Πάρτι ο Μοράτα στο Στόουκ!

Με χατ-τρικ του Αλβάρο Μοράτα και ένα γκολ του Πέδρο, η Τσέλσι πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Στόουκ (4-0)! Γι' ακόμα ένα ματς οι Ισπανοί των Πρωταθλητών Αγγλίας φροντίζουν για το «τρίποντο», με τον αντικαταστάτη του Ντιέγκο Κόστα να κάνει το δικό του πάρτι και την ομάδα του Κόντε να επιστρέφει στις νίκες μετά το 0-0 με την Άρσεναλ.  



Πάρτι ο Μοράτα στο Στόουκ!

Σε μια έδρα που Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασαν βαθμούς φέτος, η Τσέλσι έδειξε πως δεν είναι σαν κι εκείνες... Πριν καλά – καλά σταματήσει να ηχεί στ' αυτιά των παικτών το πρώτο σφύριγμα του ρέφερι για τη σέντρα, η Στόουκ μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα της! Ο Άλβαρο Μοράτα έτρεξε μέχρι την αντίπαλη περιοχή, έγινε αποδέκτης της μακρινής μπαλιάς, πλάσαρε σωστά κι έγινε το 1-0 για τους Πρωταθλητές Αγγλίας μόλις στο 2ο λεπτό! Ο Ισπανός έφτασε να έχει συμμετοχή σε έξι γκολ (4 δικά του/2 ασίστ) στα έξι πρώτα ματς της σεζόν και λίγο αργότερα θα του έκανε... παρέα στον πίνακα των σκόρερ ο συμπατριώτης του, Πέδρο. Με τους «μπλε» να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να ζορίζονται μονάχα στα στημένα των «πότερς», ο Στίβεν Φλέτσερ έκανε τεράστιο λάθος στην άμυνά του στο 30' και ο Πέδρο μπήκε σφήνα για να εκμεταλλευτεί τη στιγμή και να σκοράρει για το 2-0.

Προς τιμήν της, η Στόουκ, παρά το σκορ που είχε διαμορφωθεί, δεν πτοήθηκε και κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα για να φτιάξει κάποια επίθεση, έδειχνε ότι μπορούσε να τα βάλει με τα μετόπισθεν των «μπλε». Άλλωστε, η ομάδα του Κόντε έχει δείξει πως δεν έχει και την πιο σκληρή αμυντική γραμμή και για τον λόγο αυτό, ο Μάρκος Αλόνσο αντικαταστάθηκε από τον Γκάρι Κέιχιλ ώστε να στηριχθούν περισσότερο τα στόπερ, εκεί όπου βρίσκονταν οι Κρίστενσεν και Ρούντιγκερ, ελλείψει και του τιμωρημένου Νταβίντ Λουίζ. Οι «πότερς» συνέχισαν τις προσπάθειές τους, όμως λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο Τιμπό Κουρτουά ανησύχησε άπαντες με την πτώση του στο έδαφος και το χτύπημα στο κεφάλι. Έχοντας πραγματοποιήσει έξοδο και κοντράροντας σε Κράουτς και Κέιχιλ, έπεσε άσχημα, χτύπησε, όμως συνέχισε στο ματς αν και σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να υπάρχει υποχρεωτική αλλαγή... Ο Κόντε έβγαλε και τον Πέδρο για να περάσει τον Φάμπρεγας ώστε να δώσει κι άλλη βαρύτητα στο κομμάτι της οχύρωσης και να έχει τη δυνατότητα με τις μπαλιές του Ισπανού να βγουν φάσεις για τον Μοράτα. Την ίδια στιγμή, ο Χιουζ έριχνε στο ματς τον Αφελάι αντί του Μάρτινς – Ίντι ώστε να πιέσει επιθετικά, με τις ισορροπίες του ματς να έχουν αλλάξει πλέον. Παρ' όλα αυτά, στο 77', ο Μοράτα νίκησε όλη την άμυνα της Στόουκ και με πανέμορφο ψιλοκρεμαστό έγραψε το 3-0 εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο της Τσέλσι που έκανε το ταξίδι για να στηρίξει τους Πρωταθλητές. Ο Ισπανός δεν είχε σταματήσει εκεί, αφού έφτασε και στο χατ-τρικ λίγο αργότερα, με την άμυνα των γηπεδούχων να έχει... σμπαραλιάσει και τον φορ των «μπλε» να διαμορφώνει το τελικό 4-0.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ: Μπάτλαντ, Τζόνσον, Μάρτινς – Ίντι (76' Αφελάι), Πίετερς, Ντιούφ, Άλεν, Φλέτσερ, Σόμπι, Σακίρι, Τσούπο – Μότινγκ, Χεσέ (61' Κράουτς)

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Μόουσες, Καντέ, Μπακαγιόκο, Αλόνσο (59' Κέιχιλ), Γουίλιαν (72' Αζάρ), Πέδρο (68' Φάμπρεγας), Μοράτα