τότε πρέπει να είναι ψυχικά και σωματικά έτοιμος».