Τόσες «πεντάρες», από τη... δεκαετία του '50

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να πετύχει 5+ γκολ σε τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα και αυτή η επίδοση της... αποτελεσματικής «μηχανής» του Πεπ Γκουαρδιόλα, φέρνει στο μυαλό τη Μπλάκμπερν από τα τέλη της δεκαετίας του '50.



Τόσες «πεντάρες», από τη... δεκαετία του '50

Οι «πολίτες» παρασύρουν όποιον αντίπαλο βρουν στο πέρασμά τους, αφού, πριν από το 5-0 επί της... τελευταίας και καταϊδρωμένης αυτή τη στιγμή, Κρίσταλ Πάλας, είχαν προηγηθεί το 6-0 στην έδρα της Γουότφορντ αλλά και το απόλυτα επιβλητικό 5-0 επί της Λίβερπουλ στο «Etihad».

Αυτό που κατάφερε το σύνολο του Γκουαρδιόλα, στο κομμάτι του σκοραρίσματος στα τρία τελευταία ματς, είχε να παρατηρηθεί στο αγγλικό πρωτάθλημα, όσον αφορά στην πρώτη κατηγορία, από τη Μπλάκμπερν της αγωνιστικής περιόδου 1958-1959.

Οι «ρόβερς», εκείνη την εποχή, είχαν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, αφού έφτασαν στο 5-1 επί της Νιούκαστλ εκτός έδρας στην πρεμιέρα, ακολούθησε το 5-0 απέναντι στη Λέστερ και ήρθε και τρομερή νίκη με το ίδιο σκορ κόντρα στην Τότεναμ!

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η Σίτι, είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες με 5+ γκολ από τον Αύγουστο του 2013, έχοντας φτάσει το σκορ σε πολύ υψηλά επίπεδα 10 φορές, με τις Τότεναμ, Τσέλσι και Λίβερπουλ να έχουν από τρία ματς σε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Η Γιουνάιτεντ, δεν το έχει κάνει σε κανένα παιχνίδι!