Δεν την λυπήθηκε καθόλου! (Videos)

Η Έβερτον κατέβηκε σαν... ομάδα της League One στο «Ολντ Τράφορντ» και όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μυρίστηκε αίμα, δεν την λυπήθηκε. Οι «κόκκινοι διάβολοι» περίμεναν τα «ζαχαρωτά» στην επιστροφή του Γουέιν Ρούνεϊ στο γήπεδο που έγινε θρύλος, και βρίσκοντας τις ευκαιρίες τους στο φινάλε ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0 για ένα δικαιωματικό τρίποντο.Δεν γίνεται να μην τεθεί εν αμφιβόλω το μέλλον του Κούμαν, με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να παραπαίει, κόντρα στις προσδοκίες.



Δεν την λυπήθηκε καθόλου! (Videos)

Ο Κούμαν ξεκίνησε το ματς με σύστημα που έμοιαζε 5-1-2-2, με σαφή πρόθεση να μην δεχθεί γκολ και στην συνέχεια να επιχειρήσει να χτυπήσει το παιχνίδι, αν όλα είχαν πάει καλά. Έλα όμως που εμφανίστηκε στο 4ο λεπτό ο Αντόνιο Βαλένσια και με ένα “worldie” έκανε το 1-0 για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο φουλ μπακ από το Εκουαδόρ είδε την μπάλα να προσγειώνεται μπροστά του μετά από ωραία ανάπτυξη στην αριστερή πτέρυγα, δεν το σκέφτηκε, και “έπιασε” ένα σουτ που ακόμη και τερματοφύλακες της κλάσης του Τζόρνταν Πίκφορντ δύσκολα θα έβγαζαν. Δεν τα κατάφερε στην προκειμένη περίπτωση ο Άγγλος κίπερ, με την εκτέλεση του αρχηγού των γηπεδούχων να είναι -όπως καταλάβατε- τρομερή.

Για του λόγου το αληθές:

 

 

Σειρά πήρε ο άλλος αρχηγός, ο Ρούνεϊ, που δοκίμασε την τύχη του σε μία από στις ελάχιστες επιθετικές προσπάθειες της Έβερτον στο πρώτο μέρος, για να ακολουθήσει μια τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Ρομέλου Λουκάκου, που πανηγύρισε το γκολ του Βαλένσια αλλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ένα δικό του. Λάθος στα 2/3 του γηπέδου για τους φιλοξενούμενους, ωραίες ντρίμπλες από τον Βέλγο φορ, όμως το αριστερό πλασέ πέρασε ελάχιστα εκτός από το δεξί σίδερο.

Έπεσε ο ρυθμός μέχρι να πάνε οι δύο πλευρές στα αποδυτήρια, με την Γιουνάιτεντ να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι.

Με ευκαιρία του Ρούνεϊ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον πρώην επιθετικό των “κόκκινων διαβόλων” να μην μπορεί να νικήσει από πλεονεκτικότατη θέση τον Νταβίδ Ντε Χέα, με τον οποίο είχε θερμό εναγκαλισμό με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σε μια άλλη μεταξύ τους φάση, ήταν πολύ ωραία η στιγμή όταν μετά από μεταξύ τους διεκδίκηση της μπάλας ο Ντε Χέα κέρδιε το φάουλ, για να γυρίσει και να του την πει ο Ρούνεϊ σαν να είναι ακόμη συμπαίκτες για την -όπως θεώρησε- υπερβολική αντίδραση του Ισπανού πορτέρο.

Αφού δεν ήρθε το 1-1, και μετά από χαμένες ευκαιρίες των Μάτα (δοκάρι) και Λίνγκαρντ, ήρθε το 2-0, με τον Χενρίκ Μχιταριάν να βάζει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (83’). Ένα λεπτό νωρίτερα ο Ρούνεϊ είχε περάσει στον πάγκο, για να αποθεωθεί από τον κόσμο και παράλληλα να γλιτώσει τον ενεργό ρόλο στον διασυρμό της ομάδας του. Ο πανηγυρισμός που στερήθηκε στο πρώτο 45λεπτο ο Λουκάκου, ήρθε στο 89’, με τον Βέλγο να κάνει το 3-0 και να βάζει α λα “Γ. Καραϊσκάκης” το χέρι στο αυτί του, στεναχωρώντας δεδομένα μεγάλη μερίδα οπαδών της πρώην ομάδας του, και αναμφίβολα εξοργίζοντας μια άλλη.

 

 

Κάπως έτσι η Γιουνάιτεντ είχε επιστρέψει ήδη στην κορυφή της βαθμολογίας, δεύτερη στην ισοβαθμία με την συμπολίτισσα Σίτι.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε όταν ο φρέσκος Μαρσιάλ έκανε την κατεβασιά από αριστερά, πάτησε περιοχή και κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και προφανώς δεν λάθεψε. Άχαστος από την άσπρη βούλα ο Γάλλος.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαϊγί, Τζόουνς, Γιανγκ, Μάτιτς, Φελαϊνί, Μάτα (77' Ερέρα), Μχιταριάν (88' Μαρσιάλ), Ράσφορντ (61' Λίνγκαρντ), Λουκάκου

Έβερτον: Πίκφορντ, Μπέινς, Κιν, Γουίλιαμς, Γιαγκέλκα, Μαρτίνα, Σνάιντερλεν, Γκέιγ (76' Κάλβερτ-Λιούιν), Ντέιβις (66' Σάντρο), Σίγκουρντσον, Ρούνεϊ (82' Μιραλάς)