Άρσεναλ-Κολωνία (preview)

Στα «αχαρτογράφητα νερά» του Γιουρόπα Λιγκ ταξιδεύει πλέον η Άρσεναλ, μετά από δεκαεννέα συνεχείς παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να υποδέχεται σήμερα στο «Emirates» (22:00) την Κολωνία, που επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από είκοσι χρόνια. 



Άρσεναλ-Κολωνία (preview)

Πανέτοιμοι οι «κανονιέρηδες» για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με την ομάδα του Βενγκέρ να συγκαταλέγεται στα «φαβορί», για την κατάκτηση του τροπαίου. Στην αντίπερα όχθη, οι «τράγοι» του Πέτερ Στέγκερ, οι οποίοι δεν βρίσκονται στην καλύτερή τους φόρμα, καθώς δεν έχουν ακόμη συγκεντρώσει βαθμό στην Μπουντεσλίγκα.

Οι κυπελλούχοι Αγγλίας, πέραν του γνωστού προβλήματος τραυματισμού με τον Καθόρλα που δεν έχει δηλωθεί στην Ευρώπη, θα παραταχθούν χωρίς τον Λοράν Κονσιελινί. Ο Γάλλος στόπερ, εκτίει την ποινή του από την περυσινή σεζόν, όταν στον επαναληπτικό αγώνα για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν Μονάχου αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, σε ένα από τα χειρότερα βράδια της ευρωπαϊκής ιστορίας των Λονδρέζων, οι οποίοι ηττήθηκαν με το «βαρύ» 5-1, από τους Βαυαρούς. Ο Αλσατός τεχνικός αναμένεται να κάνει ροτέισον, καθώς ακολουθεί το λονδρέζικο ντέρμπι με την Τσέλσι, που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή (17/9), στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο σημερινός αγώνας είναι υψηλής επικινδυνότητας, καθώς πέραν των 3000 φίλων της Κολωνίας που θα βρεθούν σήμερα στο «Emirates», θα ακολουθήσουν την ομάδα σύμφωνα με αναφορές των αστυνομικών αρχών, άλλοι 20000 Γερμανοί φίλαθλοι. Ως γνωστόν οι οπαδοί της Κολωνίας δεν είναι οι καλύτεροι, καθώς έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε πάρα πολλά επεισόδια, με τους ιθύνοντες της Άρσεναλ, να προειδοποιεί τον κόσμο του γερμανικού συλλόγου με απομάκρυνση από το γήπεδο, στην περίπτωση που υποπέσει στην παραμικρή έκνομη πράξη.

Πιθανές ενδεκάδες

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μερτεζάκερ, Χόλντινγκ, Κολάσινατς, Ντεμπισί, Κοκλέν, Ελνένι, Ιβόμπι, Σάντσεζ, Ζιρού, Γουόλκοτ

Κολωνία: Χορν, Κλούντερ, Σόρενσεν, Ντομινίκ Χάιντς, Χέκτορ, Χόγκερ, Λέμαν, Τσόλερ, Μπίτενκουρτ, Οσάκο, Κόρδοβα.