Θα τρέμει για ώρα το φυλλοκάρδι της!

Από εκεί που όλα έδειχναν πως θα έχει ένα εύκολο μεσημέρι στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Γουέστ Χαμ, η Τότεναμ επικράτησε όσο δύσκολα δείχνει το τελικό 3-2, με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει δύο φορές. Τον δρόμο για την παρολίγον ανατροπή των «σφυριών» άνοιξε η αποβολή του Σερζ Οριέ, χαμός στο φινάλε με την ένταση στο κατακόκκινο.



Θα τρέμει για ώρα το φυλλοκάρδι της!

Μετά την «λευκή» ισοπαλία με την Σουόνσι στο «Γουέμπλεϊ», η Τότεναμ έπαιξε μακριά από το... καταραμένο γι’ αυτήν γήπεδο και έδειξε ξανά ορεξάτη και άκρως παραγωγική στα κενά που δημιουργήθηκαν στην άμυνα των «σφυριών».

Για πολλή ώρα ο αγώνας δεν είχε κάτι το πολύ αξιόλογο, με τον Κέιν να είναι αυτός που εν τέλει έκανε την διαφορά. Ένα κλέψιμο στην μεσαία γραμμή ήταν αρκετό για τον Κρίστιαν Έρικσεν να ανοίξει στο «φτερό» για τον Ντέλε Άλι, που με ιδανική σέντρα στο ύψος του Άγγλου συμπαίκτη του τον είδε να του πιστώνει την ασίστ με άπιαστη κεφαλιά (34’). Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντέλε ήταν και πάλι αρχικός πρωταγωνιστής, αφού “ταΐστηκε” από τον Γιαν Βερτόνχεν στο άλλο άκρο (σ.σ το αριστερό), αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Τζο Χαρτ, ο οποίος με την σειρά του είδε την άμυνά του να τον κρεμάει. Αμαρκάριστος ο Κέιν, κανείς πάνω στην μπάλα και 2-0 (38’).

Χρειάστηκαν μόλις 14 λεπτά για να σημειωθεί νέο γκολ στο παιχνίδι μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, με τον Κρίστιαν Έρικσεν να δέχεται το γύρισμα του Σερζ Οριέ και να κάνει το 3-0 (59’). Πριν και μετά το τέρμα του Δανού σημειώθηκαν δύο δοκάρια για τον Κέιν, που δεν κατάφερε να βρει το 7ο χατ-τρικ του στην Πρέμιερ Λιγκ για να ξεπεράσει τον Σέρχιο Αγουέρο, και πιο σημαντικά να τελειώσει οριστικά το ματς.

Και αυτό γιατί ενώ το 3-0 έδειχνε σκορ ασφαλείας, η Γουέστ Χαμ κατάφερε να βρει ένα γκολ στο 65’ με τον Τσιτσαρίτο και να ξαναμπούν στο ματς, πόσο μάλλον όταν ο Οριέ (σ.σ είχε κάνει τρομερό τάκλιν στο 0-0 στο πρώτο μέρος μέσα στην περιοχή για να αρνηθεί το γκολ στον Μάρκο Αρναούτοβιτς) δέχθηκε απανωτές κίτρινες κάρτες και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Αύξησε την πίεσή της από εκείνο το σημείο η Γουέστ Χαμ, που στο 87’ βρήκε με τον Κουγιάτε το γκολ που θα κρατούσε το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το φινάλε. Έτσι κι έγινε, αλλά στον χρόνο που απέμεινε οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν καλή ευκαιρία.

«Σαλούν» ο αγωνιστικός χώρος στο φινάλε, με τους 22 ποδοσφαιριστές... αγκαλιά και τον Μάικλ Όλιβερ να προσπαθεί να τους χωρίσει. Την φάση ξεκίνησε ο Ριντ που έκανε σαν αν ήθελε να χτυπήσει πολύ άσχημα τον Φερνάντο Γιορέντε, τον οποίο και έπιασε από τον λαιμό όταν ο Ισπανός πήγε να του ζητήσει τα ρέστα.

Οι συνθέσεις:

Γουέστ Χαμ: Χαρτ, Φόντε (74' Μαζουάκου), Ριντ, Ογκμπόνα, Σαμπαλέτα, Κουγιάτε, Νομπλ, Κρέσγουελ, Αντόνιο (28' Κάρολ), Αρναούτοβιτς (66' Αγιού), Τσιτσαρίτο

Τότεναμ: Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Οριέ, Σισοκό (78' Τρίπιερ), Ντάιερ, Ντέιβις, Έρικσεν (73' Γουίνκς), Ντέλε Άλι, Κέιν (89' Γιορέντε)