Βαθμό εν μέσω γιούχας και στο «Άνφιλντ» η Μπέρνλι

Μετά το τρίποντο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με την Τσέλσι και τον βαθμό στο «Γουέμπλεϊ» με την Τότεναμ, η Μπέρνλι πήρε βαθμό και στο «Άνφιλντ» φτάνοντας τους πέντε μακριά από την έδρα της, κατά δύο δηλαδή λιγότερους απ' όσους είχε πέρυσι σε όλη την σεζόν (7)! Για να γίνει αυτό, το ματς κόντρα στην Λίβερπουλ, που αποδοκιμάστηκε αρκετά από τον κόσμο, έκλεισε στο 1-1 από το πρώτο ημίχρονο, με τους «κόκκινους» να βρίσκουν την ισοφάριση, αλλά όχι και την ανατροπή.



Βαθμό εν μέσω γιούχας και στο «Άνφιλντ» η Μπέρνλι

Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ πίεσε όσο περισσότερο μπορούσε για να φτάσει στο 2-1, αλλά απέναντί του έβρισκε διαρκώς έναν τοίχο, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Πόουπ, και τον κεντρικό τους αμυντικό, Ταρκόφσκι, να κάνουν εμφάνιση από το πάνω ράφι για να αποτρέψουν την διπλή παραβίαση της εστίας τους.

Για να τα πάρουμε χρονικά, οι «κλάρετς» πήραν κεφάλι στο σκορ στο 17ο λεπτό, όταν ακόμη ένα κενό στην άμυνα της Λίβερπουλ φέτος επέτρεψε στον Άρφιλντ να πιάσει μονοκόμματο βολέ και να νικήσει τον Σιμόν Μινιολέ χαμηλά στην δεξιά του γωνία. Δεν πρόλαβε να αγχωθεί ο κόσμος, με τον Εμρέ Τσαν να βρίσκει τον Μοχαμέντ Σαλάχ στην αντίπαλη περιοχή και τον Αιγύπτιο να κάνει το 1-1 (20') αφότου κατέβασε ιδανικά με τον μηρό και έκανε ωραίο fake σε δύο αμυντικούς που έσπευσαν να τον μαρκάρουν.

Από εκεί και πέρα άρχισε το δύσκολο, με την Μπέρνλι να φροντίζει να κλείσει το ημίχρονο χωρίς να χάσει ό,τι είχε χτίσει, με τον Ταρκόφσκι να μοιάζει κλωνοποιημένος στην άμυνά της. Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στο φινάλε, όταν επιτέλους ξύπνησε ο Κλοπ και έκανε αλλαγές (αν και θα περίμενε κανείς να είναι διαφορετικές), με μία από αυτές, τον Σολάνκε, να βλέπει την μπάλα να μην του κάνει την χάρη και να σταματάει στο οριζόντιο.

Κινδύνευσε το σύνολου του Γερμανού τεχνικού, που ζήτησε έντονα πέναλτι στην προαναφερθείσα φάση (και αλήθεια είναι πως φαίνεται να υπάρχει πέναλτι στον Σαλάχ), αλλά ο Μάτιπ και ο Μινιολέ έδιωξαν κεφαλιές του Μι πριν περάσουν την γραμμή. Έτσι η Λίβερπουλ έμεινε για δεύτερο σερί ματς χωρίς νίκη στην Πρέμιερ, μετά την βαριά ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι, και τρίτο διαδοχικό αν υπολογίσουμε και την ισοπαλία με την Σεβίλλη για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Κλάβαν, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Τσαν, Κουτίνιο (79' Σολάνκε), Σαλάχ, Φιρμίνο (79' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Στάριτζ

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Γουόρντ, Γκούντμουντστον (60' Μπαρνς), Κορκ, Ντεφούρ (87' Γουέστγουντ), Μπράντι, Άρφιλντ, Γουντ (87' Βόουκς)