Επίδειξη δύναμης!

Τρομερή εμφάνιση που συνδυάστηκε με επιβλητική νίκη πραγματοποίησε η Τότεναμ, επικρατώντας εντός έδρας της Ντόρτμουντ με σκορ 3-1 για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ!  



Επίδειξη δύναμης!

«Διψασμένη» για νίκη η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, πήρε το προβάδισμα στο 4΄με το όμορφο γκολ του Σον! Οι Γερμανοί, όμως, απάντησαν λίγα λεπτά μετά με τον Γιαρμολένκο (11') για να  έρθει στο 15' ο Κέιν να βάλει ξανά την ομάδα το σε θέση οδηγού.

Ο Άγγλος επιθετικός συνέχισε τις τρομερές επιδόσεις στο τελευταίο διάστημα, πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ στο 60', με το οποίο έθεσε τις βάσεις για την σπουδαία νίκη. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι λόγω της αποβολής του Βερτόνχεν στις καθυστερήσεις.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1) Ρεάλ Μαδρίτης 3

2) Τότεναμ 3

3) Ντόρτμουντ 0

4) ΑΠΟΕΛ 0

Το ματς:

Τρομερό ματς, εξαιρετικός ρυθμός και μια Τότεναμ με χαρακτήρα σπουδαίας ομάδας. Μόλις στο 4΄ο Σον άνοιξε το σκορ για τους Λονδρέζους, προκαλώντας ντελίριο στην εξέδρα.

Η Ντόρτμουντ, ωστόσο, δεν… πτοήθηκε. Πίεσε με τη σειρά της μέσα στο «Γουέμπλεϊ» και εν τέλει επιβραβεύθηκε όταν στο 11' ο Γιαρμολένκο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έφερε το ματς στα ίσα. Αυτό που προκάλεσε θετική εντύπωση ήταν η εξαιρετική αντίδραση των γηπεδούχων, οι οποίοι ανεπηρέαστοι από τη γρήγορη ισοφάριση συνέχισαν να κυριαρχούν στο ματς και να αναζητούν ακόμη τέρμα. Προς ικανοποίησή τους στο 15' ο Κέιν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και έβαλε ξανά την Τότεναμ μπροστά στο σκορ. Το ματς από εκείνο το σημείο άνοιξε, με τις δύο ομάδες να πιέζουν για ακόμη ένα τέρμα! Η Ντόρτμουντ μάλιστα είδε- με τον Πούλισιτς- την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ λόγω οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος η Τότεναμ μπήκε ξανά πιο δυνατά και λίγο έλειψε, εάν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, να θέσει από πολύ νωρίς ασφαλείς βάσεις για τη νίκη. Στο 52' ο Κέιν απώλεσε σημαντική στιγμή, όπως και ο Σον δύο λεπτά αργότερα. Η  επιμονή, ωστόσο, δικαίωσε τους ποδοσφαιριστές του Ποτσετίνο, οι οποίοι κατάφεραν ξανά με τον Άγγλο επιθετικό να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα των Βεστφαλών (60') και να αποκτήσουν σαφές προβάδισμα για το τρίποντο!

Ήταν η στιγμή που το άγχος διαγράφηκε μεμιάς. Η Ντόρτμουντ πίεσε για να μειώσει γρήγορα το σκορ, όμως η σωστή αμυντική λειτουργία της Τότεναμ δεν άφησε πολλά περιθώρια…  Μάλιστα, οι Λονδρέζοι ήταν αυτοί που είχαν καλύτερες ευκαιρίες, ιδίως στο 67' όταν ο Ντέιβις νικήθηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο, αλλά και στο 72' με τον Αλντερβάιρελντ να μην πιάνει καλά την κεφαλιά. Μικρό το κακό, όμως, αφού ο χρόνος… ροκανίστηκε και η Τότεναμ- αφού απέφυγε τους κινδύνους της αντιπάλου- κράτησε μέχρι το τέλος το υπέρ της αποτέλεσμα. Στην τελευταία άξια αναφοράς φάση, ο Βερτόνχεν αποβλήθηκε- με δεύτερη κίτρινη κάρτα- στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσεζ, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Έρικσεν, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Σον (83' Σισοκό), Κέιν (87' Γιορέντε)

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Τόπρακ (80' Ζακαντού), Τολιάν, Νταχούντ (72' Κάστρο), Σαχίν, Καγκάβα (66' Γκέτσε), Γιαρμολένκο, Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ