Οδοστρωτήρας η Σίτι!

Θα βρεθείς στον δρόμο της; Την... έκατσες! Μετά τα πέντε γκολ στην Λίβερπουλ και τα έξι στην Γουότφορντ, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 5-0 και της Κρίσταλ Πάλας και απέδειξε για ακόμη μία φορά πως αυτόν τον καιρό είναι σε δαιμονιώδη φόρμα.



Οδοστρωτήρας η Σίτι!

Οι “πολίτες”, που χώρια από το πρωτάθλημα είχαν βάλει και άλλα τέσσερα γκολ στην Φέγενορντ για τους ομίλους του Champions League ενώ στα τελευταία τους έχουν δεχθεί μόνο στο Λιγκ Καπ από την Γουέστ Μπρομ, ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, στην ισοβαθμία με την μισητή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά με καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Ο αγώνας δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης, με το δεύτερο ημίχρονο να είναι καταιγιστικό για την αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, έχοντας προηγηθεί ένα πρώτο κατά το οποίο η Κρίσταλ Πάλας προσπαθούσε να μείνει όσο πιο κοντά γινόταν όσο δεν υπήρχε σκορ. Μάλιστα έχασε και μια πολύ καλή ευκαιρία για να είναι εκείνη που θα προηγηθεί, ισοφαρίζοντας τα δοκάρια μετά από αυτό της Σίτι σε κακή κεφαλιά του Σακό στην δική του περιοχή.

Τελικά, κι εκεί που όλα έδειχναν 0-0 στο ημίχρονο, ήρθε ο Σανέ για να κάνει το 1-0 για την ομάδα του και στην ουσία να βάλει τέλος στα όνειρα των Λονδρέζων. Εξήγησε σε αυτούς τι πρέπει να αλλάξουν οι παίκτες του ο Γκουαρδιόλα και αυτοί το έβγαλαν εμφατικά στο χορτάρι. Με την επιστροφή των γκρουπ δράση ανέλαβε ο Ραχίμ Στέρλινγκ που άνοιξε κι άλλο την διαφορά σε 3-0 με δύο προσωπικά τέρματα (51’, 59’) πιστώνοντας από μια ασίστ σε Σανέ και Σέρχιο Αγουέρο, με τον Αργεντινό να βάζει κι αυτός το όνομά του στην λίστα κάνοντας το 4-0 στο 79’. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε δέκα λεπτά αργότερα από έναν απροσδόκητο σκόρερ, τον Φάμπιαν Ντελφ.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Μοράες, Γουόκερ, Στόουνς (70' Ντελφ), Οταμέντι, Μεντί (29' Ντανίλο), Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο, Σίλβα, Στέρλινγκ (61' Μπερνάρντο), Αγουέρο, Σανέ

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Φοσού-Μενσά, Νταν, Σακό, Φαν Άνχολτ, Μιλιβόγιεβιτς, Καμπάιγ (57' Πάντσεον), Τάουνσεντ, Σλουπ, Λόφτους-Τσικ, Μπεντέκε (72' Σακό)