Οι 500άρηδες της Πρέμιερ Λιγκ

Σε περίπτωση που ο βετεράνος μέσος της Γουέστ Μπρομ, Γκάρεθ Μπάρι, αγωνιστεί σήμερα στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του στο «Emirates», απέναντι στην Άρσεναλ, θα γίνει ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην Πρέμιερ Λιγκ, φτάνοντας τις 633 συμμετοχές! Ποιον «εκθρωνίζει» από την κορυφή στη σχετική λίστα.



Οι 500άρηδες της Πρέμιερ Λιγκ

Το england365.gr, με αφορμή το επικείμενο ρεκόρ που πάει να «σπάσει» σήμερα ο 36χρονος ποδοσφαιριστής των «baggies» στην περίπτωση που αγωνιστεί κόντρα στους «κανονιέρηδες», θυμάται τους παίκτες, οι οποίοι έχουν σπάσει το φράγμα των 500 συμμετοχών στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ράιαν Γκιγκς-632 συμμετοχές:

Αποτέλεσμα εικόνας για ryan giggs

Τι να πει κανείς για τον «θρυλικό» Ουαλό μεσοεπιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Απόφοιτος» της ακαδημίας του Κάρινγκτον, αλλά και της περιβόητης «τάξης του 92’», όπου μαζί με τα αδέρφια Νέβιλ, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, τον Πολ Σκόουλς και τον Νίκι Μπατ, «σάρωσαν» ότι τίτλο υπήρχε στο πέρασμά τους, με αποκορύφωμα το τρεμπλ του 1999, που συμπεριλάμβανε την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό της Βαρκελώνης απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου με σκορ 2-1, όπου οι «κόκκινοι διάβολοι», ανέτρεψαν το εις βάρους τους 1-0, 120’’ πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Γκάρεθ Μπάρι-632 συμμετοχές:

Αποτέλεσμα εικόνας για gareth barry

Μπορεί να μην είχε την καριέρα του προαναφερθέντος, αλλά έχει και αυτός εξίσου σπουδαία σταδιοδρομία στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες των Μπράιτον και Άστον Βίλα, όπου με τους δεύτερους, πραγματοποίησε και το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ τον Μάιο του 1998, απέναντι στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ, καταγράφοντας στην συνέχεια 365 συμμετοχές με τους «χωριάτες». Ακολούθησε το 2009 η μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία κατέκτησε τους μοναδικούς τίτλους στην καριέρα του, το Κύπελλο Αγγλίας το 2010, αλλά και την Πρέμιερ Λιγκ της σεζόν 2011-2012, όπου οι πολίτες με επική ανατροπή απέναντι στην ΚΠΡ, κατέκτησαν το πρωτάθλημα την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Στην συνέχεια αγωνίστηκε δανεικός και πήρε κανονικά μεταγραφή στην Έβερτον, ενώ από φέτος ανήκει στο δυναμικό της Γουέστ Μπρομ, όπου σήμερα απέναντι στην Άρσεναλ, αν συμπληρώσει ακόμη μια συμμετοχή, θα γίνει ο ρέκορντμαν συμμετοχών του αγγλικού πρωταθλήματος με 633 συμμετοχές.

Φρανκ Λάμπαρντ-609 συμμετοχές:

Αποτέλεσμα εικόνας για frank lampard

Τα λόγια είναι περιττά για την ηγετική φυσιογνωμία και πρώτο σκόρερ όλων των εποχών της Τσέλσι. Από την φημισμένη ακαδημία της Γουέστ Χαμ, όπου πρωτοξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα, μεταπήδησε στους «μπλε» το 2001, στους οποίους παρέμεινε 13 ολόκληρα χρόνια, ζώντας μαζί τους τις πιο ιστορικές στιγμές του Λονδρέζικου συλλόγου, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012 στα πέναλτι απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, μέσα στην έδρα τους. Ακολούθησε ένα εξάμηνο στην Μάντσεστερ Σίτι και από κει η μεταγραφή στο πρωτάθλημα του MLS και την Νιού Γιορκ Σίτι, όπου ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ντέβιντ Τζέιμς-572 συμμετοχές:

Αποτέλεσμα εικόνας για david james

Τερματοφύλακας αν μη τι άλλο, με καριέρα σε πολλές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, μεταξύ των όποιων τις Λίβερπουλ Μάντσεστερ Σίτι και Πόρτσμουθ, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας το 2008, όταν βρισκόταν στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Γκάρι Σπιντ-535 συμμετοχές:

Αποτέλεσμα εικόνας για gary speed

Το πιο «ταχύτατο» όνομα στην Πρέμιερ Λιγκ, που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια στην ζωή, καθώς αυτοκτόνησε το 2011. Μπορεί να μην είχε την καριέρα των παραπάνω, αλλά είχε καταγράψει πολλές συμμετοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Αγγλίας με τις Λιντς, Έβερτον, Νιουκάστλ και Μπόλτον.

Εμίλ Χέσκεϊ—516 συμμετοχές:

Αποτέλεσμα εικόνας για emil heskey

Αποκτήθηκε από την Λέστερ το 2000. Αποτελούσε την σκιά του Μάικλ Όουεν στην επίθεση της Λίβερπουλ, με την οποία το 2001, στην πιο παραγωγική του χρονιά, κατέκτησε τα πάντα στο πέρασμά της εκτός από την Πρέμιερ Λιγκ. Μετά την θητεία του στους «κόκκινους», αγωνίστηκε στις Μπέρμινχαμ, Γουίγκαν και Άστον Βίλα χωρίς να πραγματοποιήσει κάτι το ιδιαίτερο

Μαρκ Σβάρτσερ-514 συμμετοχές:

Αποτέλεσμα εικόνας για mark schwarzer

Το νούμερο 1’ κάτω από τα γκολπόστ της Μίντλεσμπρο για μια σχεδόν δεκαετία, με την οποία έζησε της καλύτερες στιγμές στην ιστορία της. Ακολούθησε στην συνέχεια η Φούλαμ, όπου πραγματοποίησε επίσης έναν σεβαστό αριθμό συμμετοχών. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στις Τσέλσι και Λέστερ, όπου είχε στις ομάδες ρόλο καθαρά αναπληρωματικού.

Τζέιμι Κάραχερ-508 συμμετοχές:

Αποτέλεσμα εικόνας για jamie carragher

Αν και ήταν φίλαθλος του αντίπαλου δέοντος του Μερσεϊσάιντ, της Έβερτον, όπου μάλιστα για ένα χρόνο ανήκε στις ακαδημίες της, πέρασε όλη του την καριέρα στην Λίβερπουλ, αποτελώντας ένα από τα ηγετικά στελέχη της άμυνας των «κόκκινων», με την οποία κατέκτησε τα πάντα στο πέρασμά του, εκτός από την Πρέμιερ Λιγκ.  

Φιλ Νέβιλ-505 συμμετοχές:

Αποτέλεσμα εικόνας για phil neville

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής της περιβόητης «τάξης του 92’», προϊόν των ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μαζί με τον αδερφό του Γκάρι, αποτελούσαν επί πολλά χρόνια, τα βασικά και αναντικατάστατα στελέχη της άμυνας των «κόκκινων διαβόλων». Το 2005 μετεγγράφει στην Έβερτον, όπου έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Στίβεν Τζέραρντ-504 συμμετοχές:

Αποτέλεσμα εικόνας για steven gerrard champions league

Τα λόγια είναι περιττά για έναν ακόμη ποδοσφαιριστή, που ξόδεψε τα χρόνια της καριέρας του στον σύλλογο τον οποίο υποστήριζε από μικρό παιδί. Ηγέτης της Λίβερπουλ για πολλά χρόνια με την οποία κατέκτησε τα πάντα εκτός από την Πρέμιερ Λιγκ την οποία «άγγιξε» το 2014. Σήμερα υπηρετεί τους «κόκκινους» από τα τμήματα υποδομής τους.

Ριο Φέρντιναντ-504 συμμετοχές:

Αποτέλεσμα εικόνας για rio ferdinand

Από τους πιο πλήρεις αμυντικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Άλλος ένας παίκτης που ξεκίνησε από τις περιβόητες ακαδημίες της Γουέστ Χαμ, που μετεγγράφει στην Λιντς 2000. Δυο χρόνια μετά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «τινάζει» την μπάνκα στον αέρα για τα δεδομένα της εποχής και τον φέρνει στο Όλντ Τράφορντ με ποσό-ρεκόρ, αποτελώντας για πολλά χρόνια την πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Παρέμεινε στους «κόκκινους διαβόλους» μέχρι το 2014 με τους οποίους κατέκτησε πολλούς τίτλους, αποτελώντας φυσικά ένα από τα βασικά και αναντικατάστατα στελέχη της άμυνάς τους. Έκλεισε την καριέρα του στην ΚΠΡ και σήμερα το έχει ρίξει στην πυγμαχία..

Σολ Κάμπελ-503 συμμετοχές:

Αποτέλεσμα εικόνας για sol campbell

Βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος των αμυνών των Τότεναμ και Άρσεναλ. Μπορεί ναι μεν με τα «σπιρούνια» να είχε τις περισσότερες συμμετοχές στην καριέρα του, αλλά με τους «κανονιέρηδες» κατέκτησε τους περισσότερούς του τίτλους. Ακολούθησε μια τριετία στην Πόρτσμουθ με την οποία κατέκτησε ένα Κύπελλο Αγγλίας και μετέπειτα η Νιουκαστλ, όπου έκλεισε την καριέρα του.