Πήρε μπρος για τα καλά η Νιούκαστλ!

Μοιράζει… πόνο! Με τρομερό πάθος και πυγμή η Νιούκαστλ ξεπέρασε το εμπόδιο (και) της Στόουκ, επικράτησε εντός έδρας με σκορ 2-1 και έφτασε τις τρεις νίκες στις ισάριθμές τελευταίες αγωνιστικές, ανεβαίνοντας έστω και προσωρινά στην 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ!  



Πήρε μπρος για τα καλά η Νιούκαστλ!

Πολύ καλή εικόνα από την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, η οποία προηγήθηκε στο 19' με τον Ατσού. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον… μοναδικό πραγματικά δραστήριο ποδοσφαιριστή τους, Σακίρι, στο 57', όμως λίγο αργότερα- στο 68' - ο Λασέλς έδωσε νέο προβάδισμα στις «καρακάξες»!

Με το αποτέλεσμα αυτό η Νιούκαστλ ανέβηκε στην τρίτη θέση, ενώ η Στόουκ έμεινε στη 13η με μόλις μία νίκη έπειτα από πέντε αγωνιστικές.

Το ματς:

Πολύ καλό πρώτο μέρος για τη Νιούκαστλ, ακόμη ένα…  μουδιασμένο 45λεπτο για την Στόουκ. Οι «καρακάξες» έχουν αρχίσει να ρολάρουν για τα καλά και ενώπιον του κοινού του «Σεντ Τζέιμς Παρκ» έδωσαν τις αποδείξεις τους .

Μόλις στο 19' η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ μπήκε σε θέση οδηγού χάρη στον τρομερό σήμερα, Κριστιάν Ατσού και απαλλάχθηκε από το άγχος, χωρίς ωστόσο να επαναπαυθεί. Και στα επόμενα λεπτά συνέχισε την πίεση και μάλιστα βρέθηκε κοντά σε ακόμη ένα γκολ, όμως η προσπάθεια του Χοσελού δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Από τη μεριά της η Στόουκ παρουσίασε ακόμη μία φορά πρόβλημα στην επιθετική της λειτουργία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται πολύ να πατήσει την αντίπαλη περιοχή.  Ο Σακίρι ήταν ξανά ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής της, αλλά ως εκεί…

Τελικά, ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός δικαιώθηκε για την επιμονή του στο δεύτερο ημίχρονο όταν, μετά τις τρεις (!) χαμένες ευκαιρίες του Χοσελού, τιμώρησε τους γηπεδούχους, ισοφαρίζοντας για την Στόουκ στο 57'!

Οι «καρακάξες» δεν πτοήθηκαν! Συνέχιζαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο κι να προβληματίζουν την αντίπαλη άμυνα. Στο 67' διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι που δεν τους δόθηκε, αλλά αυτό λίγη σημασία είχε, μια και ένα λεπτό αργότερα ο Λασέλς έπιασε την κεφαλιά και έβαλε την ομάδα του ξανά μπροστά στο σκορ.

Αποστολή εξετελέσθη! Η Νιούκαστλ διαχειρίστηκε σωστά τα επόμενα λεπτά, περιόρισε τα ρίσκα και εν τέλει κράτησε το υπέρ της σκορ μέχρι το τελικό σφύριγμα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Έλιοτ, Γεντλίν, Κλαρκ, Λασέλς, Μπεμπά, Χέιντεν (69' Σέλβι), Μερίνο, Πέρεθ (87' Ντιαμέ), Ατσού, Ρίτσι, Χοσελού (78' Γκέιλι)

Στόουκ: Μπάτλαντ, Μάρτινς Ίντι, Ζούμα, Βίμερ, Ντιουφ, Άλεν (84' Κράουτς), Φλέτσερ, Πίτερς, Τσούπο- Μοτίνγκ, Σακίρι, Χεσέ (62' Σόμπι)