Στο... μηδέν με ένα λάθος και ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες

Μοιραίο αποδείχθηκε το λάθος γύρισμα του Λι στο τρίτο λεπτό της συνάντησης του «Τερφ Μουρ» ανάμεσα στην Μπέρνλι και την Κρίσταλ Πάλας. Το γκολ του Κρις Γουντ ήταν το μοναδικό της συνάντησης (1-0), με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν στους μηδέν βαθμούς μετά από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και το μέλλον του Φρανκ Ντε Μπουρ να κρίνεται τουλάχιστον αβέβαιο.



Στο... μηδέν με ένα λάθος και ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη της Μπέρλνι επί των «αετών», τους οποίους είχαν καταφέρει να νικήσουν και στις δύο περυσινές συναντήσεις τους. Ανάλογο σερί είχαν να σημειώσουν οι γηπεδούχοι από το Φεβρουάριο του 1971, όταν είχαν επικρατήσει της Πάλας σε τέσσερις σερί αναμετρήσεις! Αλλά πώς να σπάσει το αρνητικό σερί, όταν η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ αδυνατεί για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα;

Ο Ολλανδός τεχνικός ήθελε όσο τίποτα να αποφύγει την ήττα που θα… ανέβαζε τους «τριγμούς» της καρέκλας αλλά το λάθος του Λι στο 3’ δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από τον Γουντ, ο οποίος «έγραψε» με άψογο πλασέ το 1-0.

Η απάντηση των «αετών» ήταν άμεση καθώς στο επόμενο λεπτό το πρώτο εντός στόχου σουτ της σεζόν από τον Νταν σταμάτησε πάνω στη γραμμή από την παρέμβαση του Λόουτον, ο οποίος διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα του ενώ στο 6ο λεπτό η κεφαλιά του Μπεντέκε μετά από όμορφη σέντρα του Τάουσεντ πέρασε λίγο άουτ.

Το παιχνίδι «ηρέμησε» μετά το έντονο πρώτο δεκάλεπτο, με την Κρίσταλ Πάλας να ψάχνει το δρόμο προς τα δίχτυα από στημένες φάσεις και γεμίσματα από την άμυνα προς την επίθεση ενώ στο 34ο λεπτό ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Τομ Χίτον τραυματίστηκε σε μια άτσαλη πτώση και τη θέση του πήρε κατευθείαν ο Νικ Πόουπ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε αρκετά νωχελικά και παρέμεινε έτσι έως το 70’. Η Κρίσταλ Πάλας είχε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε έως το τέλος τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Το σουτ του Σλουπ στο 74’ πέρασε πάνω από τα δοκάρια ενώ δύο λεπτά αργότερα η Μπέρνλι απάντησε με την προσπάθεια του Μπαρνς να σταματά στο δεξί χέρι του Χένεσεϊ.

Στο 79’ ο Μπεντέκε χάνει την ευκαιρία του αγώνα, αδυνατώντας να νικήσει τον Πόουπ σε φάση τετ-α-τετ ενώ στο 84’ το σουτ του Νταν σταμάτησε και πάλι πάνω στη γραμμή, αυτή τη φορά από τον Ταρκόφσκι!

Η ευκαιρία ωστόσο που απώλεσε ο κεντρικός αμυντικός στο 89΄ δεν έχει προηγούμενο. Ο Καμπάιγ πραγματοποιεί μια εξαιρετική σέντρα αλλά ο η κεφαλιά του αρνητικού πρωταγωνιστή καταλήγει… στις πινακίδες.

Η πίεση μπροστά από την εστία των γηπεδούχων παρέμεινε ασφυκτική έως το τέλος αλλά το πολυπόθητο για τον Ντε Μποουρ τέρμα δεν ήρθε ποτέ και μένει πλέον να δούμε αν θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας του και την επόμενη αγωνιστική.

Το γκολ του Γουντ:

Οι συνθέσεις:

Μπέρνλι: Χίτον (36’ Πόουπ), Γουάρντ, Μι, Ταρκόφσκι, Λόουτον, Μπρέιντι, Ντεφούρ (82’ Γουέστγουντ), Κορκ, Γκούντμουντσον, Γουντ, Βόουκς (64’ Μπαρνς)

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσεϊ, Γουάρντ, Φοσού-Μενσά, Νταν, Σλουπ, ΜακΆρθουρ (81’ Ρίντεβαλντ), Καμπάι, Πάντσεον, Τάουσεντ, Λι (65΄Λουμέκα), Μπεντέκε