Ένα μεγάλο ντέρμπι και μια μεγάλη επιστροφή!

Η Τσέλσι φιλοξενεί την Άρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ, λίγες ώρες μετά τη «μάχη» στο Λονδίνο, ο Γουέιν Ρούνεϊ θα μπει για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ» με άλλη φανέλα κι όχι την κόκκινη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...  



Ένα μεγάλο ντέρμπι και μια μεγάλη επιστροφή!

Η 5η «στροφή» του κορυφαίου πρωταθλήματος κλείνει σήμερα και το πρώτο παιχνίδι της ημέρας είναι η σπουδαία κόντρα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ανάμεσα στην Πρωταθλήτρια Τσέλσι και την Άρσεναλ (15:30 ΟΤΕSport1 HD).

Οι «κανονιέρηδες», είχαν επικρατήσει των «μπλε» στο περσινό Κύπελλο Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ» και ήταν οι νικητές και στο φετινό Community Shield τον Αύγουστο.

Οι σημερινοί γηπεδούχοι, είχαν επικρατήσει εύκολα με σκορ 3-1 στο δεύτερο ματς του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2016-2017, αφού είχαν υποστεί το βαρύ 3-0 στο «Έμιρεϊτς» στον πρώτο γύρο, σε μια ήττα που άλλαξε ολόκληρη τη ρότα της Τσέλσι και την οδήγησε στη διαφοροποίηση του συστήματος και την πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου!

Σήμερα, ο Αντόνιο Κόντε ενδεχομένως να δώσει φανέλα βασικού για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στον Εντέν Αζάρ σε ένα τόσο σημαντικό ματς, επιστρέφει ο Γκάρι Κέιχιλ, δεν πρόλαβε ο Ντάνι Ντρινκγουότερ που ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στη γάμπα.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου χάνει το ματς ο Θίο Γουόλκοτ για τους «κανονιέρηδες», εκτός και οι Εζίλ, Κοκλέν, Καθόρλα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι (3-4-3): Κουρτουά – Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ – Τζαπακόστα, Καντέ, Μπακαγιόκο, Αλόνσο – Γουίλιαν, Μοράτα, Αζάρ

Άρσεναλ (3-4-3): Τσεχ – Κοσιελνί, Μουστάφι, Μονρεάλ – Μπεγερίν, Ράμσεϊ, Τζάκα, Κολάσινατς – Αλέξις, Λακαζέτ, Εζίλ

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την... πληγωμένη Έβερτον, του Γουέιν Ρούνεϊ (18:00 ΟΤΕSport1 HD)! Ο Άγγλος στράικερ και θρύλος των «κόκκινων διαβόλων» αποχώρησε το φετινό καλοκαίρι, έπειτα από 13 χρόνια πολύτιμης προσφοράς και σημαντικής παρουσίας, επιστρέφοντας στον σύλλογο με τον οποίο ανδρώθηκε και τον ανέδειξε ώστε να τον προσέξει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, έπειτα από το άνετο 3-0 επί της Βασιλείας προετοιμάστηκε για το ματς με τα «ζαχαρωτά» με ηρεμία – παρά τη γκρίνια του Πορτογάλου κόουτς για τη νοοτροπία των παικτών του στο παιχνίδι με τους Ελβετούς – σε αντίθεση με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Το σύνολο του Κούμαν έχασε με κάτω τα χέρια από την Αταλάντα στο Γιουρόπα Λιγκ, με το σκορ στο 3-0 από το πρώτο ημίχρονο και ακόμα δείχνει να μην έχει βρει το μονοπάτι που ψάχνει για τη φετινή σεζόν.

Αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του τίθεται και ο Ρομέλου Λουκάκου...

Στα αγωνιστικά, ο Πολ Πογκμπά χάνει το ματς λόγω τραυματισμού, ο Άντερ Ερέρα αναμένεται να βρεθεί στα χαφ, διαθέσιμος ο Λουκ Σο.

Για τους φιλοξενούμενους, δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, ενδέχεται να επανέλθει ο Κάλβερτ – Λιούιν...

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Μπαϊγί, Μπλιντ – Φελαϊνί, Ερέρα – Ράσφορντ, Μκιταριάν, Μαρσιάλ – Λουκάκου

Έβερτον (3-4-3): Πίκφορντ – Κιν, Γουίλιαμς, Γιαγκέλκα – Χόλγκεϊτ, Γκιγιέ, Σνάιντερλιν, Μπέινς – Ρούνεϊ, Σάντρο, Σίγκουρντσον