Πρέμιερ Λιγκ - 6η αγωνιστική (preview)

Συνεχίζεται η δράση στην Πρέμιερ Λιγκ, με το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Γουέστ Χαμ και Τότεναμ, να είναι το παιχνίδι που «κλέβει» την παράσταση από τα παιχνίδια της έκτης αγωνιστικής. 



Πρέμιερ Λιγκ - 6η αγωνιστική (preview)

Αυτός θα είναι και ο αγώνας που θα ανοίξει και την «αυλαία» της έκτης αγωνιστικής σήμερα, καθώς τα «σφυριά», που αρχίζουν και βρίσκουν την φόρμα τους, υποδέχονται στις 14:30 στο «London Stadium» τα «σπιρούνια», σε ένα ματς ζωτικής σημασίας τόσο για τους γηπεδούχους, όσο και για το μέλλον του προπονητή τους, Σλάβεν Μπίλιτς που βρίσκεται «υπ’ ατμών».

Η Γουέστ Χαμ, μετά από ένα μικρό αήττητο σερί τριών αγώνων στο αγγλικό πρωτάθλημα, όπου συγκέντρωσαν 4 βαθμούς απέναντι σε Χάντερσφιλντ (2-0) και Γουέστ Μπρομ (0-0), αλλά και την άνετη πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Λιγκ Καπ επί της Μπόλτον, με σκορ 3-0, θέλει απέναντι στο αντίπαλο δέος που ακούει στο όνομα Τότεναμ, να πετύχει μια «νίκη ψυχολογίας», που θα την «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ώστε να μην εμπλακεί σε «περίεργες περιπέτειες», όσον αφορά την παραμονή της. Στον αντίποδα η ομάδα του Μαούρισιο Ποσετίνο, μετά την αναπάντεχη εντός έδρας «γκέλα» με την Σουόνσι στο στάδιο «Γουέμπλεϊ», θέλει να επιστρέψει στις νίκες, ώστε να πάει με την καλύτερη ψυχολογία στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τα παιχνίδια των 17:00, η Τσέλσι ταξιδεύει στο «bet365», όπου αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Στόουκ, η οποία πάντοτε δημιουργεί προβλήματα στους «μεγάλους» της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «μπλε¨του Αντόνιο Κόντε, πέραν του τραυματία Ντάνιελ Ντρινκγουότερ, αναμένεται να αγωνιστούν χωρίς τον Νταβίντ Λουίζ στην άμυνά τους, καθώς ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός των πρωταθλητών Αγγλίας, αποβλήθηκε με δυο κίτρινες κάρτες, στο πρόσφατο λονδρέζικο ντέρμπι με την Άρσεναλ (0-0).

Όσον αφορά τις δυο ομάδες της πόλης του Μάντσεστερ, η μεν Σίτι, που βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, προβλέπεται να  έχει εύκολο έργο σήμερα, καθώς υποδέχεται στο «Etihad» την ουραγό του πρωταθλήματος, Κρίσταλ Πάλας, η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει κάποιο βαθμό και προσπαθεί να βρει ξανά τα «πατήματά» της, ενώ η δε Γιουνάιντετ που πηγαίνει φορμαρισμένη από «τεσσάρα» σε «τεσσάρα», με τον Πολ Πογκμπά για άλλο ένα παιχνίδι απών, αναμετράται εκτός έδρας στο «Saint Marry’s» με την πάντοτε επικίνδυνη Σαουθάμπτον.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια των 17:00, αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθαρά από βαθμολογικής φύσεως, είναι το Μπέρνλι-Χάντερσφιλντ, καθώς οι δυο ομάδες έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής εκπληκτική πορεία για τα δεδομένα τους. Οι μεν «clarets» βρίσκονται στην 7η θέση, ενώ οι δε «terries» στην 6η  και αμφότερες θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα. Σε άλλα ματς, η Έβερτον μετά τις δυο «συντριβές» που υπέστη στο πρωτάθλημα από την Τότεναμ εντός (3-0) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός (4-0), θέλει να επιστρέψει στις νίκες, με την νίκη στον εντός έδρας αγώνα στο Γκούντισον Παρκ απέναντι στην Μπόρνμουθ, να αποτελεί μονόδρομος. Τέλος αναφορικά με το Σουόνσι- Γουότφορντ, οι «κύκνοι» μετά την πολύτιμη εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Τότεναμ, θέλουν να πάρουν ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στις λαβωμένες «σφήκες», οι οποίες υπέστησαν στην έδρα τους «πανωλεθρία» από την Μάντσεστερ Σίτι, με σκορ 6-0.    

Τους αγώνες του Σαββάτου κλείνει το Λέστερ-Λίβερπουλ, στην επανάληψη του προ ολίγων ημερών αγώνα, που είχε γίνει και αυτός στο «King Power Stadium» στο πλαίσιο όμως του τρίτου γύρου του Λιγκ Καπ, όπου οι «αλεπούδες»πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης με σκορ 2-0 απέναντι στους «κόκκινους». Η ομάδα του Κρεγκ Σαίξπηρ, έχοντας τον «αέρα» της νίκης από το προηγούμενο παιχνίδι, θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε εκείνη του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία αντιμετωπίζει πολλά αμυντικά προβλήματα και δεν βρίσκεται σε καλή φόρμα, καθώς αγνοεί την νίκη από τις 27 Αυγούστου, όταν είχε κερδίσει με σκορ 4-0 την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ».

Όσον αφορά την Κυριακή, έχουμε μόνο ένα παιχνίδι, όπου η Μπράιτον υποδέχεται στις 18:00 στο «AMEX Stadium», την φορμαρισμένη των τελευταίων αγωνιστικών Νιούκαστλ. Οι μεν «γλάροι» του Κρις Χιούτον, αναζητούν βαθμό η βαθμούς για τον αγώνα που δίνουν για την παραμονή τους στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας και οι δε «καρακάξες» του Ράφα Μπενίτεθ να δώσουν συνέχεια στο σερί των νικών που έχουν πραγματοποιήσει, παραμένοντας στις υψηλές θέσεις της Πρέμιερ Λιγκ.

Τέλος την έκτη αγωνιστική κλείνει το ματς της Δευτέρας, όπου στις 22:00 στο «Emirates», η Άρσεναλ υποδέχεται την Γουέστ Μπρομ, με δυο πρόσωπα των «baggies» να κλέβουν την παράσταση. O λόγος για τους Γκάρεθ Μπάρι και Κιέραν Γκιμπς. Ο μεν πρώτος με μια ακόμη συμμετοχή στο ενεργητικό του, θα γίνει ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού θα φτάσει τις 633, ξεπερνώντας παράλληλα τον «θρύλο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς που κατείχε μέχρι πρότινος τα πρωτεία στην σχετική λίστα και ο δε δεύτερος θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του.  Από καθαρά αγωνιστικής πλευράς, η νίκη αποτελεί μονόδρομος για τους «κανονιέρηδες», που θέλουν να «ξεκολλήσουν» από τις μεσαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

(23/9)

14:30 Γουέστ Χαμ-Τότεναμ

17:00 Στόουκ-Τσέλσι

          Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας

          Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

          Μπέρνλι-Χάντερσφιλντ

          Σουόνσι-Γουότφορντ

          Έβερτον-Μπόρνμουθ

19:30 Λέστερ-Λίβερπουλ

(24/9)

18:00 Μπράιτον-Νιούκαστλ

(25/9)

22:00 Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ