Big Ben: Πάμε κόντρα σε Σουόνσι και Στόουκ

Χαιρετώ. Big Ben εδώ. Ντεμί η στοιχηματική μας πρεμιέρα στο england365.gr μιας και πέρασαν 2/4 επιλογές μας, με την Μπέρμιγχαμ να μην βρίσκει αντίδραση κόντρα στην Πρέστον και κατά συνέπεια τον Ρέντναπ να πληρώνει το μάρμαρο, αλλά και τις Γουόλσολ – Πίτερμπρο να κολλάνε στο ένα γκολ λιγότερο απ’ όσα θέλαμε (1-1). Αγωνιστική δράση με τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ σήμερα και κοιτάμε κυρίως το ορατό ενδεχόμενο Σουόνσι και Στόουκ να μείνουν εκτός συνέχειας.



Big Ben: Πάμε κόντρα σε Σουόνσι και Στόουκ

Αναφορικά με τα προηγούμενα, αφήνουμε πίσω τα δύο χαμένα bets και ευχαριστούμε τις Νότιγχαμ Φόρεστ – Γουλβς (1-2) και τις Σάουθεντ – Νορθάμπτον (2-2) που επιβεβαίωσαν την πρότασή μας για γκολ εκατέρωθεν. Για να κλείσουμε οριστικά με τα του σαββατοκύριακου, στο fun bet της ημέρας δοκιμάσαμε την τύχη μας τον Σον Λόνγκασταφ της Μπλάκπουλ, τον οποίο εντοπίσαμε για «first scorer» ή «anytime scorer», αλλά ο νεαρός δεν κατάφερε να βρει για ακόμη μία φορά δίχτυα στην  ευρεία παρ’ όλα αυτά νίκη της ομάδας του (3-1), παρά το γεγονός πως έπαιξε όλο το 90λεπτο παρά κάτι δευτερόλεπτα. Δημιούργησε πάντως το δεύτερο τέρμα της Μπλάκπουλ, περνώντας την μπάλα στον Κάλουμ Κουκ.

Πάμε στα φρέσκα.

Στο Νησί έχουμε αγωνιστική δράση μιας και οι ομάδες ρίχνονται στην μάχη του τρίτου γύρου του Λιγκ Καπ, απ’ όπου προκύπτουν πολύ δυνατές επιλογές. Στην φάση, λοιπόν, που έχει γίνει το αρχικό ξεσκαρτάρισμα και έρχονται να προστεθούν και οι «πάνω» ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, κρατάμε πέντε από τα έντεκα ματς της πρώτης αγωνιστικής του γύρου, μιας και αυτός περιλαμβάνει άλλα πέντε για αύριο, Τετάρτη.

Ξεκινάμε λοιπόν από την Λίβερπουλ, η οποία έμεινε μακριά σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις, με την Μπέρνλι να φεύγει με ακόμη έναν βαθμό σε μια πανίσχυρη έδρα (μετά από το διπλό στην Τσέλσι και την ισοπαλία στην Τότεναμ) με το τελικό 1-1.  Οι «κόκκινοι» θύμισαν για ακόμη έναν αγώνα την περσινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του ενός σκασμού ευκαιριών και των ενεργητικών γκολ με το σταγονόμετρο, και τώρα πάνε στο «King Power» για να αλλάξουν λίγο το κλίμα κόντρα στην Λέστερ, που ομοίως δεν έχει κερδίσει στα τρία τελευταία της. Στο σύνολο αυτών των έξι αγώνων μόνον σε δύο δεν έχει περάσει το GG (4/6) και έτσι θα πορευτούμε και στο μεταξύ τους. Αξιοσημείωτο είναι πως στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις τους στο γήπεδο των «αλεπούδων» το αμφίσκορο έχει περάσει 2/3, όσες ήταν νικήτρια και η Λέστερ απέναντι στον σύλλογο του λιμανιού. Μοναδικό δείγμα γραφής στην διοργάνωση από το ζευγάρι αυτό της Λέστερ στην έδρα της φανταστικής μέχρι τώρα στην Τσάμπιονσιπ και περσινή πρωταθλήτρια της League One με 100 βαθμούς, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (4-1 εκτός). Στο σημαντικό αγωνιστικό νέο, «δεν είναι σίγουρος» για τον Φιλίπε Κουτίνιο ο Γιούργκεν Κλοπ και το κατά πόσο μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και πάλι από την αρχή του ματς.

Συνεχίζουμε με ακόμη μία επιλογή στα γκολ, στο παιχνίδι της Μπρέντφορντ – Νόριτς. Οι δύο πλευρές προέρχονται από διαφορετικά αποτελέσματα στην Τσάμπιονσιπ, με την γηπεδούχο στο αποψινό ματς να έχει μείνει στην ισοπαλία με σκορ 1-1 κόντρα στην Ρέντιγκ, δείχνοντας για μία ακόμη αγωνιστική σταθερή απόδοση παρά την δεινή βαθμολογική της θέση, η οποία από την άλλη έχει βελτιωθεί ελάχιστα με τις τρεις ισοπαλίες (από σύνολο τεσσάρων) κατά τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Από την πλευρά τους τα «καναρίνια» άφησαν πίσω τους την ισοπαλία με την Μπέρτον και πέρασαν από την έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με σκορ 1-0, σταματώντας το επιτυχημένο σερί των τεσσάρων διαδοχικών επικρατήσεών της στην λίγκα. Πάμε και σε αυτό το ματσάρισμα με το GG, το οποίο αν και δεν περνάει συχνά στο πρωτάθλημα έως τώρα (4/8 και 3/8 αντιστοίχως) έχει καλές πιθανότητες να πληρώσει εξαιτίας του διαφορετικού ύφους της διοργάνωσης και των αλλαγών που λογικά ετοιμάζουν οι δύο προπονητές. Για να φτάσουν εδώ, η Μπρέντφορντ απέκλεισε τις Γουίμπλεντον και ΚΠΡ (3-1 παράταση και 4-1 αμφότερα εκτός έδρας) ενώ η Νόριτς τις Σουίντον και Τσάρλτον με σκορ 3-2 και 4-1 στο «Κάροου Ρόουντ».

Τελευταία μας παρόμοια επιλογή πριν πιάσουμε τα σημεία, αυτή του Γουλβς – Μπρίστολ Ρόβερς. Διαφορά μιας κατηγορίας και αρκετών θέσεων για τις δύο ομάδες (2οι στην Τσάμπιονσιπ οι «λύκοι», στην 15η της League One οι «Gasheads») με τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο να είναι έτοιμος για αρκετές διαφοροποιήσεις στο σχήμα του μετά την προσπάθεια που έγινε στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ για να φύγει η ομάδα με το τελικό 2-1 και το τρίποντο κόντρα στο σύνολο του Ανδρεά Μπουχαλάκη (ούτε λεπτό συμμετοχής, είδε ολόκληρη την αναμέτρηση από τον πάγκο). Αρκετά κυνικές οι δύο πλευρές στο τουρνουά, με συνολικά 3/4 NG, ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να διαφοροποιηθεί αφού η πρόκριση μπορεί να φέρει έναν σπουδαίο αντίπαλο και μια εξαιρετική εμπειρία στην επόμενη φάση του Carabao Cup, όπως λέγεται από φέτος η διοργάνωση λόγω του καινούργιου χορηγού, της κινεζικής εταιρίας ενεργειακών ποτών. Πάμε και στην προκειμένη περίπτωση με το GG.

Και τώρα πάμε στις πιο δυνατές επιλογές μας.

Ρέντινγκ – Σουόνσι στο «Madejski», με τους γηπεδούχους να παραμένουν μέτριοι στην Τσάμπιονσιπ μετά την εξαιρετική περσινή τους πορεία που σταμάτησε στον τελικό των play offs ανόδου. Μόλις δύο νίκες μετράει μετά από οκτώ αγωνιστικές η ομάδα του πρώην ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιαπ Σταμ, αδυνατώντας να κερδίσει και την Μπρέντφορντ στην τελευταία της υποχρέωση στο δεύτερο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα. Χαρούμενος με τον βαθμό, πάντως, ο τεχνικός από το Κάμπεν της Ολλανδίας, που έχει ήδη ξεκινήσει να καταστρώνει σχέδια για το πως θα αντιμετωπίσει τον Πολ Κλέμεντ και τους ποδοσφαιριστές του. Με εξαιρετική οργάνωση από την πλευρά τους, οι «κύκνοι» έγιναν ακόμη μία ομάδα που παίρνει κάτι από την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» αφού με σχεδόν άρτιο πλάνο και μερικές τυχερές στιγμές, που πάντα χρειάζονται σε τέτοια ματσαρίσματα, έφυγαν από το Λονδίνο χωρίς σκορ (0-0) αλλά με έναν υπερπολύτιμο βαθμό. Έγινε υπερπροσπάθεια από τους Ουαλούς στο ιστορικό γήπεδο οπότε θα υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ, ενδεχομένως όχι πολλές ωστόσο, αφού ο Κλέμεντ έχει δείξει να θεωρεί αρκετά σημαντική την διοργάνωση. Βέβαια την μία και μοναδική προηγούμενη φορά που έπαιξε φέτος η ομάδα του στο Λιγκ Καπ (4-1 εκτός έδρας την ΜΚ Ντονς) διατήρησε αρκετούς ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα, αφού ήθελε να φτιάξει περισσότερο την χημεία της. Διαφορετική η κατάσταση τώρα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι η κάτοχος του τροπαίου του 2013 και θα ήθελε να πάει λίγο παρακάτω. Εξ ου και η αξία στο 1Χ, το οποίο και θα επιλέξουμε, με την Ρέντινγκ να έχει βρεθεί πέρυσι μέχρι την φάση που θέλει να φτάσει φέτος, γνωρίζοντας εκεί τον αποκλεισμό από την Άρσεναλ με σκορ 2-0. Όσον αφορά τα φετινά της, έχει αποκλείσει εντός έδρας τις Τζίλιγχαμ (2-0) και την Μίλγουολ (1-1 κ.ά, 3-1 παράταση).

Μπρίστολ Σίτι – Στόουκ στο «Ashton Gate», σε ένα από τα πιο δημοφιλή… unpopular ματς της ημέρας, με αμφότερες τις πλευρές να έχουν παρουσιάσει αρκετά αξιόλογο πρόσωπο σε Τσάμπιονσιπ και Πρέμιερ Λιγκ έως τώρα. Στην 8ηθέση του δεύτερου πρωταθλήματος της χώρας βρίσκεται το σύνολο του Λι Τζόνσον, που δεν έχει ηττηθεί παρά μόνο την δεύτερη αγωνιστική από την Μπέρμιγχαμ (2-1), στην 13η βρίσκεται αυτό του Μαρκ Χιουζ, που ηττήθηκε για πρώτη φορά από την πρεμιέρα, από την φορμαρισμένη Νιούκαστλ (2-1). Δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του ο έμπειρος κόουτς, που στάθηκε κυρίως στο δεύτερο και καθοριστικό γκολ, για το οποίο όπως τόνισε αργότερα στην συνέντευξη Τύπου είχε προειδοποιήσει πριν από τον αγώνα τους παίκτες του, θεωρώντας τον τρόπο ανάπτυξής του (με σέντρα από τα δεξιά και τέρμα με το κεφάλι) ένα από τα σημεία που έπρεπε να αντιμετωπίσουν καλύτερα οι ποδοσφαιριστές του στην αναμέτρηση με το γκρουπ του Ράφα Μπενίτεθ. Έχουν πληγωμένο εγωισμό οι «πότερς», από τις τάξεις των οποίων πέρασε το μήνυμα του «πάθαμε και μάθαμε». Υπάρχει, λοιπόν, το κίνητρο για μια διοργάνωση που μπορούν να κυνηγήσουν με αξιώσεις, ωστόσο το Σάββατο έρχεται και το πολύ σημαντικό ματς με την Τσέλσι στο «365», και με τους πρωταθλητές να είναι και αυτοί πληγωμένοι μετά την ισοπαλία στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Άρσεναλ ο Χιουζ σίγουρα θα ξέρει πως δεν τον παίρνει να εξαντλήσει τους βασικούς του, ειδικά σε θέσεις που απαιτούν ακόμη περισσότερο τρέξιμο από τις υπόλοιπες. Θεωρώ πως και σε αυτόν τον αγώνα μπορεί να γίνει η έκπληξη, οπότε θα στηρίξω ξανά την διπλή ευκαιρία 1Χ.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η διοργάνωση μπορεί να προσφέρει πάρα πολύ δυνατές επιλογές και στο live, που σίγουρα θα δεσμεύσει κάποιες ώρες από την ημέρα μας.

 

Συνοπτικά οι επιλογές μου:

Λέστερ – Λίβερπουλ GG

Μπρέντφορντ – Νόριτς GG

Γουλβς – Μπρίστολ Σίτι GG

Ρέντινγκ – Σουόνσι 

Μπρίστολ Σίτι – Στόουκ 

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξετε,

Big Ben