Ευρώπη καλεί Αγγλία

Η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινάει σήμερα, με την Πρέμιερ Λιγκ να εκπροσωπείται για πρώτη φορά στην ιστορία της από πέντε ομάδες. Το england365.gr αναλύει την αποστολή που έχει φέτος κάθε αγγλική ομάδα και τις πιθανότητες επίτευξης των στόχων τους. 



Ευρώπη καλεί Αγγλία

Ανοίγει σήμερα η «αυλαία» για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με το αγγλικό ποδόσφαιρο να πρωταγωνιστεί, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά του, θα εκπροσωπηθεί από πέντε συλλόγους.

Την πρωταθλήτρια Αγγλίας Τσέλσι, την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την σταθερή Τότεναμ, την Μάντσεστερ Σίτι των πολλών εκατομμυρίων και την πάντα υπολογίσιμη Λίβερπουλ. Το England365.gr περνάει από το μικροσκόπιο τις ομάδες που συμμετέχουν στην φάση των ομίλων και δίνει τις εκτιμήσεις του για αυτές.

Τσέλσι (Γ’ όμιλος με Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρόμα, Καραμπάκ):

Αποτέλεσμα εικόνας για chelsea 2017 champions

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε από την περυσινή κάτοχο της Πρέμιερ Λιγκ. Μετά από μια απογοητευτική με καθοδική πορεία χρονιά για τους «μπλε», που είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Ζοσέ Μουρίνιο από τον πάγκο της ομάδας, ο Αντόνιο Κόντε κατάφερε να την φέρει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών, οδηγώντας την ξανά στην κορυφή του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Φέτος όμως που υπάρχει και η Ευρώπη, οι απαιτήσεις έχουν μεγαλώσει, καθώς μετά από ένα δύσκολο μεταγραφικό καλοκαίρι για τους Λονδρέζους, με το μέλλον του Ιταλού να τίθεται ακόμα σε αβεβαιότητα και τον Ντιέγκο Κόστα να έχει τάσεις φυγής, ο σύλλογος του δυτικού Λονδίνου κατάφερε να πλαισιώσει το ήδη ισχυρό του ρόστερ με ακόμα παραπάνω εναλλακτικές λύσεις, με κορυφαία την μεταγραφή του Αλβάρο Μοράτα από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκτίμηση: Η Τσέλσι έχοντας κάνει όλες τις μεταγραφές που ο Κόντε χρειάζεται, παρά τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν, έχει τεράστιες βλέψεις να προχωρήσει πολύ ψηλά στην διοργάνωση. Μια πορεία μέχρι τα ημιτελικά θα ήταν τεράστια επιτυχία για τους «μπλε» και θα τους καθιέρωνε ξανά στους ισχυρούς της Ευρώπης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Α’ όμιλος με Μπενφίκα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Βασιλεία):

Αποτέλεσμα εικόνας για manchester united europa league 2017

Τι κι αν ξόδεψε πέρυσι ένα σωρό χρήματα με αποκορύφωμα την μεταγραφή του Πολ Πογκμπά με ποσό-ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, οι «κόκκινοι διάβολοι» πραγματοποίησαν μια πάρα πολύ κακή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, τερματίζοντας στην 6η θέση. 'Όμως η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, έσωσε την σεζόν και η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έστω και με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να ανταπεξέλθει όμως πλήρως το σύνολο του Πορτογάλου τεχνικού και φέτος στις πάντα υψηλές απαιτήσεις της Γιουνάιτεντ, έγιναν οι αντίστοιχες κινήσεις, με κορυφαία την μεταγραφή του Ρομέλου Λουκάκου από την Έβερτον, που ηγείται μέχρι στιγμής με απόλυτη επιτυχία της επίθεσης των περυσινών κυπελλούχων Ευρώπης.

Εκτίμηση:  Παρότι τα τελευταία χρόνο δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι αξιόλογο για το μέγεθός της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη. Σε συνδυασμό με το ότι έχει να κάνει στην Αγγλία πορεία πρωταθλητισμού εδώ και χρόνια, το ταβάνι της είναι φτάσει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οτιδήποτε άλλο είναι υπέρβαση για μια ομάδα που θέλει να καθιερωθεί ξανά στους ισχυρούς της Ευρώπης.

Τότεναμ (Η’ Όμιλος με Ρεάλ Μαδρίτης, Ντόρτμουντ και ΑΠΟΕΛ):

Αποτέλεσμα εικόνας για tottenham 2018 team photo

Η πιο σταθερή και συνάμα «δεμένη» ομάδα από τις πέντε που εκπροσωπούν την Αγγλία, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Κάνοντας μόνο τις απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις, τον Σερζ Οριέ από την Παρί Σεν Ζερμέν στην θέση του Κάιλ Γουόκερ, που μετακόμισε στην Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και του Ντάβινσον Σάντσεζ από τον Άγιαξ, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο, θέλει να συνεχίσει να καταγράφει ανοδική πορεία σε όλα τα μέτωπα. Έχει να κάνει κάτι αξιόλογο από το 2011, όταν τα «σπιρούνια» είχαν φτάσει στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας μια φάση πιο πριν την Μίλαν.

Εκτίμηση: Κάτι πιο πάνω από την περυσινή σεζόν στην Ευρώπη θα είναι επιτυχία για τον λονδρέζικο σύλλογο, που είχε τερματίσει τρίτος στον όμιλό του και φέτος βρίσκεται σε ένα ακόμη πιο δύσκολο γκρουπ με τεράστια μεγέθη ομάδων. «Ταβάνι» φέτος η πρόκριση στους «δεκάξι» της διοργάνωσης.

Μάντσεστερ Σίτι (ΣΤ’ όμιλος με Νάπολι, Φέγιενορντ και Σαχτάρ):

Αποτέλεσμα εικόνας για manchester city 2018 team photo

Με τον Πεπ Γκουαρδιόλα για δεύτερη σεζόν στον πάγκο των «πολιτών», οι απαιτήσεις έχουν μεγαλώσει, καθώς οι «μπλε» του Μάντσεστερ έχουν δώσει κοντά στα 200 εκ λίρες για να «θωρακίσουν» την άμυνά τους, φέρνοντας με ποσά ρεκόρ τους αμυντικούς Κάιλ Γουόκερ από Τότεναμ, Μπένζαμιν Μεντί από Μονάκο, Ντανίλο από Ρεάλ Μαδρίτης και τον τερματοφύλακα Έντερσον από την Μπενφίκα.

Εκτίμηση: Αν και κάθε χρόνο η Σίτι ξοδέυει εκατομμύρια για να διακριθεί σε Αγγλία και Ευρώπη, οι παίκτες που ήρθαν στο «Etihad», πρέπει «δεθούν» με το υπόλοιπο σύνολο, κάτι που στα στοιχήσει αγωνιστικά στην ομάδα. Η πορεία της φέτος θα σταματήσει κάπου μεταξύ των «16» η των «8»

Λίβερπουλ (Ε’ όμιλος με Σεβίλλη, Σπαρτάκ Μόσχας και Μάριμπορ) :

Αποτέλεσμα εικόνας για liverpool 2018 team photo

Μετά την πρόκριση επί της Χόφενχαϊμ στα πλέι οφ με σύνολο τερμάτων στις δυο αναμετρήσεις 6-3, οι «κόκκινοι» επέστρεψαν στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το 2014. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, προσπαθεί να βρει την χαμένη της αίγλη καθώς δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, πέραν της συμμετοχής στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ το 2015, που τον έχασε από την Σεβίλλη.

Παρότι η Λίβερπουλ ενισχύθηκε στα εξτρέμ με τους Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν από Άρσεναλ και Μοχάμεντ Σαλάχ από Ρόμα, παρουσίαζει ιδαίτερα προβλήματα στην άμυνα, κάτι που φάνηκε και στην πρόσφατη εκτός έδρας ήττα με σκορ 5-0 από την Μάντσεστερ Σίτι.

Εκτίμηση: Όσα χρόνια και αν κινείται στην μετριότητα, το μέγεθος της Λίβερπουλ την καθιστά μια υπολογίσημη δύναμη, τόσο στην Πρέμιερ Λίγκ, πόσo μάλλον στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είναι η πιο πετυχημένη αγγλική ομάδα, με πέντε κατακτήσεις. Η πρόκριση μέχρι τα προημιτελικά θα είναι επιτυχία, ενώ κάτι παραπάνω από τους «8» θα θεωρείται υπέρβαση, για μια ομάδα που έχει βάλει προτεραιότητα την διάκριση στο αγγλικό πρωτάθλημα...