Πρώτος με διαφορά ο Μπάρι, 4ος ο Γκιγκς!

Σε επίσημες συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι πλέον πρώτος. Ο Γκάρεθ Μπάρι άφησε πίσω τον Ράιαν Γκιγκς, είναι ο ρέκορντμαν στη σύγχρονη μορφή του κορυφαίου πρωταθλήματος, όμως υπάρχει ακόμα μια λίστα, όπου ο Άγγλος χαφ είναι επίσης 1ος και ο Ουαλός θρύλος... 4ος!  



Πρώτος με διαφορά ο Μπάρι, 4ος ο Γκιγκς!

Από το βράδυ της Δευτέρας, ο Μπάρι έχει γράψει ιστορία φτάνοντας στις 633 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, μια περισσότερη από τον Ράιαν Γκιγκς, συνεχίζοντας τουλάχιστον μέχρι και το φινάλε της φετινής σεζόν.

Βέβαια, τα 633 ματς αφορού το αγγλικό πρωτάθλημα από το 1992 κι έπειτα, με τον παλαίμαχο Ουαλό εξτρέμ να έχει 40 παιχνίδια περισσότερα από τον Μπάρι, καθώς βρισκόταν στη Γιουνάιτεντ προτού «γεννηθεί» η Πρέμιερ Λιγκ.

Σε επίπεδο συμμετοχών γενικότερα στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Μπάρι καταλαμβάνει την 8η θέση, αφού, υπολογίζοντας από το 1946 κορυφαίος όλων είναι ο Πίτερ Σίλτον με τις 849 εμφανίσεις, ωστόσο, ο άσος της Γουέστ Μπρομ είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχών κι εκεί ο Γκιγκς πέφτει στην 4η θέση!

Με 52.961 λεπτά, ο Άγγλος μέσος των «baggies» έχει μεγάλη διαφορά από τον 2ο, Ντέιβιντ Τζέιμς που σταμάτησε στα 51.299, 3ος έρχεται ο Φρανκ Λάμπαρντ (48.868) και αμέσως μετά είναι ο Γκιγκς στα 46.433.

Την 5άδα συμπληρώνει ο εκλιπών, Γκάρι Σπιντ, ο οποίος άφησε γυναίκα και παιδιά και έβαλε τέλος στη ζωή του πριν από μερικά χρόνια... Ο Ουαλός είχε φτάσει στα 46.318 λεπτά συμμετοχής.