Big Ben: Δυο μπόμπες και πολλά γκολ

Καλημέρα στην παρέα. Big Ben εδώ. Με πλήρη αγωνιστική δράση συνεχίζεται το σαββατοκύριακο στην Αγγλία, από την οποία θα κρατήσουμε δύο παιχνίδια από την Championship, ένα από την League One και ένα από την League Two. Δεν κατάφερε τελικά να παραμείνει στην Μπέρμιγχαμ ο Χάρι Ρέντναπ και η ομάδα ψάχνει ανάκαμψη με υπηρεσιακό οπότε τσεκάρουμε αν βοηθάει η αλλαγή κλίματος, επιλογές στα γκολ προκύπτουν στα άλλα παιχνίδια που έχω κρατήσει.



Big Ben: Δυο μπόμπες και πολλά γκολ

Πέρασαν οι προτάσεις για κόντρα της Μπρίστολ Σίτι απέναντι στην Στόουκ με 1Χ (2-0), αλλά και του GG στο Μπρέντφορντ – Νόριτς (1-3), με την Ρέντινγκ να υποτιμά περισσότερο από την Σουόνσι το Λιγκ Καπ και να μην παίρνει από την πλευρά της μια ανάλογη πρόκριση με αυτή της Σίτι. Με εξέπληξε η αδυναμία της Λίβερπουλ να μετουσιώσει σε... μισό γκολ τις πολλές ευκαιρίες της σε ακόμη μία αναμέτρηση, bet χαμένο στο ματς με την Λέστερ, αφού δεν επιβεβαιώθηκε το αμφίσκορο. Το αυτό ισχύει και για το ματς της Γουλβς, που άνοιξε ελάχιστα στην παράταση (1-0).

Πάμε σε αυτά που... σπαρταράνε τώρα, ξεκινώντας από την Championship. Εκεί η Μπέρμιγχαμ αποφάσισε πως δεν πάει άλλο με τον Χάρι Ρέντνπαπ και τον απομάκρυνε από το πόστο του, βάζοντας προσωρινά εκεί τον Λι Κάρσλι. Τα σημάδια των πρώτων ημερών στην δουλειά με την ανδρική ομάδα είναι ενθαρρυντικά και στην Αγγλία έχουν ξεκινήσει για το εάν θα πρέπει να μείνει και παραπάνω στον πάγκο. Ο ίδιος (την ώρα φυσικά που δεν τον έχουμε δει κάτω από αγωνιστικές συνθήκες) εκτός του ότι πείραξε τον εγωισμό των παικτών για να μπουν πιο δυνατά στο ματς που έρχεται, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει λέγοντας πως θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος. Έχουν να κερδίσουν από την 2η αγωνιστική οι “μπλε” και με τα... ψέματα έχουμε φτάσει στην 9η. Δεν θα είναι εύκολο το έργο τους απέναντι στην Ντέρμπι και γι’ αυτό το διπλό είναι καλοπληρωμένο. Θα το ρισκάρουμε και θα πάμε με την ψυχολογία.

Πάμε στο Λονδίνο τώρα, για το παιχνίδι δύο ομάδων με δύο ποιοτικά σύνολα, που με την έναρξη της φετινής σεζόν θεωρούνταν από τα φαβορί για την άνοδο. Ακόμη δεν ξεκινήσαμε για να πούμε εάν θα έχει κάποια τις δυνάμεις να κυνηγήσει μέχρι τέλους με αξιώσεις το άλμα στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως με αυτά που έχουμε δει έως τώρα δεν χρειάζεται να είσαι και κανένας ειδικός για να δεις την ποιότητα που έχουν οι δύο πλευρές στο ρόστερ τους. Σπάνια δεν καταφέρνουν να σκοράρουν οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα, μόλις δύο η Φούλαμ – στις τρεις η Μίντλεσμπρο, και στα μάτια μας το ματσάρισμα έχει αρκετές ομοιότητες με το ματς κόντρα στην Χαλ στο τελευταίο εντός. Θα κρατήσουμε το GG για τον αγώνα του “Κρέιβεν Κότατζ”, ενώ από την στιγμή που το ζευγάρι βγάζει νικητή πάντα εδώ και μια 30ετια και βάλε σε αγώνες πρωταθλήματος, με το ίδιο σκεπτικό, κρατάμε και το απλό over, αν και είναι πάντα ελκυστική η... τούμπανη επιλογή της ισοπαλίας με γκολ εκατέρωθεν.

Αφήνουμε την δεύτερη κατηγορία και πάμε στην τρίτη, την League One. Εκεί η ανώτερη Ρόδεραμ υποδέχεται την Όλνταμ, που δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και θα ήθελε να επιστρέψει σε θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Μπράντφορντ, που συνδυάστηκε χωρίς τέρμα για την ίδια. Απέναντί της ένα σύνολο που πέρυσι την γλίτωσε για λίγο και φέτος δείχνει να πάει για ανάλογα σκηνικά, αφού δεν ναι μεν σκοράρει, αλλά δεν σταματάει και να δέχεται. Ταμάμ επιλογή δηλαδή το GG για ακόμη ένα παιχνίδι της, με την συγκεκριμένη επιλογή να έχει περάσει 4/4 τελευταία της.

Στην League Two τώρα, Κόλτσεστερ και Γουίκομ βρίσκονται στα μισά της βαθμολογίας και προέρχονται αμφότερες από αρνητικό σερί, κάτι που δεδομένα τις πιέζει για άμεσο θετικό αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο τόσο τα γκολ, όσο και οι εμφανίσεις των δύο πλευρών, μιας και από τη μία η Κόλτσεστερ έδειξε για ακόμη μία φορά πως έχει τρομερό θέμα διαχείρισης καταστάσεων, με πρόσφατο παράδειγμα την ανατροπή της Λούτον. Τρέχει καλό σερί εκτός έδρας και δεν θα πουλήσει φθηνά το τομάρι της. Από ματς που μπορεί να τελειώσει 0-0 έως και 3-3. Θα πιστέψουμε πως περισσότερες πιθανότητες έχουν οι δύο ομάδες για τουλάχιστον ένα γκολ, οπότε και σε αυτήν την περίπτωση θα προτείνω το ενδεχόμενο να δούμε γκολ και στις δύο εστίες.

Αφήνω ξεχωριστό το ματς της Άκρινγκτον απέναντι στην Τσέλτεναμ εκτός έδρας, από το οποίο θα βγάλω μια πολύ δυνατή επιλογή στα γκολ. Σκοράρει διαρκώς πάνω από δύο τέρματα στα παιχνίδια της η γηπεδούχους (δεν το έκανε μόνο μία σε οκτώ αγωνιστικές) και τις δύο από τις τρεις τελευταίες φορές σε εντός έδρας το σκορ στο ημίχρονο ήταν υπέρ της και μάλιστα με διαφορά ασφαλείας. Σε... κάνει πλούσιο η απόδοση του συνδυαστικού 1 και over 1.5 και στα μάτια μου η 3η της βαθμολογίας μπορεί να το περάσει απέναντι στην προτελευταία του πίνακα, που πήρε νίκη μόνο στο περασμένο της.

Συγκεντρωτικά οι επιλογές μου:

Ντέρμπι – Μπέρμιγχαμ 2

Φούλαμ – Μίντλεσμπρο GG

Ρόδεραμ – Όλνταμ GG

Κόλτσεστερ – Γουίκομ GG

Bonus: Άκρινγκτον - Τσέλτεναμ 1 και over 1.5

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξετε,

Big Ben