«Σίφουνας» από την Ολλανδία!

Με μία λέξη… επιβλητική! Χωρίς να συναντήσει σθεναρή αντίσταση, η Μάντσεστερ Σίτι έφυγε από την Ολλανδία με το διπλό επί της Φέγενορντ (4-0) και ξεκίνησε ιδανικά τη φετινή της περιπέτεια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!  



«Σίφουνας» από την Ολλανδία!

«Καταιγιστική» στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, σημείωσε και τα τρία γκολ έως το 25'! Μόλις στο 2' ο Στόουνς άνοιξε το σκορ, στο 10' ο Αγουέρο έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, ενώ στο 25' ο Γκαμπριέλ Ζέσους έθεσε γερές βάσεις για τη νίκη!

Πιο ήρεμοι στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πολίτες» έκαναν σωστή διαχείριση και χάρη στο δεύτερο τέρμα του Στόουνς στο 63' «κλείδωσαν» το τρίποντο.

H βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1) Μάντσεστερ Σίτι 3

2) Σαχτάρ 3

3) Νάπολι 0

4) Φέγενορντ 0

Το ματς:

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος. Μόλις δύο λεπτά για να δείξει η Μάντσεστερ Σίτι τις προθέσεις της και να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί! Ο Τζον Στόουνς έβαλε από εκείνο χρονικό σημείο τους «πολίτες» μπροστά στο σκορ και όλα μπήκαν… σε μια σειρά!

Η Φέγενορντ αδυνατούσε να αντιδράσει και ειδικά μετά το γκολ του Αγουέρο στο 10' πέταξε… λευκή πετσέτα! Η Σίτι ήλεγχε πλήρως το παιχνίδι, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σχεδόν σε κανένα σημείο του ημιχρόνου και βάδιζε ολοταχώς σε μια εύκολη νίκη! Τα πράγματα, δε, έγιναν ακόμη πιο απλά όταν στο 25' ο Γκαμπριέλ Ζέσους πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και «κλείδωσε» ουσιαστικά το τρίποντο μέσα στην Ολλανδία. Ο δεικτης του σκορ θα μπορούσε να είχε ανέβει και άλλο στα εναπομείναντα λεπτά, όμως ορισμένες λάθος επιλογές στην τελική προσπάθεια στέρησαν τουλάχιστον ακόμη ένα τέρμα.

Απαλλαγμένη εντελώς από το άγχος, η Σίτι βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο έχοντας την πολυτέλεια της.. συντήρησης δυνάμεων. Η Φέγενορντ πήρε μέτρα στο γήπεδο και στα πρώτα λεπτά έκανε αισθητή την παρουσία της, χωρίς ωστόσο να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Αντίθετα, η Σίτι δεν άφηνε τις ευκαιρίες να περάσουν ανεκμετάλλευτες και επιδίωκε ακόμη ένα γκολ! Προς ικανοποίησή της, μάλιστα, ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 63' με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Στόουνς και κάπου εκεί το ματς τελείωσε. Στα εναπομείναντα λεπτά η Φέγενορντ αναζήτησε το γκολ… της τιμής, αλλά μάταια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φέγενορντ: Τζόουνς, Γιούστε, Φαν ντερ Χέιντεν, Μποέτιους, Ελ Αχμαντί, Βιλένα, Νέλομ, Μπεργκίς (46' Τούρνστρα), Άμραμπατ (78' Λάρσον), Κράμερ (72' Βέντε), Μοτεγκίν

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς, Φερναντίνιο (72' Σανέ), Οταμέντι, Γουόκερ, Μεντί, Νταβίντ Σίλβα (67' Ντελφ), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκάμπριελ Ζέσους, Αγουέρο (59' Στέρλινγκ)