Διασυρμός στην πρεμιέρα για τη Σέλτικ

Η Σέλτικ κατάλαβε πως δεν είχε καμία τύχη απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, στην πρεμιέρα των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ... Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς υπέστη βαριά ήττα με σκορ 5-0 στη Γκασκώβη, με τους Νεϊμάρ, Καβάνι (2) και Μπαπέ να βρίσκουν δίχτυα και να έχουν τελειώσει το ματς από το πρώτο μέρος με το προβάδισμα τριών τερμάτων.  



Διασυρμός στην πρεμιέρα για τη Σέλτικ

Και πως να κοντράρει η Σέλτικ αυτή την... φονική τριπλέτα;

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς άντεξε περίπου ένα 20λεπτο απέναντι στους Παριζιάνους και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, είχε έρθει... γαλλική τρικυμμία, με τον Γκόρντον να μαζεύει τρεις φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του. Ο Νεϊμάρ έκανε την αρχή για την ομάδα του Έμερι στο 19' με δυνατό σουτ φεύγοντας στην αντεπίθεση (με τους Σκωτσέζους να φωνάζουν για φάουλ στον Σινκλέρ στο ξεκίνημα της φάσης), ενώ στο 34' ο Μπαπέ εκμεταλλεύτηκε την πολύ κακή κεφαλιά του Καβάνι για να διαπλασιάσει τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Ο Ουρουγουανός φορ δεν γινόταν να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια κι έτσι κέρδισε πέναλτι από τον Σιμούνοβιτς και το εκτέλεσε ο ίδιος για το 3-0, πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Κίλιαν Μπαπέ, η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου μόλις οριστικοποιηθεί η μετακόμισή του στην Παρί το επόμενο καλοκαίρι, με το γκολ που είχε πετύχει από το πρώτο μέρος, κατάφερε να ισοφαρίσει την επίδοση που διατηρούσε ο Πάτρικ Κλάιφερτ, για τα περισσότερα τέρματα από ποδοσφαιριστή που δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμα, στο Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Γάλλος φορ των Παριζιάνων έχει σκοράρει πλέον 7 φορές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τρόμαζε και την άμυνα των «καθολικών», οι οποίοι, απείλησαν την εστία του Αρεόλα με ένα διαγώνιο σουτ του Σκοτ Σινκλέρ στο 70ο λεπτό. Ίσως αυτό να γύρισε... μπούμερανγκ, αφού ακολούθησαν ακόμα δύο γκολ για το σύνολο του Έμερι, με τον Λούστιγκ άθελά να του να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Σέλτικ στο 83' και τον Καβάνι με δυνατή κεφαλιά να γράφει το τελικό 5-0 στο 85ο λεπτό.

Στο άλλο ματς του 3ου ομίλου, η Μπάγερν Μονάχου έφτασε εύκολα στο 3-0 επί της Άντερλεχτ, η οποία έπαιζε με 10 ποδοσφαιριστές από το 10ο λεπτό λόγω αποβολής του Σβεν.

Η βαθμολογία μετά την πρώτη αγωνιστική:

1.Παρί Σεν Ζερμέν 3

2.Μπάγερν Μονάχου 3

3.Άντερλεχτ 0

4.Σέλτικ 0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σέλτικ: Γκόρντον, Ράλστον, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Τίρνεϊ, Ρόμπερτς (78' Φόρεστ), Εντσάμ, Μπράουν, Άρμστρονγκ (45' Ρόγκιτς), Σινκλέρ, Γκρίφιθς (69' Εντουάρντ)

Παρί Σεν Ζερμέν: Αρεόλα, Ντάνι Άλβες, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κουρζαβά, Βεράτι, Μότα, Ραμπιό (61' Ντράξλερ), Μπαπέ (84' Λο Σέλσο), Καβάνι, Νεϊμάρ