Πρέμιερ Λιγκ - 5η αγωνιστική (preview)

Συνεχίζεται η δράση στην Πρέμιερ Λιγκ, με το μεγαλύτερο μέρος των αναμετρήσεων της 5ης αγωνιστικής του κορυφαίου πρωταθλήματος να διεξάγεται σήμερα (16/9).



Πρέμιερ Λιγκ - 5η αγωνιστική (preview)

Μετά τον χθεσινό αγώνα ανάμεσα σε Μπόρνμουθ και Μπράιτον, που βρήκε τα «κεράσια» νικητές με σκορ 2-1 και άνοιξε την «αυλαία» της πέμπτης αγωνιστικής, σειρά έχουν οι αγώνες του Σαββάτου, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση των 14:30 Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον, όπου ο Ρόι Χότζσον αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο των γηπεδούχων.

Οι «αετοί» του Λονδίνου με μια σειρά από ανεπιτυχή αποτελέσματα, βρισκόμενοι στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό, ελπίζουν με την πρόσληψη του νέου προπονητή να ανατραπεί αυτή η κατάσταση και να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα, μπαίνοντας ξανά στο «κυνήγι» της παραμονής. Απέναντί τους οι «Άγιοι», που μετά την ήττα-σοκ από την Γουότφορντ με σκορ 2-0, θέλουν με την σειρά τους να επιστρέψουν στις νίκες, ώστε να βρίσκονται ξανά, σε «απόσταση αναπνοής» από τις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Στην συνέχεια, σειρά έχουν οι αγώνες που ξεκινούν στις 17:00, όπου ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το Γουότφορντ-Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, μετά το «διπλό» στην Σάουθαμπτον, ανέβηκε προσωρινά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και απέχει από μόλις δυο πόντους από την κορυφή, που έχει καταληφθεί τόσο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και από τους «πολίτες», που αντιμετωπίζουν σήμερα. Στον αντίποδα το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά το εμφατικό 5-0 επί της Λίβερπουλ, θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και αναμένεται να παραταχθεί με όλα του τα «αστέρια», εκτός του γνωστού προβλήματος που ακούει στο όνομα Βινσέντ Κομπανί.

Σε άλλα ματς που θα διεξαχθούν την ίδια ώρα και πιο συγκεκριμένα σε εκείνο του «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ μετά από τα δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα, την «συντριβή» που υπέστησαν στο «Etihad»με την «πεντάρα» από τους «μπλε» του Μάντσεστερ, αλλά και το ισόπαλο 2-2 στην έδρα τους από την Σεβίλλη, για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουν να επιστρέψουν στην νίκες απέναντι στον «κακό τους δαίμονα» την Μπέρνλι. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, πέραν των γνωστών προβλημάτων των Μπγκντάν, Κλάιν και Λαλάνα, θα στερηθεί των υπηρεσιών του Σάντιο Μανέ, που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών αγώνων, για την επικίνδυνη κλωτσιά στο πρόσωπο του Έντερσον, στον τελευταίο αγώνα με την Σίτι. Στα θετικά η πιθανή επανεμφάνιση του Κουτίνιο, που αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του για την φετινή σεζόν.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια των 17:00, δεσπόζει το Νιούκαστλ-Στόουκ στο «St. James’ Park». Οι δυο ομάδες βρίσκονται στην μέση του βαθμολογικού πίνακα και αμφότερες προέρχονται από θετικά αποτελέσματα. Η μεν ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, μετά το διπλό στο Σουόνσι, με σκορ 1-0, θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες και η δε αντίστοιχη του Μαρκ Χιουζ, μετά το ισόπαλο 2-2 με την Μάντσεστερ Γιουνάινεντ, επιθυμεί να προχωρήσει σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το Χάντερσφιλντ-Λέστερ. Τα «τεριέ», μετά από ένα μικρό αήττητο σερί τις 3 πρώτες αγωνιστικές, «προσγειώθηκαν απότομα», γνωρίζοντας στο Λονδίνο την ήττα με σκορ 2-0 από την Γουέστ Χαμ. Απέναντι στις «αλεπούδες», που ηττήθηκαν στην έδρα τους με  2-1 από την Τσέλσι, το συγκρότημα του Γερμανό-Αμερικανού τεχνικού Ντάβιντ Βάγκνερ, καλείται να διαψεύσει όσους θεωρούν ως «πυροτέχνημα» το εκπληκτικό ξεκίνημα της ομάδας του στις πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ.

 Ενώ στο τελευταίο παιχνίδι από τις αναμετρήσεις των 17:00, η Γουέστ Μπρομ στο «Hawthorns» θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μετά την  ήττα στο Μπράιτον, από την ομώνυμη ομάδα. Απέναντί της η Γουέστ Χαμ, που μετά την εντός έδρας νίκη της επί της Χάντερσφιλντ, δείχνει να ανακάμπτει.

Τέλος στον αγώνα των 19:30, η Τότεναμ μετά από ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων σε Αγγλία και Ευρώπη (3-0 την Έβερτον εκτός και 3-1 την Ντόρτμουντ), υποδέχεται στο στάδιο «Γουέμπλεϊ» την Σουόνσι. Τα «σπιρούνια» με τις γνωστές απουσίες των Γουανιγιάμα, Ρόουζ και Λαμελά, αλλά κυρίως με τον «αέρα» των καλών εμφανίσεων που πραγματοποίησαν στους τελευταίος αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ και του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες απέναντι στους  «κύκνους» και έχει όλα τα εχέγγυα να το κάνει. 

Αναλυτικά οι σημερινοί αγώνες (16/9) της 5ης αγωνιστικής Πρέμιερ Λιγκ:

14:30 Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον

17:00 Νιουκάστλ-Στόουκ

           Λίβερπουλ-Μπέρνλι

           Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ

           Χάντερσφιλντ-Λέστερ

           Γουότφορντ-Μάντσεστερ Σίτι

19:30 Τότεναμ-Σουόνσι