Ρέιντζερς-Σέλτικ (preview)

 Όλη η Σκωτία βρίσκεται σήμερα στο «πόδι», καθώς στις 14:00, διεξάγεται το «Old Firm», όπου τίθενται αντιμέτωποι οι δυο «αιώνιοι», στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της σκωτσέζικης Πρέμιερ Λιγκ, με την Ρέιντζερς να υποδέχεται τη Σέλτικ στο «Ibrox Stadium».



Ρέιντζερς-Σέλτικ (preview)

Ντέρμπι υπ’ αριθμών 310 για τις δυο ομάδες στο πλαίσιο των αγώνων για το πρωτάθλημα της Σκωτίας και 409ο συνολικά στην ιστορία τους.

Μπορεί η πλάστιγγα να γέρνει υπέρ των «καθολικών», καθώς η ομάδα τους είναι κλάσεις ανώτερη σε σχέση με τους «Τζερς» και τις υπόλοιπες ομάδες της SPL, αλλά ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν χάνει ποτέ την αίγλη του, καθώς πρόκειται για την πιο ιστορική αναμέτρηση του «Νησιού».

Οι γηπεδούχοι αν κερδίσουν, μειώνουν την διαφορά τους στους δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο ομάδα του Μπρένταν Ρόντζερς, δίνοντας στο πρωτάθλημα ξανά ενδιαφέρον. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι, με νίκη σήμερα απέναντι στο συγκρότημα του Πέδρο Καϊσίνια, παίρνουν τεράστιο βαθμολογικό-ψυχολογικό προβάδισμα στην μάχη του πρωταθλήματος και θα ταξιδέψουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στις Βρυξέλλες, όπου αντιμετωπίζουν σε ένα ματς «τελικό», για την συνέχειά τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την Άντερλεχτ, για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.    

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρέιντζερς: Φοντέρινχαμ, Ταβερνιέρ, Άλβες, Καρτόσο, Τζον, Καντέιας, Τζακ, Ντορανς, Γουίντας, Μίλερ, Μορέλος

Σέλτικ: Γκόρντον, Μπίτον, Ράλστον, Σιμούνοβιτς, Φόρεστ, Μπράουν, Ρόγκιτς, Άρμστρονγκ, Σανκλέρ, Γκρίφιθς, Ντεμπελέ