Απέλυσε τον Σάμπσον για ρατσιστική επίθεση η FA!

Τέλος στο συμβόλαιο του Μαρκ Σάμπσον έβαλε η FA, καθαιρώντας τον από τεχνικό της γυναικείας εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας καθώς «υπάρχουν αποδείξεις για ακατάλληλη και μη αποδεκτή συμπεριφορά στην προηγούμενη του δουλειά», αυτή στην Μπρίστολ Ακάντεμι. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση, σε μια προ τριετίας υπόθεση.



Απέλυσε τον Σάμπσον για ρατσιστική επίθεση η FA!

Σε μια ιστορία που κρατάει από το 2014 ο Σάμπσον είχε κατηγορηθεί για διαρκές μπούλινγκ και ρατσιστικές επιθέσεις από την Ένι Αλούκο, αλλά ο Ουαλός τεχνικός την είχε βγάλει καθαρή σε δύο περιπτώσεις και διατήρησε το πόστο του.

Τρία χρόνια αργότερα, και ενώ υπήρχε πλήρης έρευνα από το 2015 στα χέρια ανθρώπων με «επιρροή» η οποία μόλις εξετάστηκε μετά από παροτρύνσεις ατόμου εκτός Ομοσπονδίας που γνώριζε το θέμα, η υπόθεση ξανά άνοιξε και εν τέλει τα πράγματα πήραν την φυσιολογική οδό.

Φυσικά η απόφαση της FA έχει άμεση ισχύ και έρχεται μία ημέρα μετά την εμφατική νίκη της πρώην πλέον ομάδας του με σκορ 6-0 στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο την Ρωσία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.