Μια ομάδα μόνος του!

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τζαμάλ Λασέλ, που πρώτα την έσωσε και μετά σκόραρε για λογαριασμό της, η Νιούκαστλ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σουόνσι με σκορ 1-0, με τον Ράφα Μπενίτεθ να είναι απόντας από τον πάγκο.



Μια ομάδα μόνος του!

Οι “καρακάξες” ήταν μια ταχύτητα κάτω από την ομάδα του Πολ Κλέμεντ, που έδωσε τον Ρενάτο Σάντσες ντεμπούτο ως βασικό, αλλά κατάφεραν να κλέψουν τη νίκη με τον αρχηγό τους να έχει μοναδική απόδοση και στα δύο μισά του γηπέδου. Ο Άγγλος αμυντικός ήταν εκείνος που πρόλαβε προ της γραμμής την καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων, απομακρύνοντας το πλασέ του Τάμι Έιμπραχαμ που είχε περάσει και τον Έλιοτ, αλλά και εκείνος που με ένα τέταρτο να απομένει στο ρολόι σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους στην αντίπαλη περιοχή και με άπιαστη κεφαλιά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα αδικεί την Σουόνσι, που ανά μεγάλα διαστήματα ήταν καλύτερη. Στο πρώτο ημίχρονο οι “κύκνοι” έχασαν δύο καλές στιγμές, μία με σουτ του Αγιού από απόσταση που απέκρουσε ο Έλιοτ και μια κεφαλιά του Μόσον, που πέρασε χιλιοστά εκτός εστίας. Οι δύο πλευρές ζήτησαν από ένα πέναλτι, αλλά καλώς δεν το πήραν, με τον Λασέλ να έχει κάνει καθ’ όλα νόμιμη βουτιά πάνω στην μπάλα για να την καπακώσει μέσα στην περιοχή του και νωρίτερα τον Μερίνο να κάνει μια ξεκάθαρη βουτιά να εκμαιεύσει την απόφαση.

Η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους ανήκε στη Νιούκαστλ, η οποία γενικά χτυπούσε στα ξαφνικά, με τον Φαμπιάνκσι να δείχνει για άλλη μία φορά τρομερά αντανακλαστικά και με το ένα χέρι να διώχνει σε κόρνερ κεφαλιά του Χοσέλου.

Στο δεύτερο μέρος χάθηκε η φάση με τον Έιμπραχαμ, η οποία αναφέρθηκε στην αρχή, για να πάρει σειρά η επιστροφή του Βιλφρέντ Μπονί, που αντικατέστησε τον αρκετά καλό Σάντσες. Αλλά το γκολ ήρθε από την απέναντι. Προσπάθησαν οι γηπεδούχοι, ωστόσο δεν κατάφεραν να διασπάσουν την σκυλιασμένη άμυνα της Νιούκαστλ.

Αξιοσημείωτη, μετά και τον χθεσινό χαμό γύρω από τον Σαντιό Μανέ, μία φάση που ο Ρίτσι σήκωσε το πόδι του στον Μόσον ομοίως με τον Σενεγαλέζο στον Έντερσον, αλλά τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη. Δεν άρεσε η απόφαση στους οπαδούς της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, που έσπευσαν να κάνουν τα παράπονά τους στο Twitter και τα άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι συνθέσεις:

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερνάντεθ, Μόσον, Όλσον, Ρενάτο Σάντσες (69' Μπονί), Κάρολ (86' Νάρσινγκ), Κλούκας, Φερ, Αγιού, Έιμπραχαμ

Νιούκαστλ: Έλιοτ, Μανκίγιο, Λασέλ, Κλαρκ, Γκάμεθ, Μερίνο, Χέιντεν (69' Ντιαμέ), Μέρφι (59' Ατσού), Πέρεθ, Ρίτσι, Χοσέλου (79' Γκέιλ)