Σπάνια, πρεμιέρα είναι τόσο σημαντική!

Οι δύο από τις πέντε ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή τη σεζόν-ορόσημο για το αγγλικό ποδόσφαιρο στο Champions League, ξεκίνησαν με νίκη αλλά τα δύσκολα είναι σήμερα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Σπάνια, πρεμιέρα είναι τόσο σημαντική!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε αυτό ακριβώς που περιμένεις από ομάδες του Ζοσέ Μουρίνιο, σε τέτοια ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με συνοπτικές διαδικασίες κατάφερε να "καθαρίσει" την Βασιλεία και ξεκίνησε με το δεξί σε αυτή την επιστροφή της στην διοργάνωση. Η Τσέλσι είχε πολύ πιο εύκολο αντίπαλο αλλά ήταν πολύ εντυπωσιακή και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στους Αζέρους να πιστέψουν ότι είχαν τύχη στο παιχνίδι.

Με πέντε ομάδες για πρώτη φορά η Premier league στην πιο σπουδαία διοργάνωση, έχει μία ευκαιρία να υπενθυμίσει σε όλους πως παραμένει ανταγωνιστική...Βέβαια τα δύσκολα αρχίζουν από σήμερα.

Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Σεβίλλη σε μία άτυπη ρεβάνς του τελικού πριν από 16 μήνες στο Europa league. Φυσικά αν κερδίσει κανείς δεν πρόκειται να της... δώσει εκ των υστέρων εκείνο το τρόπαιο σ´έναν τελικό που είχε καταρρεύσει στο δεύτερο ημίχρονο.

Όμως μετά τη συντριβή της από τη Σίτι, θα έχει μεγάλη σημασία να βγάλει χαρακτήρα στο χορτάρι. Η ανδαλουσιανή εκπρόσωπος στο Champions league με τον Μπερίτσο στον πάγκο, χωρίς έξι παίκτες από εκείνη την ομάδα συνεχίζει να είναι μια πολύ επικίνδυνη αντίπαλος και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η μοίρα της στον όμιλο κρίνεται από απόψε!

Αν φύγει με νίκη η Σεβίλλη, πολύ δύσκολα μπορεί να μην είναι στην κορυφή του ομίλου κάτι που θα δυσκολέψει πολύ τη ζωή της Λίβερπουλ για τη συνέχεια. Αν ωστόσο οι περίφημες ευρωπαϊκές βραδιές στο Άνφιλντ κάνουν την επανεμφάνιση τους, με την ομάδα του Κλοπ να επικρατεί, τότε οι "ρεντς" θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα για την νοκ-άουτ φάση.

Η Σίτι ταξιδεύει στο Ρότερνταμ όπου τέτοιες μέρες πέρσι, η συμπολίτισσά της, United, έχασε από τη Φέγενορντ. Ο Πεπ και οι παίκτες του ξέρουν πολύ καλά πως τέτοια ματς κάνουν τη διαφορά και νομίζω πως είναι ευκαιρία να αρχίσουν με νίκη που ουσιαστικά θα κλειδώνει τη θέση στη δυάδα από τώρα!

Για την Τότεναμ που έχει γίνει εφιάλτης το Wembley η αποψινή κόντρα με την Ντόρτμουντ επίσης είναι καθοριστική.

Με μόλις μία νίκη σε αυτό το στάδιο τον τελευταίο ένα χρόνο, η ομάδα του Ποκετίνο οφείλει να ξεκινήσει με το δεξί και να μην κυνηγάει την ουρά της όπως έγινε πέρσι!

Γενικά αν και είμαστε μόλις στην πρώτη αγωνιστική και για τις τρεις αγγλικές ομάδες που παίζουν απόψε έχεις την αίσθηση πως η βραδιά είναι πολύ σημαντική. Η μόνη που μπορεί να διορθώσει τα πράγματα σε περίπτωση που χάσει, είναι η Μάντσεστερ Σίτι γιατί έχει τη δυνατότητα να φέρει βόλτα αυτό τον όμιλο.

Αντίθετα για την Λίβερπουλ και την Τότεναμ, εντός έδρας ήττες θα τους βάλουν σε μπελάδες. Και γι' αυτό σπάνια μια πρεμιέρα είναι τόσο σημαντική!