Το μέλλον τους ανήκει!

Η άνετη επικράτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του αγγλικού Λιγκ Καπ, με σκορ 4-1 επί της «άσημης" Μπέρτον, είχε δυο βασικούς πρωταγωνιστές με παρών, αλλά κυρίως με λαμπρό μέλλον.



Το μέλλον τους ανήκει!

Ο λόγος φυσικά για τους επιθετικούς, Μάρκους Ράσφορντ και Άντονι Μαρσιάλ, που θεωρούνται τα «next big thing», τόσο της επίθεσης των «κόκκινων διαβόλων», όσο του αγγλικού ποδοσφαίρου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνολικά.

Να θυμίσουμε πως ο νεαρός Άγγλος της Γιουνάιτεντ, αναδείχθηκε χθες ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, στην εύκολη νίκη της ομάδας του, επί των «ζυθοποιών», πετυχαίνοντας μάλιστα τα δυο πρώτα γκολ (5’ και 17’) , ενώ δημιούργησε άλλο ένα που πέτυχε ο Γάλλος ομόλογός του, ο οποίος πέτυχε το «τελειωτικό χτύπημα» του αγώνα, στο 61ο λεπτό, έχοντας και αυτός εξίσου θετική εμφάνιση.

Αναφορικά με τον 19χρονο διεθνή της εθνικής Αγγλίας τα λόγια είναι περιττά. Ο Ράσφορντ αποτελεί προϊόν των περίφημων ακαδημιών του προπονητικού κέντρου του Κάρινγκτον, από το οποίο έχουν ξεπηδήσει πάρα πολλοί «αστέρες» της Μάντσεστερ, με πιο χαρακτηριστική την τάξη του 92’. Εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της ομάδας του μόλις στα επτά του χρόνια, ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 21 Νοεμβρίου του 2015 σε έναν αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην Γουότφορντ.  Η συνέχεια του γνωστή, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ πέρυσι, αλλά και την κλήση του στα «Τρία Λιοντάρια», όπου με το εθνόσημό τους έχει πραγματοποιήσει 11 συμμετοχές.

Ενώ την τρέχουσα σεζόν, εμφανίζεται ιδιαίτερα παραγωγικός, καθώς σε οκτώ αναμετρήσεις με την ομάδα του, σε όλες τις διοργανώσεις, έχει πετύχει σε 432 αγωνιστικά λεπτά πέντε γκολ, δημιουργώντας άλλα δυο. Κατά μέσο όρο ένα γκολ περίπου ανά αγώνα!

Στον αντίποδα, η περίπτωση του Μαρσιάλ διαφέρει. Αποκτήθηκε έναντι περίπου 60 εκ. λιρών από την Μονακό και η εξέλιξή του πέρασε από πολλά μήκη κύματος. Το περασμένο καλοκαίρι είχε ακουστεί πως οι «κόκκινοι διάβολοι» θα τον παραχωρούσαν δανεικό, ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, αλλά υπολόγισαν χωρίς τον Ζοσέ Μουρίνιο, που έχει δείξει πως υπολογίζει τον 21χρονο Γάλλο επιθετικό, χρησιμοποιώντας τον σε αρκετά παιχνίδια της ομάδας του, κυρίως ως αλλαγή και τον έχει δικαιώσει, καθώς έχει πετύχει και έχει δημιουργήσει αρκετά γκολ φέτος για λογαριασμό της.

Συγκεκριμένα σε 280 αγωνιστικά λεπτά μέχρι στιγμής την φετινή σεζόν, σε επτά συμμετοχές που πραγματοποίησε, σε όλες τις διοργανώσεις της Γιουνάιτεντ, έχει πετύχει τέσσερα γκολ, ενώ έχει δημιουργήσει άλλα δυο. Αυτό σημαίνει πως πετυχαίνει ένα γκολ ανα εβδομήντα λεπτά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός με την εμπιστοσύνη που δείχνει απέναντι στους δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές, δείχνει ξεκάθαρα πως θέλει να επενδύσει πάνω τους, σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε συνδυασμό με την μεταγραφή του Ρουμέλου Λουκάκου από την Έβερτον, που έχει δείξει μέχρι στιγμής τα διαπιστευτήριά του με την κόκκινη φανέλα, σκοράροντας πάμπολλες φορές για αυτή και την σταδιακή είσοδο των Ράσφορντ και Μαρσιάλ στην γραμμή κρούσης των «κόκκινων διαβόλων, που φέτος έχουν τεράστια συνεισφορά στο παραγωγικό κομμάτι, δημιουργείται μια επιθετική «τριπλέτα-φωτιά» που  προδιαγράφει ένα λαμπρό μέλλον για το συγκρότημα του Μουρίνιο.