Έξι στην Γουότφορντ η Σίτι!

Ούτε στο ένα, ούτε στα δύο, αλλά στα έξι τέρματα σταμάτησε η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Γουότφορντ, της οποίας επικράτησε με το εμφατικό 6-0 για να περάσει και πάλι πρώτη στην κορυφή και να "πασάρει" το άγχος στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Έξι στην Γουότφορντ η Σίτι!

Μπήκαν για να απειλήσουν από το πρώτο λεπτό οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, που δεν κατάφεραν ωστόσο παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων να βρουν κάποια πολύ αξιόλογη φάση απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στην Γουότφορντ, με τον Χολέμπας να σεντράρει από φάουλ αλλά την κεφαλιά να Ριτσάρλισον να μην καταλήγει στα δίχτυα.

Η ευκαιρία ξύπνησε τους φιλοξενούμενους, με τον Σέρχιο Αγουέρο να στοχεύει καλύτερα από τον αντίπαλό του και με το κεφάλι να πιστώνει την ασίστ στον Κέβιν Ντε Μπρόινε, που είχε αναλάβει το στημένο (27’). Ο δαιμόνιος Αργεντινός επέστρεψε στο 31’ για να σκοράρει ξανά, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να αφήνει στον Νταβίδ Σίλβα και τον μαέστρο της Σίτι να τροφοδοτεί τον Κουν. Έξι λεπτά αργότερα μπήκε τέλος στις ελπίδες της Γουότφορντ για νίκη, με τους Αγουέρο-Ζεσούς να συνδυάζονται και τον Βραζιλιάνο να τελειώνει ιδανικά τη φάση για το 3-0. Από θέση οφσάιντ, ωστόσο, ο σκόρερ.

Στο δεύτερο μέρος οι “σφήκες” δοκίμασαν να βγουν μπροστά για να πάρουν κάτι από το ματς, όσον αφορά αποκλειστικά το αγωνιστικό και όχι το βαθμολογικό κομμάτι, αλλά μετά την προειδοποιητική βολή του Μεντί, ήρθε ο Οταμέντι για να σκοράρει με μια νέα κεφαλιά για την ομάδα του, κάνοντας το 4-0 (63’). Το σκοράρισμα δεν ολοκληρώθηκε εκεί, αλλά ούτε στο χατ-τρικ του Αγουέρο μετά από μοναδική ενέργεια (81’), αλλά στο 88ο λεπτό, όταν ο Στέρλινγκ ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι για το τελικό 6-0.

Οι συνθέσεις:

Γουότφορντ: Γκόμες, Γιάνμαατ, Καμπασέλε, Μαριάπα, Χολέμπας, Τσαλόμπα (70' Καπού), Ντουκουρέ, Καρίγιο, Κλέβερλι (64' Περέιρα), Ριτσάρλισον, Γκρέι (74' Ντίνι)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Μεντί, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε (66' Γκιουντογκάν), Στέρλινγκ, Σίλβα (78' Σανέ), Ζεσούς (65' Μπερνάρντο), Αγουέρο