«Απόδραση» από την Ουαλία για τη Γουότφορντ

Με γκολ του Ριτσάρλισον στην εκπνοή των 90', έπειτα από ένα ματς το οποίο μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιείται στα διάφορα σεμινάρια για ό,σα θα πρέπει ν' αποφεύγουν οι ομάδες στην άμυνά τους, η Γουότφορντ πέρασε από το «Liberty Stadium» με το 2-1 επί της Σουόνσι.  



«Απόδραση» από την Ουαλία για τη Γουότφορντ

Στα... σχοινιά είχε ρίξει η Γουότφορντ τη Σουόνσι από την έναρξη της αναμέτρησης και ο Πολ Κλεμέντ χτυπιόταν στον πάγκο βλέποντας την κάκιστη εικόνα των παικτών του, που από το 13ο λεπτό βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ... Οι «hornets» χτύπησαν γρήγορα βλέποντας πως οι αντίπαλοί τους δεν είχαν μπει στο κλίμα του παιχνιδιού και από σέντρα του Καρίγιο, η άμυνα των Ουαλών τα έκανε μαντάρα, με τον Αντρέ Γκρέι να παραμονεύει και να σκοράρει για το 1-0. Ο δημιουργός του γκολ έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα στο 30', δίχως όμως να μετρήσει το γκολ καθώς βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, με τους φιλοξενούμενους στο «Liberty Stadium» να κάνουν... κουμάντο στο πρώτο 45λεπτο.

Η επιλογή του Κλεμέντ να περάσει στο ματς τον Τάμι Έιμπραχαμ με την έναρξη του δευτέρου μέρους αποδείχθηκε απόλυτα σωστή και απέφερε αποτέλεσμα. Ο 19χρονος επιθετικός έφερε το ματς στα ίσια στο 55ο λεπτό, έπειτα από σουτ του Μπονί που προσωρινά απομακρύνθηκε. Η αντίδραση της άμυνας των «hornets» θύμισε εκείνη των γηπεδούχων στο γκολ με το οποίο η ομάδα του Σίλβα είχε πάρει το προβάδισμα. Τρικυμμία... Ο Έιμπραχαμ έδωσε τρομερή ενέργεια σε κάθε έκφραση επίθεσης από το σύνολο του Κλεμέντ και στο 64' ο Μαριάπα του πήρε τη μπουκιά από το στόμα σε μεγάλη ευκαιρία για να απειλήσει σοβαρά την εστία του Γκομες. Η Γουότφορντ, λίγο έλειψε να σοκάρει το «Liberty Stadium» στο 86' όταν ο Ντουκουρέ βρήκε τον Ντίνεϊ κι εκείνος νικήθηκε από τον Φαμπιάνσκι, όμως στο 90', ο Ριτσάρλισον έπειτα από κάκιστη (ξανά) συμπεριφορά των μετόπισθεν των «κύκνων», βρήκε δίχτυα για το 2-1 και την απόδραση της Γουότφορντ!  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Φαν ντερ Χορν (45' Έιμπραχαμ), Φερνάντεθ, Μόουσον, Νόουτον, Φερ, Κλούκας (45' Μέσα), Κάρολ, Όλσον, Αγιού, Μπονί (85' Ρενάτο)

Γουότφορντ: Γκόμες, Φεμένια, Μαριάπα, Καμπάσελε, Χολέμπας, Ντουκουρέ, Καπού (46' Βαγκέ), Καρίγιο (74' Περέιρα), Κλέβερλι, Ριτσάρλισον, Γκρέι (86' Ντίνεϊ)