Αποχωρεί κουβαλώντας την ταμπέλα του «αήττητου»

Κρεμώντας σε... κάδρο μια σπουδαία καριέρα, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (15/9) ο Κόλο Τουρέ την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Ένας ποδοσφαιριστής που κατάφερε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς!



Αποχωρεί κουβαλώντας την ταμπέλα του «αήττητου»

Ποιο είναι το συγκεκριμένο επίτευγμα; Στο αγγλικό και στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα μόλις δύο είναι οι ομάδες που κατάφεραν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 118 ετών να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς ήττα.

Στην Αγγλία το πραγματοποίησε η Άρσεναλ τη σεζόν 2003-04 και ο Τουρέ αποτελούσε μέλος του ρόστερ των «invincibles», με τον Αρσέν Βενγκέρ να του εμπιστεύεται 37 συμμετοχές στην πορεία προς την κατάκτηση του πιο ξεχωριστού πρωταθλήματος στην ιστορία των «κανονιέρηδων». Κι αν για κάποιους αυτή η εμπειρία μπορεί να χαρακτηριστεί μοναδική, δεν ισχύει το ίδιο για τον μέχρι πριν από λίγες ώρες κεντρικό αμυντικό της Σέλτικ.

Και αυτό διότι ο Τουρέ συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς εννέα συμμετοχές στην… ξέφρενη διαδρομή των «καθολικών», οι οποίοι αγνοώντας την ήττα, συνέλλεξαν 106 βαθμούς (σ.σ. ευρωπαϊκό ρεκόρ βαθμών) και κατάφεραν κάτι αντίστοιχο για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το μακρινό 1898!

Για τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας οι δύο αυτές χρονιές θα «γεννούν» πάντα τις πιο γλυκές αναμνήσεις της ποδοσφαιρικής του διαδρομής και θα του επιτρέπουν να «φιγουράρει»-μάλλον για αρκετό καιρό- μόνος του στη συγκεκριμένη λίστα…